202035_02202035_01202035_03202035_04

För en grönare värld

Genom att ta tillvara på solens strålar kan vi nyttja oss av en förnyelsebar energikälla och därmed bidra till en hållbarare värld. – Vi behöver inte längre använda oss av jordens resurser som medför enorma koldioxidutsläpp som är helt ohållbart för oss och hela planeten. Solenergi har alltid varit viktig för människan och planeten och nu har man kommit fram till att solens energi räcker för att tillgodose mänsklighetens behov, det gäller bara att ta vara på den, säger Paul Bothén på Solenergi Sverige i Falköping.

Att använda sig av solenergi har många fördelar, inte nog med att man sparar på jordens resurser och nyttjar förnyelsebar energi, den har också ekonomiska fördelar.


Solenergi Sverige, som har en bred kunskap, säljer solpaneler och solceller till tak och erbjuder även laddningsboxar till bilar.

Kunderna är såväl privatpersoner som företagare och när solceller eller solpaneler ska installeras tar Solenergi Sverige hand om hela projektet.


 – Vi gör allt från att söka bidrag åt kunderna till att sköta det administrativa och montering. Vi har totalentreprenad, säger Paul som är grundare och ägare till företaget.


Deras största kundgrupp är inom lantbruk och företag, då dessa oftast har större anläggningar som kräver en mängd energi och har mycket att vinna på att använda sig av en naturlig energikälla.


 – Jag tycker att det är en självklarhet för företag eller lantbrukare att satsa på solenergi om förutsättningar finns. Om man enbart kollar på den ekonomiska aspekten så är det en investering som betalat igen sig på sju år. Lägger man därtill miljöaspekten så är det ytterligare en enorm anledning till att satsa på det.


Moderbolaget till Solenergi Sverige, som tidigare var inriktade på biobränsleutveckling och sålde värmepannor, startade upp under 2015. Två år senare kom de igång med Solenergi Sverige och började sälja anläggningar till kunder. Att Paul började jobba med detta berodde på att han själv flyttade till en gammal gård, Nästegården, som krävde mycket energi, vilket gjorde att elräkningar sköt i höjden.


 – Jag blev intresserad av den gröna omställningen och solenergi var något som jag villa ha på gården. Jag är musiker i grunden och tycker om kreativa processer, inom såväl musik som att hjälpa andra i omställningen till en grön energi.


Miljötänket hos Paul och även hans fru är viktigt och för dem båda är hållbarhetstänket stort, i alla aspekter. Paul berättar att de ser att behovet av solenergi är enormt, både idag och kommer att fortsätta vara det i framtiden. Solenergi Sverige följer hela tiden med i utvecklingen när det gäller nya inovationer och klimatsmarta utnyttjandesätt via appar. Paul, som har tio år kvar innan han närmar sig pensionsåldern, vill vara med och förändra så mycket det bara går för att uppnå ett grönare samhälle.


Han berättar att solenergin sedan länge har passerat såväl olja, gas och kol rent lönsamhetsmässigt och att framtidens utmaning är att kunna lagra energin bättre.


 – Nu när Coronan drabbat världen så hårt som sjukdomen gjort så tycker jag att det finns ytterligare skäl att investera i solenergin. Om vi bortser från miljöaspekterna så såg vi att börsen är en väldigt osäker besparingsmodell. Den rasade 45 procent inom flera branscher på kort tid. En solcellsanläggning på till exempel ett lantbruk kan ge en avkastning på mellan 8-15 procent på investerat kapital. Ofta är anläggningen betald på sex år i runda slängar. Utvecklingen går snabbt framåt och även om det just nu inte finns sätt att lagra sommarens uppsamlade energi till vinterhalvåret så ser jag det som fullt möjligt inom en snar framtid.


Läs mer...

2020-08-06 13:45

204105_10

Kundanpassade sportfiskebåtar med högsta kvalitet och säkerhet

Artikel Med stor kunskap och många innovativa idéer skapar Innovator Boats i Habo AB kundanpassade sportfiskebåtar med kvalitet och känsla. – En tyst, bekväm och säker båt är oerhört viktigt när man är ute på...
204078_07

En bra redovisningskonsult är en tillgång!

Artikel Att ta hjälp av en redovisningsbyrå gör inte bara att man får ordning på sin bokföring. Det kan också bli ett bra bollplank som gör att man kan effektivisera verksamheten och uppnå bättre resultat. –...
  • Solenergi Sverige AB
  • Tel | 0515-123 33
  • Sätuna Nästegården,
   521 94 Falköping
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine