204033_01204033_02204033_06

Effektiva fönsterbyten

Genom att anlita specialister för sina fönsterbyten kan villaägare få arbetet snabbt utfört och företag kan spara pengar genom ett effektivt jobb ute hos sina kunder. Fönster & Dörrmontage i Skåne AB förser både större företag och privata kunder med snabba fönsterbyten med både kvalitet och noggrannhet. – Vi är unika i vår bransch, då vi är fristående fönstermontörer som kan montera fönster av vilket märke som helst till kunden. Vi är dessutom endast nischade på fönster och det är vad vi gör allra bäst, säger Tim Persson.

Genom att anlita ett företag som är expert på dörr- och fönsterbyten blir jobbet snabbt utfört, vilket har fördelar för såväl privat- som företagskunder.

 – Företagen kan spara pengar på att anlita oss genom att vi är snabba och effektiva och villaägaren får jobbet snabbt utfört då vi kan vara klar på två dagar, säger Tim Persson.

Tim Persson har lång erfarenhet av branschen, då han innan starten av Fönster & Dörrmontage var anställd som snickare under många år. Trots att han bara är 30 år har han haft många strängar på sin lyra. Förutom att han jobbat som snickare och drivit ett företag tidigare, har han också jobbat som yrkesmilitär. 


Ur entreprenörer föds ofta många idéer och så var det även för Tim, då han under sin tidigare anställning där han jobbade med att byta fönster, fick idén till sitt nya företag. Istället för att införa ackordsjobb bestämde han sig för att ta fram ett fast pris per fönster, som de anställda också får ta del av.

 – Idén föddes eftersom företagen vill komma ifrån att betala de höga ackorden och därför valde jag att ta ett fast pris per enhet istället, säger Tim.

Trots att Tim inte har varit aktiv i mer än ett halvår har företaget fått många kunder och är uppbokade flera månader framöver. Deras första jobb bestod av ett stort uppdrag där de utförde 600 fönsterbyten åt BRF i Lomma.
Idag har Tim fyra anställda, varan två lärlingar. Han för även ett samarbete med två konsulter som han hyr in vi behov. I framtidsplanerna finns att utöka verksamheten och anställa fler.

 – Planen är att få ihop två lag som jobbar hela tiden. Ett lag som går mot de större fönsterbytena åt större företag och ett lag som går åt privatpersoner, eftersom de jobben skiljer sig lite åt.


I snitt utför företaget femton fönsterbyten om dagen, vilket kräver en viss kunskap och effektivitet.

 – Det är inte vilka snickare som helst som kan bli fönstermontörer. De måste ha drivkraft och vara effektiva eftersom det ska gå snabbt. Deras morot är att ju fler fönster vi byter, desto mer tjänar vi och den kakan får de också ta del av.

Den största andelen kunder består av större byggbolag, som anlitar dem för att få större effektivitet och lönsamhet i uppdraget till sina kunder.

 – När de anlitar oss får de jobbet utfört snabbare, i jämförelse med om deras snickare utför det. 

Det var ett företag som gjorde en jämförelse, där det visade sig att vi hann byta betydligt fler fönster än deras egna snickare, inom samma tidsram. Vi är dyrare i timmen än vanliga snickare men vi är mycket snabbare och därmed blir det lönsammare för dem som anlitar oss. 
I framtiden finns visionen att även kunna utföra jobb åt etablerade fönstertillverkare.

 – Vi vill gärna ha större jobb eftersom mindre ströjobb varken bli lönsamma för oss eller kunden. Målet är därför att ta oss an större projekt även om de mindre då och då kan vara bra förstås, avslutar Tim.

Läs mer...

2020-09-24 11:15

Webbplats
203016_4

Café med genuin känsla

Artikel I ett naturskönt läge och med ett brett sortiment av mat och bakverk bjuder Caféet i Tyresta in sina gäster till en härlig fikastund, under årets alla årstider.
205029_4

Kunniga hantverkare med fokus på betong

Artikel Med en minst sagt gedigen erfarenhet och stor kunskap utför AdelBengt AB uppdrag inom betong, armering och montering av väggar. På kort tid har de blivit en omtyckt aktör på marknaden som anlitas av många...
  • FÖNSTER & DÖRRMONTAGE I SKÅNE AB
  • Tel | +46 (0)708-86 84 84
  • Hovgatan 1, 235 38 Vellinge
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine