EM_maskiner-skog-tradgard_01

Kvalitetsprodukter för skog och trädgård

Maskiner Skog och Trädgård i Kalmar erbjuder ett brett sortiment av produkter för både skog och trädgård. Här kan såväl hemmafixaren som den professionella hitta kvalitativa lösningar och produkter för just sina egna behov.

I butiken Maskiner Skog och Trädgård finns ett minst sagt gediget sortiment av främst Husqvarnas produkter och maskiner. Här kan de också förse sina kunder med alltifrån service och reparationer på maskiner till installationer av robotgräsklippare.


Jonas Malmqvist som driver butiken sedan sju år tillbaka har varit verksam länge i branschen och håller hårt på god kundservice och hög kundnöjdhet.


– Jag är uppvuxen i en företagarfamilj och var ofta med och hjälpte till som barn. Kundnöjdhet och ett servicetänk är därför något som jag alltid haft med mig, säger Jonas.


Butiken som har funnits ända sedan 1987 startades av Jonas farbror och drevs därefter av Jonas pappa innan han själv tog över den. Jonas har även en lång erfarenhet av butiksförsäljning och service då han själv startade en sportbutik med skiduthyrning som 22-åring i Österrikiska alperna.


– Jag drev den i femton år innan jag flyttade hem och tog över den här butiken.


Robotgräsklippare – miljösmart val 

Till butiken kommer både privatpersoner och företag. Här kan de handla kvalitetsprodukter av många olika slag, som häcksaxar, röj-, motorsågar, högtryckstvättar och mycket annat. I butiken hittar man också bland annat lövblåsar, som Jonas förklarar har många användningsområden.


– Många tänker att en lövblås är till för just löv men det finns så många fler användningsområden. Själv tycker jag att den är perfekt för att göra ren terassen eller garaget med.


Här finns också specialprodukter som till exempel teleskophäcksaxar som passar perfekt för den som har höga äppelträd på tomten.


– Med dem kan man beskära sådant som är lite mer svåråtkomligt och dessa produkter är väldigt omtyckta.


Förutom åkgräsklippare finns också ett stort urval av robotgräsklippare i butiken.


– Jag tycker att en robotgräsklippare är lika självklart som en diskmaskin. Det är en sak som frigör tid för människor och är dessutom ett miljösmart val då den inte släpper ut avgaser. Med en robotgräsklippare kan man också bli kvitt en del av mossan som brukar finnas i gräsmattor, då klipparen stressar mossan.
Kvalitetsprodukter och kunskap 

Att handla i en fysisk butik gentemot på nätet kan ha många fördelar, inte minst med att hitta rätt produkt för behovet.


– Med oss kan man prata om för- och nackdelar med olika maskiner och dessutom komma till oss om något strular. Det är också oerhört viktigt att installationen blir rätt för att produkten ska fungera optimalt, vilket vi kan hjälpa till med.


Att butiken har funnits så länge på marknaden och har ett så brett spann av kunder tror Jonas till stor del beror på deras val av produkter.


– Vi har en bra grundpelare med kvalitetsprodukter från Husqvarna. Sedan är det vårt jobb att göra det ännu bättre och vi som jobbar här har bra kunskap, är jordnära och trevliga. När kunderna kommer in här ska de känna sig som hemma.


Att jobba med butikens produkter tycker Jonas är både spännande och roligt, då utvecklingen ständigt går framåt.


– Det är kul att jobba med en leverantör som ligger långt fram och som ständigt kommer med nya lösningar.


För ungefär ett år sedan valde Jonas att öppna en till butik med samma koncept och denna gång i Borgholm på Öland.


– Vi är väldigt starka på södra Öland och ville komma närmre kunderna på den norra sidan, för att vara mer tillgängliga för dem.


Just nu håller företaget på att utveckla näthandel i anslutning till butikerna för att finnas tillgängliga för ännu fler kunder.


– Vi ska kunna leverera och hjälpa kunderna på alla sätt, avslutar Jonas.


Läs mer...

2021-06-07

EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
  • MASKINER SKOG OCH TRÄDGÅRD
    Kalmar
  • Tel | 0485-105 00
  • Adress | Storgatan 45, 387 34 Borgholm
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine