204005_01204005_03204005_02

Markentreprenad för din tomt

Kraft Entreprenad AB förser sina kunder med flera tjänster inom både markentreprenad och transporter. Här hjälper de sina kunder att anlägga och markbereda för såväl hela villaträdgårdar som att utföra materialtransporter och maskinflyttar.

Far och son Daniel och Ulf Kraft driver tillsammans Kraft Entreprenad. Ulf startade företaget i slutet av 90-talet som ett åkeri men för tio år sedan valde han att bredda företagets tjänster och även erbjuda sina kunder tjänster inom mark och anläggning. 

    – Att starta ett åkeri låg nära till hands då jag är uppvuxen i en grävmaskinsfirma men efter en tid valde jag att bredda konceptet. Även om vårt fokus idag ligger på mark och anläggning tillhandahåller vi fortfarande också tjänster inom transporter, förklarar Ulf.

    Medan Daniel och deras fyra anställda kör maskinerna så har Ulf hand om transportdelen i företaget. Uppdragen varierar mycket och de har både privatpersoner och företag som kunder. De håller till i Enköping men jobbar i hela Mälardalen. 

    Vanliga jobb som de utför består till exempel av tomtplanering, asfaltering, göra gångar i tomt och trädgård eller anordna en grund till ett växthus, anlägga gräsmattor och gräva ner belysningar. De utför också grundisoleringar och anlägger avlopp.

    – Vi gräver det som går att gräva med grävmaskin. Vi utför även jobb på totalentreprenad. Då tar vi in snickare, betongarbetare eller de hantverkare som behövs. Det blir oftast bäst om vi får stå för hela planeringen och det blir många gånger billigare också, säger Daniel. 

    De jobbar som underentreprenörer men har också egna underentreprenörer som de samarbetar med och tar in vid behov. 

    – Det är en ganska snäll bransch, med mycket samarbeten och sund konkurrens. Behöver vi folk hyr vi in från en konkurrerande firma och de gör på samma vis. Men var och en räknar på sina jobb och ändå kan vi hjälpas åt sedan när det är dags, förklarar Ulf. 

    När privatpersoner ska bygga hus berättar Ulf att fokus ofta hamnar på själva huset och att många glömmer att budgetera för tomten.

    – Många vill ha en gräsmatta och tänker att de ska göra det vid ett senare tillfälle när de får råd men en viss procent av byggkostnaden ska man tänka på att lägga på tomten. Om man till exempel ska bygga ett hus för 4 miljoner kan man räkna att ungefär 10 procent av det ska gå till utsidan. Det är vad det kostar att anlägga en mysig standardtomt på ett ungefär, säger Ulf. 

    När man ska anlita en entreprenör för tomten, ska man tänka på att vara ute i god tid för att jobbet ska hinna bli utfört inom den tidsram som man har tänkt sig. 

    – Det är bra om man hör av sig 4-5 månader innan man vill ha jobbet utfört, så vi kan planera in det, förklarar Daniel.

    Kraft Entreprenad utför ibland uppdrag efter färdiga ritningar men kan också hjälpa kunderna fram till praktiska lösningar. 

    – Många gånger har de en egen idé om hur de vill ha det och det är kul att få vara med och förverkliga deras dröm. Vi är inte så involverade i designen, utan mer i det praktiska men vi kan ordna med kontakter om det är saker vi inte kan göra själv, avslutar Daniel. 

Läs mer...

2020-06-15 13:45

Kontakta oss
204040_01

Vårdbemanning med omtanke och kvalitet

Artikel Alpha Vårdbemanning matchar inte bara rätt vårdpersonal till rätt kund, utan lägger också stor vikt vid att deras konsulter får uppdrag som möter deras kompetens och önskemål.
– Vi strävar alltid efter...
203064_01

Din försvarare bör vara specialiserad på straffrätt!

Artikel Den som är misstänkt för ett brott ska omedelbart ta kontakt med en försvarsadvokat och under inga som helst omständigheter medverka i ett polisförhör utan ett ombud vid sin sida. Man bör begära ett inledande...
  • KRAFT ENTREPRENAD
  • Tel | 0702-59 07 68
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv