194077 BMD1

Traditionella bakverk i modern tappning

Tänk dig den där första tuggan av färsk, frasigt bröd. Eller doften av marsipan och grädde från prinsesstårtans perfekt skurna bit som ligger på assietten framför dig. När smakupplevelsen motsvarar alla förväntningar blir den där första tuggan antingen en fantastisk start på dagen eller en fantastisk avslutning på festens middag.

Som Sveriges femte största bageri och Sveriges största konditori, är varumärket Bake My Day en stark nykomling i branschen. Bageriet har sitt säte i Huddinge, och är en sammanslagning av fem äldre bagerier som har funnits i över femtio år, men som började bli lite trötta till sin karaktär och behövde moderniseras. 


       - Hela tanken med uppköpet och sammanslagningen var att kunna erbjuda stockholmarna fantastisk gott bröd och härliga bakverk. Vi levererar varje dag, året runt, till dagligvaruhandeln, sjukhus, hotell, restauranger och kommuner. 


Vårt bröd, våra bakverk och bakelser är alltid färska och håller sig saftiga under flera dagar, berättar Moses Isik, VD och ägare för Bake My Day. 


Med hjälp av sammanslagningen och även effektivisering i produktion och leverans har Bake My Day skapat ett begrepp som de kallar för Public Premium. Vilket gott och kort betyder, kvalitet till ett bra pris. De har bakat och ätit sig igenom tvåtusen recept från de gamla bagerierna, för att därefter plocka ut de tvåhundra bästa. Själv, berättar Moses skrattandes, att han gick upp tio kg under den perioden.


      – Det är också jätteviktigt för oss att lyssna på konsumenterna, därför har vi valt att modernisera även de bästa recepten. Vi använder lokala och svenska råvaror, utan tillsatser i bageriet och utan onödiga tillsatser i konditorivarorna. Samtidigt försöker vi aktivt utmana våra leverantörer att ta bort tillsatser. Vi har dragit ner på sådant som kan skapa allergier. Vi använder inte palmolja och köper ägg från frigående höns. När produkter inte har tillsatser blir de mycket känsligare, till exempel vad gäller hållbarhet. För att kunna hålla en mycket hög kvalitet har vi lagt till surdeg i nästan alla våra bröd, berättar Moses. 


Allt bakas för hand i fabriken i Huddinge, matbröd, fikabröd, frallor, tårtor, traditionella bakelser och kondisbitar. De har också ett glutenfritt bageri i bageriet. Även fast de står för tradition och hantverk, vill de se sig som kreativa, innovativa och nyfikna på att skapa nya smaker. När bröd och bakelser skapas med kärlek märks det. De anställda har både kollektivavtal och schyssta arbetsvillkor. Här är det rent mjöl i påsen och sunt förnuft som gäller.


       - Vi vill vara det vanliga och samtidigt ovanliga bageriet. Vi är traditionella på så sätt att vi bakar allt för hand, men vi vill vara otraditionella genom att låta smaker ta färg och väcka känslor. Vårt mål är att göra livet godare och roligare för alla. Det vi erbjuder är bakat i närheten av dig, med kärlek och en genuin smakupplevelse. Livet är helt klart för kort för att inte levas fullt ut och genom vårt arv i klassiska bageritraditioner, skapar vi nu nya upplevelser som smakar gott både idag och i morgon, säger Moses och ler. 

 

Läs mer...

2019-09-11 10:45

Hemsida
201035 TFE3

Din mun är kroppens spegel

Artikel Idag vet man att vissa sjukdomar visar sig i munnen först samt att dålig munhälsa sammankopplas med hjärt- och kärlsjukdomar. Vissa studier visar att degenerativa sjukdomar som Alzheimer, Parkinson samt...
195023 VDS1

VD-stödet stöttar företagsledare

Artikel Genom konsulter med lång erfarenhet som ger ”praktiska råd som fungerar” hjälper VD-stödet små och medelstora företag att lyckas förbättra verksamheten. – Det är mycket givande och jag gillar att lösa...
  • Bake my day
  • 010-199 71 71
  • Sjödalsvägen 52
    141 46 Huddinge
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine