203011_02203011_01203011_03

Byggvaruhandel som sticker ut

Karl Hedin AB i Laxå har både ett brett och kundanpassat sortiment, vilket lockar många kunder till butiken. – Vi har ett något bredare sortiment än många andra Karl Hedin bygghandlare, då vi har en fin och bra bas men även produkter utöver, vilket uppskattas av våra kunder, säger Jon Särnholm.

Karl Hedin i Laxå har ett brett sortiment och lite unikt för butiken är att man försöker hitta nya produkter och anpassa sig efter kundernas önskemål.


      – Den största omsättningen står tunga byggmaterial för, men här finns även en hel del andra produkter som köksinredning och jaktprodukter. Det är roligt att vi kan sälja lite kringutrustning till jakt och det är ett bra komplement till snickarna som jagar här i trakten, säger platschef Jon Särnholm som jobbat i butiken under 22 år.


När Jon började var det en annan ägare till butiken men under 2011 tog Karl Hedin över bygghandeln och Jon gick från att arbeta som säljare till att bli platschef. Kundbasen hos Karl Hedin i Laxå består både av privatpersoner och yrkessnickare, där de sistnämnda utgör den största delen av marknaden.


      – Tidigare var det 50/50 men nu tror jag att allt fler anlitar snickare för arbeten i hemmet, säger Jon.


Jon berättar att kunderna under lång tid kom från Laxå men sedan bygghandeln blev uppköpt av Karl Hedin så kommer det allt fler kunder från andra orter.


      – Konsumenternas kundnummer gäller i alla Karl Hedins butiker och med det följer deras individuella avtal och priser.


På Karl Hedin i Laxå lägger man stort fokus på relationer och service. Det är inte sällan som kunderna kommer in med bara en idé och går ut med en komplett materialspecifikation som Karl Hedin hjälpt dem att ta fram.


      – Kunderna får verkligen all hjälp de behöver i butiken. Vi ger mycket service och jag tror att det är därför det går så bra för oss. Vi värderar både flexibilitet och service högt.


Idag arbetar fem anställda på Karl Hedin i Laxå, varav Jons fru är en av dem. Även Jons son kommer att bli en del av personalen, så snart han tagit studenten. I butiken råder en laganda, där alla hjälps åt som i ett team.


      – Jag har svårt att se mig själv som en chef. Känner mig mer bekväm med att vara en av de anställda. Jag vill att alla ska trivas och tycka det är roligt. Det är klart att det krävs lite styrning men jag ska vara den första att kunna göra det tunga jobbet, för annars kan jag inte kräva det av någon annan heller.


Jon berättar att butikens mål är att fortsätta öka sin omsättning och förnya sig inom produktsortimentet.


      – Vi är väldigt flexibla gentemot våra kunder och målet är alltid att få fram de produkter som de vill ha, avslutar Jon.


Läs mer...

2020-06-10 11:30

204040_01

Vårdbemanning med omtanke och kvalitet

Artikel Alpha Vårdbemanning matchar inte bara rätt vårdpersonal till rätt kund, utan lägger också stor vikt vid att deras konsulter får uppdrag som möter deras kompetens och önskemål.
– Vi strävar alltid efter...
204034_01

Behandlingar med naturligt resultat

Artikel Med hjälp av hårtransplantationer, där man genom operation flyttar det egna håret, kan man få tillbaka hårväxten där den glesats ut. På Chinur Cliniq AB utför de operationer och även andra behandlingar...
  • AB KARL HEDIN BYGGHANDEL
  • Tel | 0584-108 55
  • Adress | Revirvägen 2, 695 30 Laxå
  naim 4

  Superdesignern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine