CB_04CB_02CB_06

Snickeriföretag med bredd och kunskap

Carlbom Bygg i Stockholm utför många olika slags snickerijobb, åt såväl företags- som privatkunder. Med flertalet mjuka värden har de etablerat sig på marknaden och år efter år dubblat sin omsättning. Att utföra kvalitativa jobb, med personal som trivs, verkar vara två framgångsfaktorer.

Med lång erfarenhet startade Daniel Carlbom företaget Carlbom Bygg. Han började redan som

18- åring att jobba som lärling på ett byggföretag, vilket sju år senare fick honom att starta eget.

I företaget som han nu drivit under sju år utför de jobb åt många olika slags kunder som bostadsrättsföreningar, samfälligheter, företag och även lite större jobb hos privatpersoner. Daniel tar även på sig jobb på totalentreprenad, då han har samarbetspartners som han kan anlita, inom flera andra yrkesgrupper.


Drömprojekt 

När en kund kontaktar Carlbom Bygg för ett jobb bokar Daniel in ett möte med kunden, för att diskutera projektet och även erbjuda ett prisförslag. Ibland kommer det kunder som vill att Carlbom Bygg tar hand om hela entreprenaden medan andra vill anlita dem för enskilda delar av ett projekt.


      – Det absolut roligaste är när man får bygga ett hus från grunden i lösvirke. Men det sker alltmer sällan nuförtiden eftersom husen idag oftast kommer från en husleverantör och det är dyrare och mer tidskrävande att bygga i lösvirke.


På en snickarfirma som Carlbom Bygg, är jobben som inkommer väldigt varierande och vissa gånger kommer det projekt som är lika utmanande som roliga.


      – En gång fick vi i uppdrag att bygga ett poolhus som var otroligt fint. Det var många utmanande moment men slutresultatet på poolhuset var bättre än en drömvilla.


Fortsätta växa 

Idag jobbar fem anställda i företaget. Daniel jobbar till största del med att projektera jobb men hoppar in och snickrar när det behövs.

Sedan Daniel startade företaget har han dubblat omsättningen varje år och målet är att växa ytterligare.


      – Jag vill att företaget ska växa till en storlek där det i stort sett blir självgående. Det är ett tufft jobb och man får lägga in väldigt många timmar men det är otroligt kul när man ser hur det utvecklas. Min vision är att företaget ska fortsätta att växa och även att personalstyrkan kommer dubblas inom några år.


Kollektivavtal – en viktig punkt

Att personalen ska trivas på företaget är en viktig punkt för Daniel. För honom är det viktigare att vara personalorienterad, snarare än vinstdriven.


       – Då får man en personal som trivs och det gör att de vill stanna kvar på företaget. Jag har aldrig haft någon som har velat sluta jobba hos mig så jag tror det är rätt väg att gå. Vi har också kollektivavtal och det är otroligt viktigt, även om det är en kostnad är det bra för grabbarna och det är det viktigaste.


När man som kund ska välja byggföretag rekommenderar Daniel att man ska kolla upp dem för att ta reda på att de är seriösa.


      – Det är bra att kolla upp företaget på Alla Bolag. Där kan man se omsättningen och även om det finns betalningsanmärkningar. Man ska även kolla upp så att företaget är registrerat för f-skatt och moms.


Daniel berättar att det har ryktats om att branschen haft en nedgång men att det inte är något som han märkt av, snarare tvärtom.


Läs mer...

2020-03-11 10:15

Hemsida
201068_01_v2

Hyr en kock till ditt eget kök

Artikel Med en inhyrd kock i köket slipper man sköta inköp och tillagning och kan istället njuta av festen och ha mer tid att umgås. Före detta deltagaren i Sveriges Mästerkock, Lina Ländin, driver Linas kök...
202055_02

Med ekonomin i fokus

Artikel Ekonomi är ett viktigt styrmedel och för alla företag är det viktigt att kunna förstå och utläsa siffrorna rätt. – Den information man får ut från redovisningen är viktig för företaget som helhet. Du...
  • Carlbom Bygg
  • 08-55069999
  • Ada Nilsson Gata 10,
    129 56 Hägersten
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

__ProgrammeraMera2016KarinNygards2

Digitalisera skolan

Karin Nygårds sprider digital kunskap i skolans värld

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine