204081_02

Designa med microcement

Betong är det vanligaste byggmaterialet i världen. Blandningen av berg, grus, kalksten och cement, gör betongen till ett naturligt och hårt material som lämpar sig för industriellt bruk likaväl som inredningsmässigt. Idag har betong och betonggolv fått en naturlig plats i våra hem, uppskattad för dess stilrena och industriella känsla. När nu microcement börjat sitt intåg i svenskarnas hem, är vi fler som på ett enklare och billigare sätt kan åtnjuta utseendet av betong. Microcement är perfekt för den inredningsintresserade praktikern!

Betongstil AB är Sveriges största leverantör av designlösningar i betongstil. Fokus ligger på betongbänkskivor som tillverkas på plats hos kunden, betonggolv, microcement och mönsterbetong som är en helgjuten lösning för garageuppfarter, altaner, gångstråk, trottoarer. Grundare och Vd är Staffan Ruhedorfer.


 – Jag arbetade tidigare som marknadsföringskonsult, men jag växte in i den här branschen utifrån intresset och kunskapen om fördelarna med betong. Betongbänkskivor är fortfarande extremt uppskattat och efterfrågat, men idag man vill ha betong för fler ändamål som väggar, betonggolv och möbler. Här är microcement perfekt! Betong kan få en livlös och monoton känsla, medan microcement har liv och känsla i sig, som är perfekt både i hemmet och i offentliga miljöer, berättar Staffan.  


Microcement tillverkas ute i Europa. Dess komponenter varierar beroende på leverantör, likaväl som kvalitet och hållbarhet. Betongstil är den leverantör som har längst erfarenhet i Sverige av att jobba med microcement och har medvetet valt att arbeta med en utvecklas version microcementsprodukt som är av en bättre design och kvalité.
 – Microcement är en trögflytande massa, som läggs ut för handmed en speciell spackelteknik. För att resultatet ska bli levande och skiftande krävs erfarenhet, teknik och känsla- först då får man fram mönster som ger en djupare dimension till microcementen. Resultatet är en naturlig, rå men ändå jordnära känsla som känns lyxig och personlig. Den som applicerar microcementen måste kunna sin sak och ha känsla. Det är en konst att lägga materialet snyggt bland annat när man lägger betonggolv, så man bör välja en leverantör som har lång och gedigen erfarenhet.


Tillsammans med efterbehandlingarna av ytskiktet är deras microcement vattentät och fogfri, vilket gör att microcementen lämpar sig mycket bra i badrum, för väggar men även för en känsla av betonggolv. Har man ett välfungerande badrum kan microcementen läggas direkt på befintligt kakel utan att underlaget rivs. Resultatet blir ett nytt och stilrent badrum till ett betydligt billigare pris. Många privatpersoner har uppmärksammat fördelarna med microcement, men Staffan önskar att fler inom byggbranschen såg microcement som en naturlig del i bygg- och renoveringsprocesser.  

 

 – Fortfarande har arkitekter inte hoppat på tåget, vilket förvånar mig. Det finns nästan oändliga möjligheter med microcement. Microcement passar perfekt i offentliga miljöer, till betonggolv, i badrum som behöver uppdateras eller när väggar ska få nytt liv. Microcement är både kostnadseffektivt, hygieniskt, tidseffektivt och kan vara mer miljövänligt samtidigt som man får ett resultat som är svårt att återskapa med hjälp av andra material. Vill man som företag lyfta sitt varumärke är design eller renovering med microcement ett enkelt sätt.

Läs mer...

2020-10-01 12:15

Webbplats
1

Välkänd pizzeria med nya ägare

Artikel Välkända Varbergs pizzeria har fått nya ägare i höst. De kommer från Göteborg där de arbetat med att skapa härligt doftande pizzor sedan många år tillbaka. Nu för de Varbergs pizzerias koncept vidare in...
205019_03

Gymnasieskola som ligger rätt i tiden

Artikel På NTI Gymnasiet lägger man stort fokus på att eleverna ska trivas samtidigt som de också ska få de bästa förutsättningar för framtiden. Här erbjuder de sina elever moderna utbildningar inom både energi...
  • R&R BETONGSTIL AB
  • Tel | 08-748 99 11
  • Skeppargatan 81, 115 30 Stockholm
_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine