EM_kickis-gardiner_01EM_kickis-gardiner_06EM_kickis-gardiner_02

Solskydd och markiser för hem och företag

Kickis Gardiner och Solskydd i Jönköping förser både företag och privatpersoner med textila lösningar för hem och lokaler av olika slag. Med lång erfarenhet och stor kunskap ger de dessutom kunderna tips och råd för vad som gör sig rätt.

Kickis Gardiner och Solskydd rymmer ett brett spann av textila produkter och tjänster. Här arbetar de med allt ifrån försäljning och montering av gardiner till in- och utvändiga solskydd. Här finns också ett stort utbud av markiser för fönster och terass.


Kunderna kan också få en bekväm helhetslösning, då företaget åker ut till kunderna med sin buss för att montera gardiner, rullgardiner eller andra textila inslag. De tar med sig allt som behövs som gardinstänger och prover, så kunden kan se hur det ser ut på plats tillsammans med omgivande interiör.


– Det enda kunderna behöver göra är att bestämma vilket tyg de vill ha, sedan sköter jag resten, säger Christina Jergell som äger företaget.
Motorstyrda markiser

Christina startade sitt företag redan 2007 men då under ett annat namn eftersom den ingick i ett franchisekoncept. Under 2013 bestämde hon sig för att köra sitt företag i egen regi och startade året därpå Kickis Gardiner och Solskydd, som en fristående syateljé.


Innan Kicki blev butiksägare jobbade hon med ekonomi men valde att sadla om eftersom hon alltid haft ett stort intresse för att sy och jobba med saker praktiskt. De första åren arbetade hon ensam men för fyra år sedan anställde hon en sömmerska som syr kuddar, överkast, gardiner eller det kunderna efterfrågar.


Christina berättar att dagarna på företaget är varierande, då den ena dagen kan bestå av att sy medan hon nästa dag kan vara ute på kundbesök. I ateljén syr de mycket själva som hiss-, rull- och lamellgardiner medan de köper in markiser och persienner från en svensk leverantör. Markiserna består av fönster-, terass- och pergolamarkiser med motor som regleras av solen.


– Genom att ha en motorstyrd markis sparar man på väven, vilket kan ge upp till sju års längre hållbarhet, säger Christina.
Tyg på väggarna 

När företaget åker ut till kund monterar de inte bara tyger som gardiner och persienner vid fönster, utan idag är det också populärt att ha tyg på väggarna.


– Idag täcker man mer väggar än fönster.  Ibland vill man få in tyg men ha fönstren fria för att kunna se ut.


Hennes kunder består av både företag och privatpersoner. De finns förutom i Jönköping, Habo, Mullsjö och Husqvarna även längre bort som Norrköping, Linköping och Värnamo.


Många nya kunder söker sig till butiken och företaget via rekommendationer från andra och verksamheten växer ständigt.


– Trots att det var pandemi under 2020 så gjorde jag mitt bästa år någonsin berättar Christina.
Konsultation inom textillösningar

Av Christina som har jobbat många år i branschen kan kunderna också få många tips och råd.


– Jag ser oftast direkt när jag kommer in till kunden vad som skulle passa och då förmedlar jag det till kunden.

Under åren har hon fått mycket fin respons från kunderna, där många är återkommande.


– Jag får ofta höra att de är så tacksamma och då blir jag väldigt glad. Det allra bästa är förstås när man får återkomma till samma kund för fler uppdrag.


Christina jobbar alltid nära sina kunder och ser företaget som en livsstil.


– När man driver ett så litet företag som jag gör så blir det ett sätt att leva. Av mig får kunderna alltid fin service och jag är en person de kan lita på, avslutar Christina.

Läs mer...

2021-06-07

EM_ CG Ekonomi AB_01

Personlig och engagerad redovisningsbyrå

Artikel CG Ekonomi AB i Åkersberga förser små och medelstora företag med ett brett spann av tjänster samtidigt som de också fungerar som ett bollplank. Här finns ett stort, varmt och personligt engagemang för...
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
  • KICKIS GARDINER & SOLSKYDD
  • Tel | 0707-40 99 70
  • Adress |Hallmansvägen 31A, 554 48 Jönköping
  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

  EM_andrea_brandstrom_01

  Andréa Brändström

  Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

  EM_dennis-teknikmagasinet_04

  Butikschef på Teknikmagasinet

  Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine