195055 OT&F1195055 OT&F2

Digitaliserat hantverk

Reklambyrån Oves Text & Foto i Vara hjälper kunderna från idé till färdig produkt. Med stor noggrannhet och lång erfarenhet hjälper de sina kunder med alltifrån fotografering och layout till bildhantering och utformning av logotyper. – Många reklambyråer gör inte allt själva, men jag gör allt här i huset, säger Ove Hermansson.

Ove Hermansson har alltid haft ett stort fotointresse och därför var det kanske inte så konstigt att han valde att öppna ett företag inom reklambranschen. Han berättar att när han öppnade sin verksamhet 1988, fanns det knappt datorer. 


      – Det var mycket hantverk på den tiden. Jag hade en overhead-projektor som jag lyste upp mot väggen för att rita av. Sedan förde jag över det till folie och skar ut det för hand.


Ove har varit många år i branschen, vilket har gett honom stor erfarenhet och gör att han kan hjälpa kunderna på flera plan.


      – Jag kan hjälpa kunderna från idé till färdigt projekt. Medan en del vill ha hjälp med allt vill en del ha hjälp med logotyper, mässmaterial eller bara ha tryck av en produkt. Det är kul att göra så många olika saker, det här jobbet blir aldrig enformigt. 

Ove jobbar tillsammans med sin son i företaget, vilket har stora fördelar då man kan lära sig av  varandra.


      – Han är fantastiskt bra. Han har lärt sig oerhört mycket och lösningar på problem som jag inte löst. 


I sin lokal ställer han då och då iordning en studio för kunder som vill ha produktfotografering. 


Hans verksamhet ligger i ett tvåvåningshus som han köpte under 2005. Där hade det varit ett tryckeri och efter övertagandet gjorde han stora renoveringar i huset. Han byggde två lägenheter på det övre planet som han hyrde ut.


Under 2018 öppnade han ett pensionat och gjorde om de två lägenheterna till sju rum. 


      – Det är jättekul med pensionatet, jag träffar folk från världens alla hörn som kommer hit.


Ove har också blivit utsedd till Årets Varabo två gånger. Första gången 2007, då han tillsammans med en annan eldsjäl, helt ideellt samlade ihop pengar och öppnade ett utomhusbad. Andra gången var under 2008, då han istället ägnade sig åt dans. 


Det märks tydligt att Ove har en entreprenörsanda i sig och att idéerna är många.

 

      – Ibland kan jag starta projekt utan att veta hur det ska sluta och jag märker under projektets gång att det kan vara mer jobb än jag tänkt från början.


Något som är oerhört viktigt för Ove är att han alltid ska leverera med kvalitet. 


      – Det är a och o för mig och jag levererar aldrig någonting som är dåligt. Jag har kunder kvar som jag haft ända från starten. Jag har också en del kunder som varit hos mig och sedan återvänt när de  börjat jobba med något där min hjälp behövs igen och det är ett högt betyg tycker jag. 

Läs mer...

2019-12-02 15:30

Hemsida
204070_01

Förvaringslösningar med alla möjligheter

Artikel Hos Hyllteknik tillverkas förvaringslösningar för alla branscher. Med ett gediget produktsortiment och kundunika produkter kan de skapa lösningar för alla miljöer och behov. – Vi kan förverkliga era drömmar...
204028_02

Complete tool supplier

Artikel W-Tools AB, with its years of experience and extensive knowledge, supplies the plastics industry with manufactured moulds. Using customised solutions, they are able to assist customers from idea to construction,...
  • Oves Text & Foto Reklam
  • 0512-129 88
  • Påvelsgatan 4
    534 30 Vara
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine