205022_01

Ny byggvaruhandel vill nå fler

Karl Hedin AB har de senaste decennierna etablerat byggvaruhandlare på olika håll i Värmland. Senast i raden är en byggvaruhandel i Karlskoga som öppnade i år. – Vi har anställt kunnig personal och har ett bra utbud byggvaror, så nu hoppas jag att fler tar sig tid att stanna till här, menar platschef Simon Jinghede Hedin.

Det är inte lätt att etablera ny verksamhet på orter där det finns lång tradition av att handla hos de redan etablerade byggvaruhandlarna. Så är det även i Karlskoga, där en annan byggvarukedja haft stark ställning i och i det närmaste ensamrätt. Men nu utmanar Karl Hedin Bygghandel företagare och privatpersoner med sitt sortiment. För ett år sedan köpte man ett fd bussgarage, som nu anpassats och blivit mycket lämplig som försäljningsyta med sina 5 000 kvm och ett stort plocklager under tak.


Kontakt med bygdens hantverkare

Här har man fått ett effektivt flöde och kan studera vad som plockas och säljs. Vissa av Karl Hedins byggvaruhandlare erbjuder även köksinredning från Marbodal, men det är inte planerat i steg 1 i Karlskoga. Här tar man istället hjälp från den närliggande filialen i Örebro för de Karlskogabor som är intresserade av att satsa på ett nytt kök, nu när den mörka tiden på året är här och man börjar pyssla inomhusrenovering.

   – Vi har kontaktat bygdens snickare och hantverkare och berättat om oss och vårt sortiment. Det är viktigt att etablera en god kontakt med byggföretagen på orten och lämna offerter till dem; då är man med när det byggs. Jag tror att det inom kort kan bli en positiv försäljning här, fortsätter Simon Jinghede Hedin.


Helt ny personalstyrka

Han har rekryterat en helt ny personalstyrka i Karlskoga, som alltså alla har samma förutsättningar från starten och bli en viktig del av Karl Hedins varumärke och organisation. Alla filialer inom Karl Hedin Bygghandel fungerar som självständiga enheter.

   – Hela vår filosofi är att vi skall vara decentraliserade istället för toppstyrda, och kunna ta beslut, anpassade till den lokala marknaden, förklarar Simon.

   – Vår vision är att vi på sikt ska bli den största byggvaruhandeln i Karlskoga. Men vi vill bygga upp verksamheten sakta men säkert. Det är alltid bra med konkurrens; då får alla i branschen skärpa sig till det yttersta, och det är bra för kunderna!


Hos Karl Hedin Bygghandel hittar man den kända och unika Bergslagspanelen, en panel som går in i en målningslinje direkt efter sågningen, och får en bra grundmålning redan på sågverket.


Läs mer...

2020-11-04 08:00

205044_11

Familjeföretaget med både leksaker och hus och hem

Artikel Det är som en upplevelse att komma in i lokalerna hos Leksakshuset i Karlskrona. Leksaker, färg, golv och tapet och husgeråd... Här finns något som passar alla, med en prägel av mycket hjärta och värme. ...
205028_2

Med fokus på sportbilar

Artikel Med en bakgrund inom racing och STCC och ett stort intresse för bilar öppnade Frans Bergman företaget Bergmans Bilateljé för några år sedan. Tidigare har de endast riktat sig mot företag men slår nu även...
  • AB KARL HEDIN BYGGHANDEL KARLSKOGA
  • Maskinvägen 24, 691 37 Karlskoga
_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine