204015_01204015_04

Sågverksutrustning med många möjligheter

Med lång erfarenhet och en gedigen kunskap utvecklar och tillverkar AriVislanda AB maskiner och utrustning till sågverksindustrin världen över. – Vi är väldigt flexibla, har det mesta här i huset och kan anpassa produkterna efter kundernas behov. Vi tar på oss både mindre och större projekt och kan leverera allt från en helt komplett nyckelfärdig såglinje, till enskilda maskiner som anpassas till andra delar i en befintlig såglinje, säger Gert Jösok.

AriVislanda har över 100 års historia att stoltsera med. De har idag Skandinaviens bredaste produktprogram för sågverksmaskiner. Här ligger de i framkant när det gäller kvalitet och teknik, med produkter som fokuserar på kundernas lönsamhet.

 – Det finns mycket kunskap, historik och erfarenhet inom dessa väggar. Vi är ett gammalt bolag med stor erfarenhet som jobbar med högteknologiska och högkvalitativa lösningar som fungerar i nutid men också i framtidens sågverk. Här vill vi att kunderna ska kunna få en modern och flexibel lösning till en rimlig kostnad och därigenom mycket värde för investerade pengar, säger Gert Jösok som i december 2019 började som vd för AriVislanda.


Företaget som besitter en stor kompetens gör det allra mesta i sina egna lokaler i Vislanda, från konstruktion och produktutveckling till produktion och montering.

 – Vi tillhandahåller utrustning för att sönderdela stockar till färdiga brädor och plank som sågverken sedan säljer till byggindustrin och andra branscher. Några fördelar vi har är att vi med skewing-teknik profilerar sidobrädor direkt på stocken, utan behov av kantverk samt att vi kan kurvsåga och fulloptimera våra maskiner, allt för bästa virkesutbyte.

Deras kunder består av större och mindre sågverk runt om i världen. Norden är en stark hemmamarknad men de har också många kunder i övriga Europa, Ryssland, Australien, Sydamerika och Sydafrika.
I stort sett är allt som företaget tillverkar kundanpassat.

 – Våra kunniga projektsäljare tar reda på kundens behov och tar ihop med vår konstruktionsavdelning och projektledning fram den bästa möjliga lösningen i varje enskilt fall. Vi hjälper kunden från behov till färdig installation och därefter tar vår eftermarknad vid och bistår kunden under kommande decennier.


På företaget jobbar ett trettiotal anställda, där flertalet av dem har många års erfarenhet i företaget.

 – Vi har en låg personalomsättning, bra gemenskap och vill framåt med innovation av bra produkter som får oss att vara stolta. Vår vision är att vara en bra arbetsgivare, skapa ett bra samarbete med våra kunder, vara ödmjuka inför de uppgifterna och utmaningar vi ställs för samt alltid hålla vad vi lovar.


AriVislandas erfarna eftermarknad med service- och reservdelssäljare samt servicetekniker som arbetar med världen som arbetsfält.

 – Vi erbjuder kunder alltifrån snabba reservdelsleveranser till support, inspektioner, installationer och olika typer av serviceavtal. Vi har alla möjligheter att hjälpa kunderna med det de behöver.


AriVislandas framtidsvision är att fortsätta utvecklas och vara kunders naturliga val av samarbetspartner.

Läs mer...

2020-08-11 10:15

Företags-presentation
204088_02

Flexibla gräv- och maskintjänster

Artikel Alfreds Gräv och Lantbrukstjänst AB förser såväl lantbruket med smarta lösningar som grävtjänster till kunder som ska bygga hus eller anlägga trädgård. Genom deras stora bredd av tjänster har de på kort...
204033_01

Effektiva fönsterbyten

Artikel Genom att anlita specialister för sina fönsterbyten kan villaägare få arbetet snabbt utfört och företag kan spara pengar genom ett effektivt jobb ute hos sina kunder. Fönster & Dörrmontage i Skåne AB...
  • ARIVISLANDA AB
  • Tel | +46 (0)472-343 45
  • Olvägen 4, SE-342 50 Vislanda, Sweden
__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine