194081 P&N2194081 P&N1

Unikt på Östermalm

I en lite tuff, rå och härlig lokal på Östermalm i Stockholm hittar man Lindas och Beatrices salong Peace & Noise. Här ger de sina kunder en hållbar och personlig look.

Linda Mikaelsdotter och Beatrice Datmo flyttade in i lokalen på Östermalm och startade sitt gemensamma företag Peace & Noise i januari 2018. Hit kan kunder komma och slå sig ner och njuta av en god kopp kaffe medan de väntar. 


       – Vi vill att det ska vara en avslappnad miljö där det ska kännas lite som hemma. Vi älskar när kunderna börjar prata med varandra, säger Beatrice. 

Den unika lokalen och även företagsnamnet präglas av deras stora musikintresse, som också är namnet på ett av Patti Smiths album.  


       – Kunder säger att det här är verkligen vi. Vi älskar musik och har skapat en lokal som ska kännas rockig och cool utan att vara pretentiös, säger Beatrice.


Linda och Beatrice började sin frisörresa för 13 respektive 15 år sedan. Båda som anställda på olika salonger men blev så småningom egna företagare med hyrstol. 


2013 blev dom kollegor på en större salong och upptäckte ganska snabbt att dom båda delade samma stora passion och vision om yrket. 


Av en slump hittade de, via några gamla kollegor, den fina lokalen på Östermalm och allt föll på plats.

        – Vi ville göra vår grej och när lokalen dök upp tyckte vi att den var perfekt, säger Linda. 


Till salongen kommer många stamkunder, vilket också gör att de har en jämn ström året om. På salongen satsar de mycket på färg och det har blivit något av deras specialitet. 


        – Folk vill ha något spännande och något som är anpassat för just dem. Allt vi gör är individuellt för kunden.

Kundkretsen är bred och medan en del vill ha klassiskt subtila slingorna vill andra ha det lite mer vågade som sticker ut. Här får kunderna en bra och hållbar grund som gör att de har en fin färg flera månader framöver. 


         – Idag vill kunderna ha en hållbarare färg som håller upp till fyra månader. Här skapar vi grunden så att de sedan kan fixa en snygg frisyr hemma. 


Både Linda och Beatrice åker regelbundet iväg på kurser för att lära sig mer och utvecklas inom frisöryrket. På salongen hyr de också ut en stol till en tredje frisör och de har alla tre specialområden som de bemästrar extra bra och den kunskapen brukar de dela med sig av till varandra. 


Linda och Beatrice håller även i utbildningar för andra frisörer. 


        – Vi märker att det finns glapp i vidareutbildningarna och dem vill vi hjälpa till att fylla. Vårt mål just nu är att hinna undervisa mer och prägla fler frisörer, säger Linda.

Läs mer...

2019-09-23 13:15

Boka
203054_04

Plattsättning med genuin hantverkskänsla

Artikel Engdahls Bygg & Plattsättning utför till stor del renoveringar av badrum men ägnar sig också åt nyproduktion. Med stor erfarenhet och inblick i de senaste trenderna skapar de alltifrån klassiska till nytänkande...
203049_02

Plåtslagarfirma med personligt engagemang

Artikel I moderna lokaler och med kunnig personal utför Ljungby Byggplåt AB allt man kan tänka sig inom byggnadsplåtslageri. Med personlig känsla och kvalitet utför de allt från inplåtning av fönster och tak,...
  • Peace and Noise AB
  • 08-40 800 140
  • Artillerigatan 40
    114 45 Stockholm
Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine