EM_fredrika-bremergymnasiet_hero

En stor skola som alla kan mötas på

En stor skola med välanpassade lokaler och långt framme när det gäller digitalisering. Hit kan alla komma och studera utan att behöva ta sig så långt hemifrån.

Så kan man känneteckna Fredrika Bremergymnasiet i Handen; en stor skola i med 13 program och ett 30-tal inriktningar. Det gör skolan till den i Stockholm län som har det bredaste gymnasieutbudet.


– Unikt för oss är att vi har så många olika program på en och samma skola. Nästan som i ett brukssamhälle där en enda skola ofta har ansvaret för att alla ortens elever får en bra och bred undervisning. Det är relativt ovanligt i storstadsområdet, menar Stellan Andersson, sedan i år rektor vid gymnasiet.


Varje program har sin ”hemvist”

Här läser nu över 2100 elever på 13 nationella program. Bredden i utbudet gör att alla som bor i Haninge med omnejd kan söka hit, och här hittar man sålunda sina vänner från hemkvarteren, på de olika programmen. Det skapar förstås en bra gemenskap på skolan.


Även om skolan är relativt stor; 30000 kvm, har varje program sin ”hemvist”, där man blir mer avskild från skolans flöde. Vill man ha mer puls, finns de mer allmänna delarna av skolan. Lokalerna är välanpassade och rymliga. Trots att skolan är så stor, är all undervisning samlad till två huskroppar, sedan 2016 ihopbyggda med en bro. Inget stort campusområde där man måste ta sig mellan utspridda byggnader.
Certifierad FN-skola

Fredrika Bremergymnasiet är en certifierad FN-Skola. Skolans lärare jobbar mycket med demokratiska frågor. Stellan påpekar att skolan passar för alla typer av elever.


– Vi har jobbat hårt med att ha en tydlig lektionsstruktur oavsett ämne. Vi jobbar med samma digitala plattform för alla. Vi ger samma hjälp och stöd till alla elever och vi erbjuder samma typ av mentorskap för alla.


Utökade till fyra elevhälsoteam

Just inom elevhälsa ligger Fredrika Bremergymnasiet långt framme. Tack vare stadsbidrag kunde man förra året öka till fyra elevhälsoteam med kurator, skolsköterska, specialpedagog och studie- och yrkesvägledare. Man behöver inte ha någon särskild diagnos för att få den typen av stöd eller hjälp.


När det gäller digitalisering ligger skolan långt framme. Man har haft en stabil process inom digitalisering genom åren. Skolan har arbetat med elevdatorer i 15 år, har två IT-tekniker och ett välfungerande IT-system.


– Vi hade en väl fungerande digital miljö redan innan Covid-19-problematiken. När vi var tvungna att ställa om till digital undervisning, skapade vi snabbt ett kollegialt nätverk för att stötta och hjälpa varandra i processen. Skolan hittade snabbt former för lärarna att använda sig av i sin undervisning.

 

All mat lagas på plats

För trivselns skull finns två restauranger på skolan och all mat lagas på plats. Likaså finns två caféer där man inte säljer godis och energidrycker utan mer sjysta alternativ!


En trygghet för både elever och personal är att man förra året införde skärpta rutiner för inpassering till skolan – nu används passerkort med foto. Skolan har även kameror för elevers och personals säkerhet.


Sammanfattningsvis är Fredrika Bremergymnasiet en skola som alla kan mötas på i välanpassade lokaler. Rektor Stellan Andersson summerar; ”Kom hit som du är och bli den du vill bli”!
Fakta

Program Fredrik Bremergymnasiet

Barn- och Fritidsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Ekonomiprogrammet

El- och energiprogrammet

Estetiska programmet

Fordons- och transportprogrammet

Handels- och administrationsprogrammet

Industritekniska programmet

Naturvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet

Teknikprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Läs mer...

2021-01-22 15:30

TM-fordonsva°rd_1

Tvätt och rekondhall med stort kundfokus

Artikel TM Fordonsvård & Tvätthall i Växjö förser kunderna med flera olika tjänster inom fordonstvätt och rekond för såväl personbilar som lastbilar, bussar, husbilar och entreprenadfordon. Här råder inte bara...
EM_Vi-du-bygg_1

Nybyggnationer och renoveringar i Växjö

Artikel Under vår och sommar vill många förverkliga sina hus- och trädgårdsdrömmar i form av pooler, uterum och altaner. Det gäller dock att vara ute i god tid om man ska ha chansen att anlita en hantverkare....
  • FREDRIKA BREMERGYMNASIET
  • Tel: 08-606 77 77
  • Adress: Dalarövägen 64, 136 46 Handen
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine