193003 BM1193003 BM2193003 BM3193003 BM4

Din egen kropp – nyckeln till allt

Nu finns möjligheten att kasta nyckeln. Lås och stäng om dig med ditt eget fingeravtryck. Så enkelt, smart och säkert att till och med FBI, den amerikanska federala polismyndigheten, ser det som världens säkraste system.

Många länder idag utfärdar biometriska pass. Pass som skapades för att öka säkerheten, samt bekämpa brott och illegal invandring. Biometriska pass innehåller ansiktsbild och fingeravtryck. Företaget Biometrix erbjuder samma lösning för företag och privatpersoner, som inpasseringssystem. 

       – Först nu är omvärlden mogen, säger Daniel Alipour som tillsammans med Marco Jozic startade Biometrix AB 2011. Vi har arbetat med det här sedan 2011. Det fanns ett visst motstånd mot den här formen av system tidigare, på grund av ett integritetstänk som idag är i stort sett bortblåst. Funktionen ansiktsigenkänning har blivit vanligare tack vare mobilen och vi har börjat vänja oss vid övervakningskameror och liknande. 


Företagsägare och arbetsgivare visade redan 2011 intresse för systemet som ses som världens säkraste inpasseringssystem. Så säkert att det är godkänt av FBI, amerikanska federala polismyndigheten. Den myndighet som har världens högst ställda säkerhetskrav. Systemet har också en inpasseringsfunktion som fungerar som en stämpelklocka vilket gör att arbetsgivaren enkelt får överblick på arbetstagarens arbetstid.  

        – Det var lite för stort motstånd hos arbetstagare på den tiden, så vi tog hand om de kunder vi hade sålt systemet till men valde sedan att ligga lite lågt med införsäljningen tills vi kände att tiden är mogen. Idag är intresset väldigt stort. 


Även privatpersoner har börjat få upp ögonen för Biometrix inpasseringssystem, då det lika enkelt går att installera till ett privathem. 

         – Förstå vad skönt att inte behöva vara orolig att barnen, eller du själv, ska slarva bort en nyckel. Det är heller ingen kod som någon obehörig kan komma över. 


Biometrix erbjuder olika former av inpasseringssystem. Även den idag gängse kortmodellen. Det som skiljer systemet från konkurrerande system är att det redan idag är förberett för att möta framtida tekniker. 

         – All teknik är byggd så att framtida tekniker ska kunna appliceras. Exempelvis kan du använda din mobiltelefon till att öppna och låsa. Säg att du får en leverans till ditt hem av ett paket och att du själv befinner dig på jobbet, då kan du öppna för att släppa in leveransbudet för att sedan låsa igen och paketet står säkert i ditt eget hem. 


Daniel menar att deras produkter i princip har samma funktion som många andra inpasseringssystem. Du öppnar, låser och, eller, stämplar in. Men säkerheten är omutbar och systemet hållbarare. 

          – Vi har tveklöst en riktigt bra produkt som motsvarar alla säkerhetskrav som finns. 

Läs mer...

2019-05-20 11:30

195107 VT1

Kvalitetsstädning med ekologiska produkter

Artikel Städhjälp i hemmet kan många gånger underlätta i vardagen när tiden inte riktigt räcker till. Att kliva in i sitt hem och känna doften av nystädat kan många gånger vara mer än välkommet. Violas Team i...
201023 ME1

Helhetskoncept inom skönhetsbehandling

Artikel Masami Estetik drivs av Ida och Erika, två drivna tandläkare som vidareutbildade sig och öppnade två injektionskliniker. De har skapat ett helhetskoncept med behandlingar inom hudvård, estetik och medicin...
  • Biometrix
  • 072–302 43 80
  • Box 1155
   171 23 Solna
  Peter_webb3

  Peter Svenson

  Fotograferar världens kändisar

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

  Professionell hudvård online

  Arkiv

  © 2019, Enterprise Magazine