194050 SH1194050 SH2194050 SH4194050 SH5

Skarpt säkerhetstänk för höga höjder

De byggställningar som används på den svenska marknaden måste vara säkra och uppfylla en mängd krav föreskrivna av Arbetsmiljöverket. Ett säkerhetstänk som finns hos Svenska Höjdbolaget.

Svenska Höjdbolaget I Kristianstad AB startade 2008. Bolaget bygger ställningslösningar till fasader, nybyggnationer och industrier, liksom mobila hissar samt byggnadstält och väderskydd. 


       – Vi sitter i Kristianstad. Vi är ett stabilt och drivet företag med olika avdelningar som utför arbeten åt privatpersoner, myndigheter och entreprenörer, säger Magnus Lind, som har en över 30 år lång relation med företaget. Den tog sin start med arbete inne på lagret, via ställningsmontör och projektledare till ägare. 


       – Jag har varit på alla poster inom bolaget, ler Magnus, och fått lära mig allt från grunden. 


Den samlade erfarenheten och kompetensen är mångårig. Respektive uppdragsgivare har sin egen unika förfrågan och tillsammans med Svenska Höjdbolagets ställningsbyggare hittas den lösning som är bäst anpassad till uppdraget. 


       – Vi samarbetar med byggbolag, kraftbolag och svenska bruk runt om i landet. Uppdragen spinner från fasader till nybyggnationer och industrier. Våra uppdragsgivare har ofta verksamheter både inom Sverige som utanför landets gränser, vi följer våra uppdragsgivare. 


Varje samarbete börjar med en behovsanalys om vilket arbete som ska utföras och vilken lösning som behövs. 


       – Vi gör ställningarna på ritning idag. Vi kan visa med bilder hur det kommer att se ut. Vilket ger en tydlig bild av att det är anpassat till det arbete som ska utföras. Dessa bilder är i 3D och går att vända åt alla håll, ett väldigt bra och stöttande redskap i projekteringen. 


Innovationsintresset är stort och bolaget arbetar kontinuerligt med att utveckla såväl befintliga som nya produkter och lösningar. 


      – Vi arbetar mycket med mobila lösningar, mobila specialhissar med stora anpassningsmöjligheter som är utformade för att passa såväl arbetare som arbetsplats- och uppgift. Det finns även en utveckling vad gäller material, för att göra lättare ställningar som ger en hållbarare arbetssituation för ställningsmontörerna. 


Svenska Höjdbolaget har en systerverksamhet i Visby. 


       – Bolaget i Visby har samma affärsidé och vision som bolaget i Kristianstad men har även en lite mer säsongsbetonad verksamhet. De hyr bland annat ut hoppborgar till event på Gotland. 

Läs mer...

2019-09-05 11:30

Hemsida
195107 VT1

Kvalitetsstädning med ekologiska produkter

Artikel Städhjälp i hemmet kan många gånger underlätta i vardagen när tiden inte riktigt räcker till. Att kliva in i sitt hem och känna doften av nystädat kan många gånger vara mer än välkommet. Violas Team i...
201023 ME1

Helhetskoncept inom skönhetsbehandling

Artikel Masami Estetik drivs av Ida och Erika, två drivna tandläkare som vidareutbildade sig och öppnade två injektionskliniker. De har skapat ett helhetskoncept med behandlingar inom hudvård, estetik och medicin...
  • Svenska Höjdbolaget
  • 044-59 000 70
  • Blekingevägen 102
    291 50 Kristianstad
Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2019, Enterprise Magazine