202014 ASC2202014 ASC1

Klinik där insidan räknas

Problem på utsidan av kroppen kan i många fall även behöva behandlas på insidan. På Advanced Skin Care erbjuder man sina kunder behandlingar och kostrådgivning som gör att man går till botten med problemen och ger välmående både på in- och utsida.

Advanced Skin Care i Göteborg har ett unikt helhetstänk. Här behandlar man hudproblem genom en helhet som innefattar både in- och utsidan av kroppen.


Företaget firar i början av nästa år 10-år och drivs av auktoriserade hudterapeuten, kostrådgivaren och legitimerade sjuksköterskan Josefine Runesson. Innan Josefine beslutade sig för att starta eget var hon anställd på ett spa under många år.


Att hon valde att starta eget, med både in- och utsida i fokus, berodde på att hon själv hade hudproblem och insåg att behandla endast utsidan sällan löser problemen.


      – Trots att jag då hade varit hudterapeut i fyra år hade jag fortfarande mycket hudproblem. Jag testade massor av olika produkter och behandlingar men det blev ändå inte bra. När jag vid ett tillfälle snabbt ville gå ner i vikt och körde en lågkolhydratkost försvann mina eksem i hårbotten och min hormonella acne som jag haft problem med sedan jag var barn.


Det var efter den upptäckten som Josefine utbildade sig till kostrådgivare och öppnade sin klinik.


      – Jag hade inte möjlighet att jobba så inriktat på det ställe jag var och just då fanns det ingen annan i hela Göteborg som jobbade på det här sättet med kosten. När det kommer nya kunder utför klinikens hudterapeuter alltid en femton minuter lång kost- och näringsanalys innan själva ansiktsbehandlingen påbörjas. 


På kliniken har Josefine två anställda som utför behandlingar inom avancerad hudvård och medicinsk fotvård och hon tar i regel själv hand om de patienter som har större hudproblem och behöver en fördjupad kostrådgivning.


 Utöver de resultatinriktade ansiktsbehandlingarna kan de även erbjuda mer avancerade hudbehandlingar som IPL, kemisk peel, dermapen och även fotvårdsbehandlingar, då en av hennes anställda är medicinsk fotvårdare


Josefine berättar att det idag finns många ställen som jobbar med ett helhetstänk kring in- och utsidan av kroppen. Men medan många av dem fokuserar på att tillföra kosttillskott, ger Josefine istället rådet att ta bort det som är fel i kosten och hjälper till med livsstilsförändringar.


      – Oftast får vi i oss mer än kroppen behöver. Därför bör man ibland ta bort livsmedel för att kunna läka ut ett tillstånd.

Ett klassiskt misstag som många gör att de äter för få måltider per dag samt fel typ av livsmedel.


      – Vi rekommenderar att man äter regelbundna måltider varje dag som bidrar till att blodsockret håller sig på en jämn nivå. Både kroppen och hjärnan behöver näring ofta och en bra kosthållning kan bidra till att reducera inflammatoriska tillstånd i huden.


De flesta kunder som kommer till kliniken har någon form av hudproblem och många gånger rör det sig om vuxenacne eller rosacea.


      – Många av dem som kommer med dessa problem är i 40-års åldern, har små barn samtidigt som de jobbar och då brister det för många. Ibland kan det ta upp till ett år att få bukt med dessa problem. Den här gruppen är ofta väldigt motiverade, då många har testat alla quickfix lösningar och inser att det inte går.


Inför framtiden har Josefine en vision om att utöka verksamheten och börja jobba med utmattningsproblematik i förebyggande syfte inom företagshälsovård.


      – Många som kommer hit och söker för att de har ett hudproblem har den bakgrunden med sig och därför tycker jag att det skulle vara väldigt intressant att utöka verksamheten på det här sättet. 


Inom kort kommer de också att avancera med fler och svårare behandlingar, med behandlingar som estetiska injektionsbehandlingar som exempelvis biofillers med PRP och hyaluronsyra.


De kommer då att inrikta sig mer mot mogen hy och inte bara problemhy, där de kan motverka rynkor, pigmenterad eller förtidigt åldrad hy.


      – Då kan vi erbjuda behandlingar till personer som upplever att en stressig livsstil eller genetiska arv bidragit till ett förtidigt åldrande och där man önskar se piggare ut. Vi kommer då att jobba med att återställa den yttre hudhälsan såväl som den inre hälsan.


      – Att få jobba mer med grundproblemet bakom ett stressat liv, som till exempel utmattningsproblematik och inte bara hudrelaterade problem intresserar mig. Vi får se vad vi landar i, om det blir en verksamhet under samma tak eller om det resulterar i två olika.

Läs mer...

2020-02-17 14:15

Hemsida
203036_01

Kvalitativa skönhetsbehandlingar för kvinnor och män

Artikel På Angela Nails & Beauty kan kunderna ta del av flera, olika sorters behandlingar. Här möts kunderna av en trevlig atmosfär, stort kunnande och serviceanda. – Vi är väldigt noggranna och duktiga på salongen...
203048_01

Här bevaras byggnadskonsten

Artikel Att bevara den gamla byggnadsstilen är värdefullt i många hus och för de som vill renovera eller inreda i tidstypisk stil måste också hitta rätt produkter. Hos Nacka Byggnadsvård hittar man det allra...
  • Advanced Skin Care
  • 031-711 70 60
  • Fjärde Långgatan 25, 413 27 Göteborg
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine