203048_01203048_02203048_03203048_04203048_05

Här bevaras byggnadskonsten

Att bevara den gamla byggnadsstilen är värdefullt i många hus och för de som vill renovera eller inreda i tidstypisk stil måste också hitta rätt produkter. Hos Nacka Byggnadsvård hittar man det allra mesta, oavsett om man är ute efter lister eller charmiga, gamla fotogenlampor i sekelskiftesstil. – Många vill ta vara på det gamla idag och har man ett äldre hus eller lägenhet så har vi i stort sett allt att erbjuda, säger Björn Andersson.

Hos Nacka Byggnadsvård kan man hitta det allra mesta inom byggnadsvård. Här finns allt från glasknoppar i 70-talsanda och gjutjärnselement till vedspisar från 1800-talet och kakelugnar i alla dess former och stilar. För den som letar efter gamla inredningsdetaljer och produkter inom byggnadsvård har verkligen hittat rätt hos Nacka Byggnadsvård.


När Björn Andersson startade företaget hette det till en början Antikt och Begagnat. Det hela började med att han köpte tre gamla badkar och sålde vidare. Inköpen sen utökades och han bestämde sig då för att starta företaget. Efter en tid bytte han namn till Nacka Byggnadsvård, då återvunnet byggnadsmaterial och byggnadsvård var på frammarsch. Björn är snickare i grunden och han förklarar att det krävs vissa egenskaper för att bedriva ett eget företag.


      – Man måste vara tusenkonstnär för att göra det här, då det är mycket som ska lagas och fixas, förklarar Björn.


Nacka Byggnadsvård köper in gamla produkter och material och säljer det sedan vidare till kunder som är i behov av gamla tillbehör till huset, vilket är ekonomiskt för köparen, då tillbehören skulle kosta mycket i nyproduktion idag.


      – Man kan säga att vi är som en husskrot som säljer reservdelar till gamla hus och lägenheter. En byggvaruhandel som erbjuder detaljer till äldre hus som inte finns någon annanstans.


Nacka Byggnadsvård bevarar inte bara byggnadskonsten och ger köparen möjlighet att hitta detaljer som passar in med den gamla stilen i deras hem. De skänker också en stor omtanke till miljön. Här bevaras de gamla sakerna och får nya hem. Hit kan människor också vända sig för att sälja saker som de inte längre har användning för.


      – Vi köper in material och produkter och det går bra att skicka bilder på saker eller komma in med material som man vill sälja, så tittar vi på det. Allt behöver inte vara i perfekt skick för att det ska gå att sälja, då det ofta är skavanker på saker som är över hundra år gamla.


Björn har mängder av kunder och besökare som består av såväl inredningsintresserade personer, snickare inom byggnadsvård som arkitekter.


      – Här kan man hitta sådant som inte alltid finns i den traditionella bygghandeln och ska man göra en tillbyggnad på ett gammalt hus så brukar det vara hit man vänder sig.


Även om man inte ska renovera ett gammalt hus eller har en lägenhet från sekelskiftet så är det värt att göra ett besök hos Nacka Byggnadsvård, då det finns mängder av intressanta inredningsprylar och detaljer.


      – Alla är välkomna och här hittar man alltid något som väcker ens intresse.


Björns vision är att tillfredsställa och hjälpa människor som håller på med gamla hus, vilket han tycker är otroligt roligt och intressant. Butiken säljer också sina produkter över nätet. Skulle det vara något som inte passar, går det bra att skicka eller komma tillbaka med sakerna och istället försöka hitta rätt produkt för just dem.


      – Vi vill bara att kunderna ska hitta något som passar dem och det är inga konstigheter om de vill återlämna något, förklarar Björn.


Björn har ett gediget intresse och hunnit samla på sig oerhört stor erfarenhet och kunskap om gamla prylar under de 25 år som han drivit företaget. Han har utvecklat ett sinne för att se vad som är bra prylar och det kommer till stor nytta när han ska hjälpa kunderna.


      – Jag står gärna till förfogande när det kommer till att hjälpa kunder med att hitta rätt produkter.


När man köpt ett hus och ska utföra renoveringar, tycker Björn att det är bra att bo in sig en tid, för att försäkra sig om att man inte river för mycket.

Läs mer...

2020-05-20 15:15

204025_1

Förstärkt familjehemsvård

Artikel När man som familjehem tar emot en ny individ är det viktigt att få rätt stöttning och hjälp. Startsteget AB jobbar med att matcha rätt hem till de barn och ungdomar som behöver en ny familj samtidigt...
205067_01

Rätt redovisningskonsult och revisor hittar du med hjälp av Revimatch

Artikel Vad är skillnaden mellan revisor och redovisningskonsult? Måste alla företag ha en revisor? Vad kan redovisningskonsulten göra utöver löpande bokföring och stansning av kvitton? När det kommer till redovisning...
  • NACKA BYGGNADSVÅRD AB
  • 08-55 66 09 99
  • Eknäsvägen 2, 132 44 Saltsjö-Boo
  Peter_webb3

  Peter Svenson

  Fotograferar världens kändisar

  __ProgrammeraMera2016KarinNygards2

  Digitalisera skolan

  Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

  Cecilia5

  Cecilias Hed Malmström

  Sveriges första kvinna på sydpolen.

  Arkiv

  © 2020, Enterprise Magazine