205055_1

Var tidig med värmepumpar – försäljningen spås öka ytterligare

Värmepumpar är hans liv! Bengt Jonasson på BJ Värmemontage har en lång erfarenhet av branschen. Nu har han anställt en ny VD i företaget, och framtiden ser ljus ut. -Det känns tryggt att veta jag kan varva ned, och att vi ändå kan utveckla företaget, som genom åren byggt upp en stark position på marknaden, menar Bengt Jonasson.

BJ Värmepumpsmontage i Kvicksund har 40 års erfarenhet av värmepumpar.

   – Vi var ett av de första företagen i Sverige som började installera värmepumpar. Då, när det var nytt, var det många som givetvis var tveksamma till värmepumpar och ville gärna ha kvar sin gamla uppvärmning vid sidan om, minns Bengt Jonasson.


Välkommet tillskott

Ett välkommet tillskott i bolaget är Magnus Lindberg, fd regionsansvarig vid Nibe.  Han är sedan förra året ny VD i BJ Värmemontage.

   – Nibe är ett av de fabrikat som är störst i Europa på värmepumpar, och ett av tre starka svenska varumärken på värmepumpsmarknaden, och min erfarenhet av åren på Nibe kommer väl till pass här hos BJ Värmemontage, menar han.

   – Svenskarna är väldigt konservativa och har man haft Nibe tidigare, fortsätter man med detta trygga stabila fabrikat. Tanken för oss nu är att expandera och få kontakt med fler villa- och fastighetskunder i Mälardalen.

   Idag har BJ Värmemontage kontor i Kvicksund, Kumla och Västerås. Främst är det privatpersoner man säljer och servar åt. I dag sitter det värmepumpar i både villor och större fastigheter. För borrningen har man en brunnsborrare som man har ett nära samarbete med.

   – En offert från oss skall innehålla trygghet och där allt ska ingå och inga tillkommande kostnader, påpekar Magnus.


Återförsäljare för Nibe

BJ Värmemontage är återförsäljare för Nibe, och auktoriserat serviceombud för det samma. Företaget har i dag fem montörer och hyr för tillfället in fyra man för att klara den stora efterfrågan på våra tjänster. Det är svårt att få tag på kompetenta montörer menar Magnus.

   – Vi söker just nu både elektriker, VVS-montör och kyltekniker. Som det är nu så är det svårt att hitta ny personal då många företag i värmepumpsbranschen söker personal, och då framförallt kyltekniker med rätt kompetens.


Planerar att bredda verksamheten

   Framtiden ser alltså ljus ut för BJ Värmemontage i och med nya VD:n som vill satsa och det faktum att behovet av både nya värmepumpar och service på värmepumpar kommer att öka framledes.

   – Vi planerar att bredda verksamheten mot Örebro och Arboga-hållet, liksom mot Strängnäs och Enköping, och vi tror på en tillväxt på minst 10 procent per år!

Läs mer...

2020-11-03

Sök jobb
EM_fobab_01

Snickare och entreprenör med bred kunskap

Artikel Med stor flexibilitet utför Fobab alltifrån små till större uppdrag åt många företagskunder i Stockholm. Alla uppdrag utförs med stort engagemang och för dem är ingenting omöjligt.
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
  • BJ Värmemontage
  • Tel: 016-35 44 42
EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

Arkiv