EM_WK & Bjo¨rklund_01EM_WK & Bjo¨rklund_04EM_WK & Bjo¨rklund_03

4 min lästid

Falsade plåttak – ett traditionellt hantverk

Med ett plåttak får man inte bara ett hållbart alternativ, man höjer också husets värde genom ett estetiskt vackert uttryck. Bakom WK & Björklund Company AB står kvalitet alltid i fokus och här råder en stor känsla för hantverket.
– Vi gör ofta det lilla extra för att få ett extra bra slutresultat. Att lägga den här typen av tak är något vackert man gör, som finns kvar under lång tid och vi känner en stor yrkesstolthet, säger Håkan Björklund.

Både Wiktor Karlsson och Håkan Björklund som äger och driver WK & Björklund Company har en lång erfarenhet av branschen. Wiktor kom redan som 14-åring i kontakt med plåtslageriet, då han valde att ha praktik på ett på ett sådant företag.


– Jag tyckte att det var kul och valde sedan att gå Bygglinjen på gymnasiet med inriktning på plåtslageri. Direkt efter studenten blev jag fast anställd på ett plåtslageri, där jag var kvar i tio år innan jag beslutade mig för att starta eget, säger Wictor. 


Håkan som tidigare jobbade som fastighetsskötare kände att det var dags att byta inriktning och kom in i branschen av en slump. 


– Jag hade en kompis som börjat jobba åt en takfirma och han frågade om jag ville börja jobba åt dem. Jag fick då komma in som vuxenlärling för att bli plåtslagare. Jag var kvar i tre år och jobbade därefter åt ytterligare några firmor innan jag beslutade mig för att starta eget 2017. 


Av en händelse samarbetade Wiktor och Håkan vid ett tillfälle då de gjorde ett tak ihop och som de själva beskriver det. De trivdes så bra tillsammans att de aldrig klev ner från taket, utan valde att slå ihop sina bolag och fortsätta samarbeta. 
Plåttak förstärker husets känsla 

Till största del sysslar företaget med att lägga falsade plåttak, även om de i liten skala tillverkar  produkter. De jobbar mot både privatpersoner och företag. Att lägga tak åt privatpersoner eller att samarbeta med medelstora byggfirmor är något de båda föredrar.


– På många större byggen har man ingen direktkontakt med slutkunden och det tycker vi om att ha, säger Wiktor. 


Det märks att både Håkan och Wiktor brinner för sina yrken och att utföra jobb med fina resultat. 


– Plåtslageri är ett hantverk. Det är mycket tradition och kan nästan klassas som byggnadsvård. Dessa tak är i stort sett samma som för 200 år sedan, då de inte har moderniserats, förklarar Håkan. 


Wiktor fortsätter att berätta att med ett plåttak kan man förstärka den genuina och tidsenliga känslan som finns på ett gammalt hus. Wiktor och Håkan får ofta komma med råd och tips till kunderna för att komma fram till den bästa lösningen. 


– Kunderna vet ofta att vi har stor kunskap och litar på att det vi gör blir bra, säger Wiktor. 
Söker fler plåtslagare att anställa 

WK & Björklund som idag är totalt fyra anställda söker just nu två plåtslagare till.


– Det finns jättemycket jobb men för lite folk inom branschen. Det är brist i hela Sverige men skulle vi hitta två färdigutbildade som gör fina jobb så anställer vi dem gärna, förklarar Håkan. 


Det viktigaste egenskaperna som Wiktor och Håkan tycker att en sökande bör ha är att de är noggranna och problemlösare. 


– Man ska utföra jobb med kvalitet som ser fina ut men man bör också vara en problemlösare, då det gäller att hitta egna lösningar när man stöter på problem, säger Wiktor. 


Sedan starten har WK & Björklund fått många nöjda kunder, som ofta lovordar dem. 


– Ryktet har spridit sig från mun till mun och på så sätt kommer det hela tiden nya kunder. 


Vi får ofta höra att kunderna både är nöjda med resultatet och vårt bemötande. Vi lägger kärlek i våra jobb och brinner verkligen för vårt yrke och vi hoppas att kunderna märker det, avslutar Håkan. 

Läs mer...

2021-10-13

EM_cfd_01

Handel med CFD ökar – detta behöver du känna till

Artikel ”Contract for Difference”, mer allmänt känt som CFD, har funnits i årtionden, men intresset har verkligen ökat under de senaste åren. De finansiella instrumenten har blivit allt lättare handla och den...
EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
  • WK & Björklund
  • Tel | 0702-38 03 40
  • Adress | Lundkroken 4, 818 92 Valbo
  _Skincity-pressbild

  Eldsjälen bakom Skincity

  Annica Forsgren Kjellman ligger bakom skönhetsimperiet Skincity – professionell hudvård online.

  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_peter-svensson_05

  Fotar världens kändisar

  Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine