195056 SCAB1195056 SCAB2195056 SC3

Det familjära vårdbemannings-företaget

Med ett stort engagemang hyr StellaCura ut konsulter till vårdgivare över hela Sverige. De två grundarna, Sandra Persson och Kerstin Bergin, gick från fasta anställningar som konsultchefer till att på kort tid etablera sitt eget vårdbemanningsföretag på marknaden. Deras viktigaste värdeord är -familjär- och företagets relationer bygger på viljan att verka tillsammans. Målet är naturligtvis att konsulterna ska trivas och känna sig högprioriterade, samt att det alltid finns en hög kundnöjdhet. – Det är så vi mäter våra framgångar, säger Sandra Persson.

StellaCura startade sin verksamhet för två år sedan där de hyr ut läkare och sjuksköterskor till vårdgivare inom landsting, kommuner och privata aktörer. Sandra och Kerstin som är kollegor sedan tidigare insåg snabbt att de delade samma värderingar och även drömmarna om att någon gång ta steget till att driva eget. 


       – Vi kände direkt att vi var kompatibla och vissa händelser i livet gjorde att vi till slut hamnade i samtalet. Det passade helt enkelt bra att ta steget just då, säger Kerstin. 


Eftersom båda hade jobbat inom branschen länge hade de också mycket kunskap när de startade. 


        – Vi visste hur saker och ting fungerade och hur behovet var fördelat över Sverige, vilket gjorde att vi snabbt kom igång, säger Sandra. 


Syftet med att starta eget var att de ville forma sin egen värdegrund, sina egna rutiner och framförallt att få bygga relationerna till kunder och konsulter på sitt sätt. 


       – Det är en väldigt relationsstyrd bransch, där man kommer väldigt nära konsulter och det var just det vi ville lägga fokus på. Många företag satsar på att bli störst och omsätta mest, men då tappar man också lite av det där personliga, säger Sandra. 


Det har dessutom blivit tydligt att det även lönar sig affärsmässigt att ha det tänket, då det blir en otrolig kickback på engagemanget som de lägger ner. 


       – Konsulter idag är ganska ombytliga men våra konsulter är väldigt lojala, samt att de ofta rekommenderar in nya kandidater. Även kunderna blir trogna oss och upplevs mer som kollegor, även fast de sitter utspridda i landet inom olika organisationer. Det blir ett kvitto på att det vi gör är rätt, säger Kerstin.


Kerstin och Sandra har tidigare jobbat ensamma i företaget, men har nyligen anställt konsultchefen Emelie som sitter och matchar uppdrag med rätt konsulter. På frågan om vad de själva har för titlar svarar de att de också är konsultchefer, ingen kallar sig till exempel för vd. 


       – Titlar är generellt sett oviktiga för oss. Det låter kanske klyschigt med en platt organisation, men vi har det verkligen så, säger Kerstin.


Sandra och Kerstin berättar att en stor vision hos dem, är att StellaCura ska innebära en större frihet, både för dem själva och deras konsulter. 


       – Vi vill ha en flexibel arbetstid, något vi märkt är viktigt även för andra. Därför marknadsför vi det mot våra anställda, både på kontoret och till de som är ute på uppdrag. Med oss kan de få ett friare liv där de kan bestämma mer över sin arbetstid, säger Sandra. 


Som konsult har du ungefär samma villkor som när du är anställd hos en fast arbetsgivare men med skillnaden att du oftast har en högre lön och mer frihet att välja när och hur mycket du jobbar.


       – Jag tror att några kan se det som en nackdel att man hoppar omkring mycket som konsult, men många av konsulterna är faktiskt på samma uppdrag under en längre tid. De får då den sociala tryggheten med kollegor och en operativ plats, men en del har också valt att jobba på olika platser, för att det är spännande och utvecklande, säger Sandra. 


StellaCura är noga med att alltid vara transparenta så att förväntningarna blir rätt både hos konsult och kund. De lägger även ner extra tid på att allt runt omkring ska blir bra, till exempel att konsulten har ett hemtrevligt boende under tiden de jobbar. 


       – Allt ska vara så smidigt som möjligt för konsulten. Denna vecka sitter exempelvis Kerstin och letar hunddagis åt en konsult som har hunden med på uppdrag. Vi försöker lösa det mesta, säger Sandra.


Den största utmaningen i branschen är att hitta duktiga konsulter, så är det även för StellaCura, varför de välkomnar att fler kontaktar dem. Företagets vision är att fortsätta driva sin kärnverksamhet, vårdbemanning, och fortsätta växa genom att anställa ett par konsultchefer till så småningom. 


        – Vi är dock båda kreativa och har idéer om dotterbolag redan nu som vi skulle vilja utveckla i framtiden, men det får inte gå för snabbt. Vi vill växa i lagom takt för att bibehålla våra värderingar och den familjära stämningen, det är trots allt det som gör oss unika, säger Kerstin.

Läs mer...

2019-11-07 12:00

Sök jobb
204026_02

Med Microcement kan dina kreativa idéer bli verkliga

Artikel Vi har aldrig tidigare renoverat hemmet så mycket som vi gör idag. Köket, badrummet, vardagsrummet - en del eftersträvar en ljus och sofistikerad känsla, medan andra ett mer rustikt och naturnära uttryck....
204016_02

Familjehem – en trygg punkt i tillvaron

Artikel Det finns många barn och ungdomar som behöver stöd, omsorg och en stabil tillvaro. Genom att vara familjehem kan man många gånger ge barn eller ungdomar en tryggare tillvaro, samtidigt som det är givande. –...
  • StellaCura AB
  • 0733-88 12 27
  • Pilgatan 19a
    112 23 Stockholm
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine