dafo9dafo7dafo2

Dafo Security - en uppstickare inom säkerhetsbranschen!

I takt med den digitala och tekniska utvecklingen, förändras och utvecklas även säkerhetsbranschen. Nu finns otaliga möjligheter att kombinera brottsförebyggande åtgärder med smarta lösningar som förenklar vardagen för företagare och bostadsrättsföreningar. Med Dafo Brand i ryggen, kan Dafo Security bli din enda kontakt i säkerhetsfrågor!

Med hundra års erfarenhet är Dafo Brand en av Nordens största leverantörer av brandskydd. Sedan tre år tillbaka finns även systerbolaget Dafo Security, som är en oberoende och polisgodkänd leverantör inom säkerhet. De erbjuder installationer och service av övervakningskameror, inbrottslarm och passagesystem från flera av marknadens största och bästa tillverkare. Dafo är nu en komplett säkerhetsleverantör. 


      – Eftersom vi är en del av Dafo Brand har vi en stor koncern i ryggen, med allt vad det innebär i tekniskt kunnande och erfarenhet. Som företag, fastighetsägare eller bostadsrättsförening ringer man ett nummer och får hjälp med allt inom brandskydd och säkerhet. Att ett företag ensamt levererar den totala säkerheten är ovanligt, säger John Sedin, Vd för Dafo Security.


I takt med utvecklingen går marknaden mer mot ”nice to have”, och inte bara ”need to have”. Man vill således ha bra brottsförebyggande åtgärder, lika väl som smidiga lösningar för att till exempel integrera brandindikering, inbrottslarm, kameraövervakning och passagesystem.


      – Utvecklingen för passagesystem är riktigt intressant. Marknaden har blivit mer nätverksbaserad, vilket öppnar möjligheten för en helt annan integration i andra system, då alla kommunicerar med liknande språk. Bostadsrättsföreningarna vill bort från de generella kodlåsen, som ett resultat av koder som florerar omkring och ökar antal inbrott under dagtid. Vi rekommenderar personliga passerbrickor för de boende och porttelefon för besökare och leveranser. Till passersystemet kan man även koppla digitala postboxar samt digitala bokningssystem för tvättstugor och övernattningslägenheter. Det görs enkelt via nätet och har börjat efterfrågas alltmer. Nyckelfritt är vad de flesta vill ha! För företaget, med kontor på olika geografiska platser, gör passagesystemen att det blir betydligt enklare att larma av och på, att skapa accesser och kontrollera flödet i företagets lokaler. Nu ser vi även flera lösningar där användaren kan öppna dörrar med mobilen och mobilt BankID.


Förra året trädde en ny kameraövervakningslag i kraft. Det har förändrat möjligheterna för att installera en övervakningskamera, vilket tillsammans med passersystem är en mycket bra brottsförebyggande åtgärd, menar John. 


      – Den nya kameralagen har gjort det enklare att installera en övervakningskamera, men samtidigt har också större ansvar lagts på företaget och föreningen. Man måste förhålla sig till GDPR, bland annat genom att kunna rättfärdiga att intresset för att sätta upp en kamera överväger den enskildes rätt till privatliv. Vi vägleder och hjälper kunderna i hur de ska göra, installerar och tillhandahåller support. När man som företag eller bostadsrättsförening väljer att kombinera kamera med passersystem, har man helt klart skapat förutsättningar för att människor ska känna sig trygga samtidigt som man har gjort sin verksamhet smidigare.


Precis som Dafo Brand har Dafo Security som målsättning att bli rikstäckande inom säkerhet. I dagsläget växer de snabbt inom Stockholmsområdet och planerar att öppna kontor i både Malmö och Göteborg.


      – Även när vi växer vill vi fortsätta att vara oberoende och jobba med välkända leverantörer som tillverkar moderna och öppna system. Våra kunder ska kunna få rätt produkt utifrån sitt behov. Genom de öppna lösningar kan systemen sen byggas på och växa i takt med att kundernas verksamheter växer, avslutar John.

Läs mer...

2020-03-26

Hemsida
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
EM_Ho¨glandets Markis & Persienn_01

Höj inomhuskomforten med specialanpassade solskydd

Artikel Höglandets Markis & Persienn har inte bara ett brett utbud av solskydd för både in- och utsida, de kan också utforma skräddarsydda lösningar. Solskydden de erbjuder är dessutom både snygga samt hållbara...
  • DAFO SECURITY AB
  • 08-506 405 00
  • Vindkraftsvägen 8, 135 70 Stockholm
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine