201052 NE1

Naturliga skönhetsbehandlingar

På Norbergs Estetik i Helsingborg utför Josefin Norberg behandlingar med stor noggrannhet och kunskap. Hon är både legitimerad sjuksköterska och certifierad injektionssköterska.

Josefin Norberg har alltid haft ett stort intresse för skönhetsbranschen och har själv gått på olika skönhetsbehandlingar. När hon gick sin sjuksköterskeutbildning hittade hon inriktningen inom skönhet, som blev ett givet val för henne.

Hon har precis flyttat in i en lokal som hon delar med en frisörsalong i centrala Helsingborg.


Josefin utför fillersbehandlingar i ansiktet och toxinbehandlingar i ansikte och hals. Miktotoxin är en annan behandling där man kombinerar dem två. Inom kort kommer hon även att kunna erbjuda ansiktsbehandlingar och tvåkompotentsfillers.

Med fillers kan hon återskapa volym i ansiktet, något som man tappar med åldern.


Toxin är istället muskelavslappnande och motverkar rynkor men kan också bota tandgnissling och lindra spänningshuvudvärk. 

De flesta kunderna är mellan 20-35 år men även äldre människor söker sig till kliniken, bland annat för att ta del av en behandling som reducerar ytliga ådernät på benen.


En av Josefins specialiteter är att göra läppar.


      – De flesta kunderna kommer för det. Jag kan återskapa på ett naturligt sätt, så att det inte syns att det är injektioner som gjorts.

När man som kund ska välja behandlare förklarar Josefin vikten av att ta redan på om denne har en advekat utbildning.


      – Det är en ny lag på gång, som kommer att träda i kraft under 2021, där behandlaren måste vara legitimerad sjuksköterska, läkare eller tandläkare. Idag räcker det med att gå en åtta timmars utbildning för att sedan börja injicera fillers och det är skrämmande. Det finns säkert de som är duktiga men problemet är att de som inte är legitimerade inte kan använda akutläkemedel om det skulle behövas. Alla som är legitimerade har ett intyg från Socialstyrelsen och det kan man antingen kräva att få se av behandlaren eller ringa till Socialstyrelsen och kolla upp.


Josefines kunder kommer till stor del från Helsingborg med omnejd men hon har också kunder ända från Trelleborg, Kristianstad och till och med från Helsingör.


När hon utför behandlingarna vill hon gärna göra det med ett naturligt resultat men lyssnar såklart till kundens önskemål. Hon fyller den mängd de vill ha så länge det inte innebär några medicinska risker.


      – Vissa vill ha mycket och att det ska synas. Då handlar det bara för min del om att det inte ska bli farligt. Utmaningarna kan vara de som har orealistiska förväntningar och kommer med en bild på en person de sett eller en kändis. Alla ser olika ut så man måste utgå från det. Jag brukar alltid fylla lite åt gången istället för att fylla mycket vid ett och samma tillfälle.


Josefin jobbar idag heltid inom sjukvården och utför behandlingarna som en sidosysselsättning. Hon håller också på att utbilda sig till barnmorska och hoppas att när hon om några år är klar med utbildningen, ska kunna jobba med det och behandlingarna till lika stor del.


Att få hjälpa kunderna och se resultat av behandlingarna tycker Josefine är det allra roligaste.


      – Det är speciellt kul att behandla de som till exempel har komplex, att hjälpa dem att återfå sin självkänsla. När kunderna upplever att de mår bra av vad de ser, är det positivt för mig.

Läs mer...

2020-01-09 11:30

Boka Direkt
195099 MCC2

Moto Krossa Cancer

Artikel När Dennis mamma gick bort i cancer bestämde han sig för att han ville bidra till forskningen. I början av 2019 startade Dennis Johansson teamet Moto Krossa Cancer som samlar in och skänker pengar till...
201063 KP&S1

Specialister på skorstenar

Artikel Källreda Plåt & Smide AB är en av de största skorstenstillverkarna i Sverige och har hittills tillverkat och levererat över 2000 skorstenar. De erbjuder sina kunder helhetslösningar, från design till montering....
  • Norbergs estetik
  • 070 619 27 21
  • Hälsovägen 43, 254 42 Helsingborg
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine