EM_senkul_01

Med Advokatbyrån Senkul snabbspolas Migrationsverkets beslut

Advokat Ann-Sofie Senkul har haft mer än tusen ombudsärenden hos migrationsverket. Hon har över trettio års erfarenhet av familjerättsliga tvister och är tillika notarius publicus. Med dessutom en certifiering och överenskommelse med Migrationsverket för ansökningar om arbetstillstånd, är Advokatbyrån Senkul unik i Sverige.

Då Ann-Sofie Senkul blev färdig jurist för 33 år sedan, var hon Sveriges första turkisktalande jurist i Sverige. Hon har drivit kontor i Rinkeby, undervisat, hjälpt otaliga företagare med juridiska avtal, medlat i familjerätt och processat i domstol inom både brottmål och vårdnadsmål. Idag driver hon Advokatbyrån Senkul tillsammans med de biträdande juristerna Kader Aktan och Anita Alm Pandeya. 


– Byrån är specialiserad inom affärsjuridik, familjerätt, migrationsrätt, straffrätt och socialrätt. Vi jobbar tätt tillsammans och talar flytande turkiska, kurdiska och hindi. Klienterna kommer från hela landet, från olika kulturer och är både företagare och privatpersoner, berättar advokat Ann-Sofie Senkul. 


Ann-Sofie har mycket lång erfarenhet av vårdnadstvister. Separerade föräldrar som av den ena eller andra anledningen inte kommer överens inom ramarna för en gemensam vårdnad av barn, kan välja Advokat Ann-Sofie till ombud. Vad är bäst utifrån barnets perspektiv? Vad innebär umgänge och boende? Vilka rättigheter, möjligheter och skyldigheter har jag som förälder? Vårdnadstvister är vad Ann-Sofie är absolut bäst på, berättar hon. Klienterna är både män och kvinnor. 


– Tvisterna kräver lång erfarenhet, psykisk styrka och förståelse i hur människor kan agera utifrån de förutsättningar och erfarenheter som de har. Jag bemöter alla med respekt och jag arbetar lösningsorienterat. Med ett samförstånd kan båda föräldrarna bli lite nöjda, går vi till domstol avgör domaren till fördel för endast en av parterna. I de situationer där våld, missbruk eller hot förekommer gäller inte samförståndslösningar i samma grad. Då är det i regel bäst för barnet att endast bo hos den ene föräldern. Hela vägen håller jag en rak och ärlig kommunikation till klienten. Är förutsättningarna dåliga, får man inte de bästa framgångarna i tvisten. Rätt förutsättningar får vi då vi jobbar tillsammans, jag och klienten.


Advokatbyrån Senkul har bred kompetens inom migrationsrätt och hjälper arbetstagare och arbetsgivare med alla frågor gällande uppehålls- och arbetstillstånd, samt visum i och till Sverige. År 2020 blev byrån certifierad och har en överenskommelse med Migrationsverket. Detta innebär att byråns klienter får ett avsevärt snabbare handfarande av sin ansökan av arbetstillstånd, än vad som brukligt är. 


– Arbetstagare som ska börja jobba i Sverige eller arbetsgivare som ska anställa personal från utlandet, bör vända sig till en certifierad advokatbyrå. Vi tar hand om alla nödvändiga papper, annonseringar och kontakt med Skatteverket. När underlaget är klart överlämnas det till Migrationsverket som beslutar i ärendet inom tio dagar. En arbetstillståndsförlängning tar upp till tjugo dagar. För arbetsgivare som befinner sig i en utvecklingsfas och ska anställda ny personal, kan en normal handlingstid på flera månader bli kritisk. Det här berör alla olika typer av branscher och långt ifrån bara de med specialiserad personal. Att vända sig till oss kan ge både ditt företag och du som arbetstagare, en möjlighet till snabbare handläggning hos Migrationsverket, avslutar advokat Ann-Sofie Senkul.

Läs mer...

2021-04-09

EM_Askerlunds bygg AB_01

Stort uppdrag för ungt byggföretag

Artikel Hans farbror är snickare och det har smittat av sig på William Askerlund, som redan som 16-åring började bygga. Nu har hans företag Askerlund Bygg fått ett uppdrag som upptar 50 procent av arbetstiden,...
EM_Holmberg Bilverkstad_03

Ung mekaniker tar över bilverkstaden

Artikel Som ny ägare till Holmberg Bilverkstad står den unge entreprenören och bilintresserade Lukas Karlsson. Här hjälper han kunderna med alltifrån service till lagning på många olika bilmärken.
  • Advokatbyrån Senkul AB
  • Tel: 08-515 191 00
  • Adress: Kungstensgatan 38, 113 59 Stockholm
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine