194084 WBT1

Med konsten som drivkraft

I Allatorp strax utanför Karlskrona har Gerry Ritthagen sin tatueringsstudio Wild Bull Tattoo Art. Han är en riktigt konstnärssjäl som verkligen brinner för sitt yrke.

Gerry har alltid haft ett intresse för konst. Som nioåring började han att rita och hade flera år innan dess ägnat sig åt att teckna. Som tioåring ritade han sin första tatuering efter inspiration som han fått under sina besök med kompisarna på en tatueringsstudio i Köpenhamn. 


        – Vi brukade ta färjan över och jag var en frågvis unge som hälsade på titt som tätt men vi blev snart goda vänner och jag spenderade mycket tid där. Det fanns knappt någon tatueringsstudio i Sverige på den tiden och därför åkte vi över till Danmark.


Gerry kommer från en konstnärsfamilj med både en mormor, mamma och syster som sysslade med konst. Hans morfar var dessutom hantverkare och väldigt professionell på mekaniska saker. 


I tidig ålder, redan som 14-åring, började han att tatuera men eftersom marknaden inte alls var så stor här vid den tiden så började han snart att gravera motorcykelmotorer istället. 

Under början av 1990-talet försökte han återigen att öppna tatueringsstudio och sedan dess har han haft det som yrke. Han har också utökat sin verksamhet med att öppna en tatueringsstudio i Spanien. 


        – Där kan jag sitta när jag blir äldre och måla mina tavlor och tatuera folk. Jag måste alltid skapa något, det är en livsstil för mig och man måste besitta konstnärliga egenskaper för att vara tatuerare.


När man som kund ska göra en tatuering är det viktigt att tänka igenom vad man verkligen vill ha och att man tror att man kommer att trivas med den. 


         – Man ska också tänka på vilka färger på kläderna man bär, om man ofta har en viss färg ska man fundera om färgsättningen på tatueringen man tänkt göra passar till dem färger man brukar bära.


Gerry försöker alltid vara till hjälp och vägleder sina kunder när de ska välja tatuering och tillsammans med kunden jobba fram en bild som känns bra. 


Han kan erbjuda sina kunder alla typer av tatueringar men ger alltid kunderna sin syn och sina idéer på vad som skulle kunna bli bra och passande för just dem. 

När man ska göra en tatuering är det viktigt att tänka på resultatet och att man vänder sig till en kunnig och utbildad tatuerare. 


        – Gå alltid till seriösa tatuerare och betala gärna bra för dem. Man får vad man betalar för och det krävs idag gesällbrev för att få jobba som tatuerare. 

Personligen gillar Gerry abstrakta tatueringar som är perfekta men ändå lite vilda. Han har en egen stil och många känner igen hans tatueringar.


        – Kunderna säger ofta att jag har en egen stil och ser ofta att det är jag som gjort dem. Mina tatueringar har en egen prägel. 

Läs mer...

2019-09-17 13:00

203049_02

Plåtslagarfirma med personligt engagemang

Artikel I moderna lokaler och med kunnig personal utför Ljungby Byggplåt AB allt man kan tänka sig inom byggnadsplåtslageri. Med personlig känsla och kvalitet utför de allt från inplåtning av fönster och tak,...
203027_01

Familjär sommaroas

Artikel Till Paj, Pytt & Pilsner kan gästerna komma för att slå sig ner i en charmig atmosfär och njuta av enkel men vällagad mat. Det familjeägda företaget genomsyras av en entreprenörsanda och genuin känsla...
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Arkiv