EM_abergs-VTC-parts_02EM_abergs-VTC-parts_03EM_abergs-VTC-parts_04EM_abergs-VTC-parts_05EM_abergs-VTC-parts_01

Reservdelar för amerikanska bilar i butik och på webben

Den som söker reservdelar, i stort och smått, till amerikanska bilar och kliver in hos Åbergs VTC Parts har kommit helt rätt. Här finns, förutom ett gediget lager med över 40 000 artiklar, en stor kompetens och serviceanda hos både ägare och personal.

Reservdelsleverantören Åbergs VTC Parts, (Van Trucks and Cars), har funnits i över 40 år. Här säljs allt man kan tänka sig som passar för en amerikansk bil. Sedan tre år tillbaka driver Konrad Persson och Kenneth Sunnerhed företaget, där båda har ett brinnande intresse för amerikanska bilar.  


Tidigare drevs företaget av Konrads pappa, där han var delägare och den första butiken startades upp i Hägersten sedan Årsta innan de flyttade till lokalerna som de har i dag . 


Både Konrad och Kenneth har lång erfarenhet av företaget, då Konrad började jobba här under 90-talet och Kenneth kom in i början av 2000-talet. När Henry skulle sluta jobba på grund av åldern köpte Kenneth och Konrad företaget. 


– Vi brinner verkligen för det här och det är en dröm att få göra det här, säger Konrad.


Levererar till verkstäder  

I butik och lager finns reservdelar som passar olika slags modeller av amerikanska bilar, från 40- talet och framåt. Här finns alltifrån minsta lilla skruv, till slitagedelar, servicedelar och delar till fram- och bakvagnar. Även ekonomiplåt till både äldre och nyare amerikanska bilar. Lagret är stort och består av en lokal i två våningar som rymmer över 40 000 olika artiklar. De har också en webbutik där kunderna kan lägga en order och många gånger få den levererad redan dagen efter. Lagret fylls på kontinuerligt med båtgods från  USA.


– Finns inte produkten i lager tar vi hem den med flyg inom några dagar. 


De har även en budbil som går från företaget varje förmiddag och levererar ut till verkstäder och privatpersoner över hela stor Stockholm. 


Stort intresse för amerikanska bilar 

Deras kunder finns i hela Sverige men de skickar även delar till andra länder, som Finland, Norge, Danmark och de baltiska länderna. Att det finns ett så stort intresse för amerikanska bilar i Sverige tror Konrad och Kenneth beror på att det är så mycket som förknippas  med just 50-talet, då de allra häftigaste bilarna kom från USA.
”Vi har haft människor här från USA som berättat att det finns fler gamla amerikanska bilar i Sverige än någon stat i USA”
– Jag tror att det har lite med det att göra med musiken som kom, som Elvis till exempel. Vi har haft människor här från USA som berättat att det finns fler gamla amerikanska bilar i Sverige än någon stat i USA. Nya amerikanska bilar är ganska billiga i USA och det kanske ligger lite i det att de inte har råd med de äldre som i stort sett bara stiger i värde, menar Kenneth.


Återkommande kunder 

Deras erfarenhet och kunskap av de amerikanska bilarna, både hos dem själva och deras fyra anställda är stor. Det tillsammans med en hög kundservice kan vara en stor anledning till alla deras återkommande kunder. – Vi har otroligt bra service och gör allt för att kunderna ska känna att de är välkomna och vill komma tillbaka hit och handla. Våra kunder är i stort sett 100 % återkommande kunder. Vi svarar i telefonen, tar hand om kunderna när de kommer in i butik och det är sällan problem med reklamationer.  


I framtiden hoppas de på att kunna växa ytterligare, något som de har gjort under de senaste tre åren. 


– Vi vill bli större och sälja mer. Sedan vi tog över har vi jobbat aktivt, då vi till exempel medverkar på bilträffar och liknande för att visa att vi finns. Vi vill också bli omtyckta och ha nöjda kunder som tycker att vi levererar bra produkter, avslutar Konrad. 

Läs mer...

2021-04-16

Webbshop
EM_askersunds fa¨rghandel_04

Färghandel med det lilla extra

Artikel Askersunds Färghandel rymmer många intressanta inslag. Här blandas kvalitetsprodukter som linoljefärg och tapeter i fina färger och mönster tillsammans med värmande kaminer och vackra tvålar från Marseille.
EM_Lapoint_02

Surfresor som ger minnen för livet

Artikel Att åka på surfresa kan vara en del av en bucketlist för vissa men många blir också inbitna surfare som förvandlas till en livsstil. Lapoint anordnar surfresor i många av världens hörn och vill ge fler...
  • Åbergs VTC
  • Tel: 08-556 211 50
  • Adress: Skebokvarnsvägen 233, 124 52 Bandhagen
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine