204088_02204088_01204088_03

Flexibla gräv- och maskintjänster

Alfreds Gräv och Lantbrukstjänst AB förser såväl lantbruket med smarta lösningar som grävtjänster till kunder som ska bygga hus eller anlägga trädgård. Genom deras stora bredd av tjänster har de på kort tid skaffat sig en stor kundkrets.

Alfreds Gräv och Lantbrukstjänst AB förser både privatpersoner och företag med sina tjänster inom gräv och schakt. Bland annat gräver de husgrunder till blivande villaägare eller husleverantörer och utför vägservice på Trafikverkets vägar.


Alfred Elf har mer eller mindre alltid drömt om att bli egen företagare. Kanske är det just passionen för yrket och att vara egen företagare som gjort att hans företag på bara några år vuxit, både med fler kunder och anställda.

 – Jag var med och byggde om vårt hus och körde grävmaskin när jag var jätteliten och ända sedan dess har jag velat ha en egen grävmaskin. Det har varit min dröm, förklarar Alfred som för två år sedan startade Alfreds Gräv och Lantbrukstjänst AB.

Idag har han två heltidsanställda i företaget och hyr även in sin pappa på heltid. Han letar även nya att anställa.


Inom företaget har de både en hjulgrävare och en liten bandgrävmaskin, vilket gör dem flexibla i sina uppdrag.

 – Hjulgrävmaskinen var bara tänkt som ett komplement men vi kör den på heltid nu och efterfrågan växer hela tiden.

Förutom att göra husgrunder utför de många andra tjänster, som plattsättningar, uppföra murar, husdräneringar och trädgårdsplaneringar. Tack vare bredden av tjänster kan de också erbjuda sina kunder ett helhetskoncept.

 – På många ställen gör vi både husgrunden och arbetet med trädgården. Vilket gör att kunden kan få hela konceptet, säger Alfred som är kreativt lagd och gärna hjälper kunderna med att komma fram till bra lösningar.

Tjänsterna som de utför går under ROT-avdraget, vilket de också ordnar med till sina kunder.


Alfreds Gräv och Lantbrukstjänst utför även uppdrag åt kunder inom lantbruket, främst åt mjölkbönder, då de bland annat stränglägger gräs på ett nytt och modernt sätt.

 – Vi lägger det nedslagna gräset brett så att det kan torka och för sedan ihop det så det kan plockas upp.  I vanliga fall dras gräset efter marken, vilket resulterar i att det blir jord och sten i fodret, vilket syns på mjölken. Med den här maskinen lastar vi upp det på ett transportband och drar det aldrig efter marken.

De började med metoden för tre år sedan då de körde 300 hektar, något som idag har vuxit till 2 500 hektar.

 – Det här har funnits ett tag men nu börjar bönderna inse värdet av det och att de tjänar pengar på att göra såhär.

Oavsett vilka uppdrag företaget har utfört får de ofta beröm av sina kunder.

 – Vi får ofta höra att vi är noggranna och punktliga.


Alfreds framtidsvisioner är att de ska fortsätta knyta goda kundkontakter och att han inom kort kan öka personalstyrkan med ytterligare två anställda.

 – I framtiden hoppas jag på att kunna sitta mer på kontoret och räkna på jobb. Det är långa arbetsdagar som det är nu men jag tycker också att det är väldigt kul att jobba, avslutar Alfred.

Läs mer...

2020-09-22 16:00

205025_2

Behandlingshem med individen i fokus

Artikel Hos Colosseum Behandling ser man verkligen till individen. Här får ungdomarna lära sig nya saker som att odla, aktivera sig genom att vara ute i skog och mark samt delta i aktiviteter som Yoga och Chi...
204027_1

Industritvättmaskiner som värnar om miljön

Artikel Hållbarhet är ett viktigare ord än någonsin idag och det står också högst upp på Vislandaföretagets Viverks lista. Genom att tillverka kundanpassade och hållbara industritvättmaskiner till sina kunder...
  • ALFREDS GRÄV OCH LANTBRUKSTJÄNST AB
  • Tel | 0707-20 77 34
  • Rupphult Åkerslund 1, 563 93 Gränna,
  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine