EM_Lapoint_02

Surfresor som ger minnen för livet

Att åka på surfresa kan vara en del av en bucketlist för vissa men många blir också inbitna surfare som förvandlas till en livsstil. Lapoint anordnar surfresor i många av världens hörn och vill ge fler möjligheten att upptäcka sporten. – Vår målsättning och stora ambition är att ge våra gäster deras bästa upplevelse i livet, säger Göran Sivertsson.

 När man pratar med Göran Sivertsson, som är en av ägarna och grundarna till Lapoint Travels AS, förstår man snabbt att surfing och resor varken är ett företagskoncept eller ett brinnande intresse, det är en livsstil.


Tidigare i livet var han aktiv inom flera olika träningsformer, däribland Thriatlon där han var med i juniorlandslaget. När han fick minska sin träning på grund av en sjukdom testade han istället att surfa och därefter var han fast. Göran som är kemiingenjör i botten och jobbade som omvärldsanalytiker för ett stort företag, fick chansen att göra en längre surfresa.


– När jag hörde att de skulle varsla gick jag in och sa att jag slutade frivilligt om jag fick avgångsvederlag. Jag åkte då till Australien och började surfa på riktigt, säger Göran.


När han kom tillbaka till Sverige beslutade han sig för att starta eget.


– Jag började med en liten nischad surfbutik och därefter kom jag in på surfresor och surfskolor. Jag ville inspirera och visa fler den här världen, eftersom surfa är något jag verkligen älskar.


Surfresor till olika länder 


Idag har Lapoint surf camp https://www.lapoint.se/ funnits i fjorton år och blivit en minst sagt omtyckt aktör. Genom åren har de lärt mellan 100 000 och 150 000 människor att surfa, vilket har gett dem en unik kunskap. Surfresorna går till många olika länder, där de har personal i varje land som totalt uppgår till cirka 200 anställda och består av managers, social host, surfinstruktörer samt kökspersonal.


När man som kund bokar en resa med Lapoint Travels ingår allt förutom flygbiljett, som boende, transfer och utbildning. Resorna kan vara allt ifrån en trivsam långhelg i Norska Hoddevik https://www.lapoint.se/surfcamp/norge/, en vecka i mysiga Fuerteventura https://www.lapoint.se/surfcamp/spanien/fuerteventura/ till två veckor i natursköna Sri Lanka https://www.lapoint.se/surfcamp/sri-lanka/, surfmeckat Bali https://www.lapoint.se/surfcamp/bali/, historiska och spännande Marocko https://www.lapoint.se/surfcamp/marocko/ och paradiset Costa Rica https://www.lapoint.se/surfcamp/costa-rica/. De har även paket där de kombinerat yoga och surfing, som i Portugal https://www.lapoint.se/surfcamp/portugal/ericeira/


Öppnar butiker 


När Göran började med surfresor stängde han sin butik efter en tid men idag är de dock igång med att starta upp en webbshop och även en fysisk butik.


– När människor inte kunde resa i samma utsträckning i och med pandemin köpte de utrustning för att surfa på hemmaplan och då bestämde vi oss för att köra igång.


Att boka en surfresa med ett etablerat resebolag som Lapoint menar Göran både är enkelt och ger stor trygghet.


– Vi är anslutna till resegarantifonden och vi har dessutom egen drift på allt och kan garantera hög kvalitet i alla led.

Under åren har företaget fått mycket fin feedback från kunder som verkligen uppskattat resan.


– Många tycker att det är det bästa de gjort i hela sitt liv.


Göran berättar vidare att idag jobbar alltfler hemma och har möten digitalt i och med pandemin men det är något de har gjort under alla dessa år, vilket också resulterat i en friare och aktivare livsstil.


– Man mår bättre om man kan kombinera arbetet och samtidigt få in aktiviteter som är kul i sitt liv, avslutar Göran.


Läs mer...

2021-05-12

EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_FP_entreprenad_03

Entreprenadtjänster med bredd i Markaryd

Artikel Med flexibla maskiner och lång erfarenhet kan FP Mark och Entreprenad förse sina kunder med såväl små som stora uppdrag inom mark och entreprenad. – Jag kan utföra det mesta och det finns nog inget inom...
  • LAPOINT SURF CAMPS
  • Tel: +46 (0)188 008 125
EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv