EM_Taste of bangla_01
3 min lästid

Omtalad restaurang med bangladeshiska smaker

Hos Taste of Bangla i Uppsala kan gästerna njuta av bangladeshisk mat i trivsam miljö med hög kundservice. Här lagas mat från grunden med både kärlek och kvalitet.

Bakom Taste of Bangla står krögaren Sana Ula som har ett brinnande intresse för service och matlagning. Restaurangen som han driver sedan 2,5 år tillbaka har blivit en omtalad restaurang, både för sin goda mat och fina service. Innan Sana öppnade Taste of Bangla jobbade han som kock och servitör på en indisk restaurang i Stockholm. Hans intresse för matlagning vaknade tidigt, då som barn ofta var med sin mamma i köket. 


– Min mamma har lärt mig mycket om matlagning och varit en stor inspirationskälla, säger Sana. 


Efter att ha drivit Taste av Bangla i ett år valde han att öppna en till restaurang, Glashuset, som också ligger beläget i centrala Uppsala. Att starta mitt i en pandemi och dessutom driva två restauranger är inte något som vare sig har oroat eller drabbat Sana.


– Om man satsar på kvalitet och vällagad mat så kommer gästerna, även under coronatider. Vi fick redan tidigt bra recensioner för vår service och kvalitet. Vi försöker alltid göra kunderna glada. När de går från våra restauranger ska de känna i hjärtat att det är bra service och att de upplevt goda smaker. 




Traditionella rätter från Bangladesh

På Taste of Bangla serveras vällagad bangladeshisk mat från grunden.Här kan gästerna njuta av traditionella rätter som kommer från olika områden i Bangladesh. Här serveras såväl kött i form av lamm och kyckling som många vegetariska rätter. Restaurangen serverar bland annat en rätt som ofta äts vid festliga tillfällen i Bangladesh och består av lammfilé som blandas med ris och en sås.  


I all mat som lagas använder de kvalitativa råvaror. De använder inga mjölkprodukter, utan har kokosmjölk och kokosgrädde som bas i många rätter. Till såserna använder de färska kryddor som de mortlar själva. 


Sana som själv är uppvuxen i Bangladesh berättar att det finns många restauranger i stan men ingen som har riktat in sig på bangladeshisk mat. 


På restaurangen som har alkoholtillstånd serveras viner från flera olika länder, som gifter sig fint med de olika maträtterna. Här finns också ölen Bangla från Calcutta.


– Det är många som testar den. Den är väldigt fyllig och passar bra till maten. 




Gratis hemkörning i Uppsala 

Restaurangen rymmer upp till femtio gäster inomhus och ytterligare 25 gäster utomhus. Härifrån kan gästerna också få utkörning av mat inom en trekilometers radie. På Sanas andra restaurang Glashuset som rymmer 18 ätande inomhus och 100 utomhus har de satsat mycket på hemkörning, då de har utkörning inom en enmilsradie från restaurangen. Sana som brinner för både matlagning och service jobbar både i köket och ute i matsalen, då han älskar mötet med gästerna. 


– Jag älskar det här jobbet. Att ge gästerna bra mat och prata med dem och få veta hur de upplever maten. Restaurangerna är som mina barn. 


Ända sedan starten har Sana fått många nöjda kunder och blev dessutom en av tre nominerade som Årets Nykomling till Guldkajan under 2020. 


– Jag ringde min mamma och berättade och hon blev så glad och jag kan inte beskriva hur bra det känns i hjärtat att ha fått den nomineringen, avslutar Sana. 

2022-01-14
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies