Em_serviceinabox_03

3 min lästid

IT-företag med känsla

Bakom IT- och konsultföretaget Service in a Box AB finns en lång erfarenhet av data och IT men också en enorm drivkraft att hjälpa människor och företag så att de på bästa sätt kan använda IT som ett verktyg i sin verksamhet. – Det finns så många faktorer i världen som kan ställa till det och jag vill gärna hitta en lösning för varje kund, så att det finns en plan om det inträffar något. Jag är ett fullständigt företag i miniformat, säger Peter.

För Peter Svensson som är ägare till Service in a Box har intresset för datorer alltid funnits. Det började med dator- och tv-spel tillsammans med kompisar, följt av att bygga dator för att sedan utbilda sig själv och andra i PC-världen.


– Efter ett samtal och förfrågan från WM-data startade min professionella karriär inom IT år 1997, säger Peter.


Där jobbade han inom olika tjänster för att 2006 bli headhuntad in i konsultrollen, där han fortsatte jobba åt flera olika arbetsgivare genom åren.
Stor teknisk kompetens 

När han under 2018 blev erbjuden en ny tjänst erbjöd han sig i stället att utföra uppdraget som underkonsult, vilket också gjorde att företaget Service in a Box föddes.


– Jag gillar trygghet men det har alltid funnits en dröm om att driva eget. När jag fick kontraktet som underkonsult på sex månader kände jag att det var möjligheten jag väntat på.


Företagets namn fick Peter en idé om, eftersom han gillar moduler och att paketera lösningar.


– Jag erbjuder en service till kunden, där jag bygger ihop olika lösningar eller tjänster som tillsammans bildar ett paket, en ”Box”.


Sedan starten har Peters största område i företaget varit Citrix med dess remote-tjänster, som skyddar data och gör att användaren kan arbeta från vilken enhet som helst.


– Allt finns lagrat i ett fysiskt serverrum som ingen kan komma åt. Till skillnad mot om man jobbar lokalt från en dator, som till exempel kan bli stulen.


Peter som själv besitter stor teknisk kompetens hjälper sina kunder med alltifrån installationer och inventering till projektledning, dokumentering och drift, där han förser både större och mindre företag med sin kunskap och expertis.


– Om en kund vill ha hjälp med något som ligger utanför mitt kunskapsområde kan jag ta hjälp av mina samarbetspartners, vilket gör att jag kan ge kunden en helhetslösning. Jag jobbar mot både större och mindre företag, inom alla möjliga branscher. 

Vill bidra till att göra världen lite säkrare                                                                          

I och med pandemin har Peters uppdrag i allt större omfattning handlat om att säkra upp de anställdas arbetsplatser när de jobbar hemifrån och han tror att det är något som kommer att öka ännu mer i framtiden.


Idag jobbar Peter själv i företaget men i framtidsvisionen finns tankar på att anställa. Inte nog med att Peter besitter stor kompetens och erfarenhet. Han brinner också för branschen och sitt yrke.


– Jag vill vara med och göra världen lite säkrare och gärna hjälpa till att sprida kunskapen, både till företag och gemene man. Skapa en plan för att skydda sin information och ha tydliga instruktioner för att kunna återställa, avslutar Peter.

Läs mer...

2021-09-15

Em_NM shackt_01

Entreprenadfirma med kunden i fokus

Artikel Förutom att entreprenadfirman NM Schakt och Transport AB erbjuder ett brett spann av tjänster till sina kunder är de också flexibla, lösningsorienterade och serviceinriktade. – Jag säger sällan nej till...
EM_alltibygg_07

Byggfirma som kan sköta hela byggprocessen

Artikel Hos Allt i 1 Bygg Huskvarna AB får kunderna en bekväm lösning för sitt byggprojekt. Här får de hjälp med alltifrån bygglovshandlingar och ritningar till uppförande med totalentreprenad.
  • Service in a Box AB
  • Tel | 0763-43 42 69
  • Adress | Senapsvägen 18, 291 62 Kristianstad
EM_mercedes.murat_04

Mercedes Murat

Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine