194008 ÖNA1

Rätt väg till arbetstillstånd

Juridiken kring arbetstillstånd och förlängning av arbetstillstånd kan vara snårig. Fel förfarande kan få stora konsekvenser och det är ofta svårt att ”göra om och göra rätt”. Det är därför viktigt att göra rätt – från början.

Öst Nori Advokatbyrå AB är en humanjuridisk advokatbyrå inriktad på uppehålls- och arbetstillstånd, familjerätt och brottmål. Byrån grundades av advokat Linn Öst Norí och kontoret är beläget i Solna Centrum. 


        – Arbetsgivare och arbetstagare söker sig till oss när de ska ansöka om arbetstillstånd, förlängt arbetstillstånd eller om de stöter på komplikationer under de här processerna, säger Linn. 

Det är flera krav som behöver uppfyllas. Exempelvis ska arbetsvillkoren vara på samma nivå som svenska kollektivavtal eller vad som är gängse inom respektive yrke och bransch. Här ingår också villkor gällande bland annat försäkringar och företagets ekonomiska situation. Många gånger när det rör till sig är det för att arbetsgivare inte tänkt på vissa saker, menar Linn. Det betyder inte att det är en dålig arbetsgivare som gjort fel med uppsåt utan det kan vara detaljer som missas, som egentligen hade varit enkla att åtgärda. Byrån kontaktas för antingen rådgivning eller som juridiskt ombud genom hela anställnings- och ansökningsprocessen. 


        – Svenska arbetsgivare har inte alltid koll på vilka regler som gäller. Många arbetsgivare vill förlänga arbetstillståndet för sina arbetstagare och då stöter man på problem för att man inte uppfyllt kraven tidigare i anställningen. Det kan betyda att företaget förlorar kompetens och arbetstagaren blir av med sin anställning. Det är klokt att skaffa sig koll från början, säger Linn. Ett rådgivande scenario går ofta till så att arbetsgivaren kontaktar oss och säger att de önskar anställa en person. De berättar hur de tänkt och frågar om de gör rätt. Då kan vi gå in för att bekräfta samt rådge. 


ön



Oavsett om det är arbetsgivare eller arbetstagare som är klient står byrån alltid i kontakt med båda parter. Linn förklarar även att det ligger ett ansvar hos båda parter, samt att byråns roll blir lite av en spindel i nätet. 

Handläggningstiderna blir ofta ganska långa när frågetecken ska rätas ut, vilket drabbar såväl företag som arbetstagare.


        – I den bästa av världar skulle förstås både arbetsgivare och arbetstagare komma till oss med dessa frågor proaktivt, i det initiala skedet, och ta hjälp innan problem uppkommer. Jag har arbetat med dessa frågor sedan jag började som advokat och har mycket bra erfarenhet av den här typen av juridik. 

Det personliga mötet ser advokatbyrån som viktigt för ett framgångsrikt samarbete. 


        – Vi arbetar mycket med det personliga mötet. Klienter som vänder sig till oss ska känna sig trygga. Det är A och O för oss och det gäller såväl privatpersoner som företag. 

Läs mer...

2019-07-02 15:30

Hemsida
 

Det krävs erfarenhet och strategi i vårdnadstvister!

Artikel Komplexiteten i vårdnadstvister har ökat med åren, vilket ställer högre krav på advokaten som handhar ärendet. När man väljer sitt ombud bör man i alla lägen kontakta den advokat som är väl insatt och...
201016 PAMPR3

Framgångsrika inom skönhetsbranschen

Artikel Med ett stort driv och engagemang har Jane Eriksson och Daniel Olsson utformat salongen Jane´s Skönhet i Helsingborg. Dessutom har de startat två framgångsrika onlineshoppar inom söknhetsbranschen och...
  • Öst Nori Advokatbyrå AB
  • 08-505 865 42
  • Solna Torg 19 Plan 5
    171 45 Solna
__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_Jimmy1

Jimmy Schönning

Njutbart hemma!

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine