205055_1

Var tidig med värmepumpar – försäljningen spås öka ytterligare

Värmepumpar är hans liv! Bengt Jonasson på BJ Värmemontage har en lång erfarenhet av branschen. Nu har han anställt en ny VD i företaget, och framtiden ser ljus ut. -Det känns tryggt att veta jag kan varva ned, och att vi ändå kan utveckla företaget, som genom åren byggt upp en stark position på marknaden, menar Bengt Jonasson.

BJ Värmepumpsmontage i Kvicksund har 40 års erfarenhet av värmepumpar.

   – Vi var ett av de första företagen i Sverige som började installera värmepumpar. Då, när det var nytt, var det många som givetvis var tveksamma till värmepumpar och ville gärna ha kvar sin gamla uppvärmning vid sidan om, minns Bengt Jonasson.


Välkommet tillskott

Ett välkommet tillskott i bolaget är Magnus Lindberg, fd regionsansvarig vid Nibe.  Han är sedan förra året ny VD i BJ Värmemontage.

   – Nibe är ett av de fabrikat som är störst i Europa på värmepumpar, och ett av tre starka svenska varumärken på värmepumpsmarknaden, och min erfarenhet av åren på Nibe kommer väl till pass här hos BJ Värmemontage, menar han.

   – Svenskarna är väldigt konservativa och har man haft Nibe tidigare, fortsätter man med detta trygga stabila fabrikat. Tanken för oss nu är att expandera och få kontakt med fler villa- och fastighetskunder i Mälardalen.

   Idag har BJ Värmemontage kontor i Kvicksund, Kumla och Västerås. Främst är det privatpersoner man säljer och servar åt. I dag sitter det värmepumpar i både villor och större fastigheter. För borrningen har man en brunnsborrare som man har ett nära samarbete med.

   – En offert från oss skall innehålla trygghet och där allt ska ingå och inga tillkommande kostnader, påpekar Magnus.


Återförsäljare för Nibe

BJ Värmemontage är återförsäljare för Nibe, och auktoriserat serviceombud för det samma. Företaget har i dag fem montörer och hyr för tillfället in fyra man för att klara den stora efterfrågan på våra tjänster. Det är svårt att få tag på kompetenta montörer menar Magnus.

   – Vi söker just nu både elektriker, VVS-montör och kyltekniker. Som det är nu så är det svårt att hitta ny personal då många företag i värmepumpsbranschen söker personal, och då framförallt kyltekniker med rätt kompetens.


Planerar att bredda verksamheten

   Framtiden ser alltså ljus ut för BJ Värmemontage i och med nya VD:n som vill satsa och det faktum att behovet av både nya värmepumpar och service på värmepumpar kommer att öka framledes.

   – Vi planerar att bredda verksamheten mot Örebro och Arboga-hållet, liksom mot Strängnäs och Enköping, och vi tror på en tillväxt på minst 10 procent per år!

Läs mer...

2020-11-03 12:00

Sök jobb
205067_01

Rätt redovisningskonsult och revisor hittar du med hjälp av Revimatch

Artikel Vad är skillnaden mellan revisor och redovisningskonsult? Måste alla företag ha en revisor? Vad kan redovisningskonsulten göra utöver löpande bokföring och stansning av kvitton? När det kommer till redovisning...
205044_11

Familjeföretaget med både leksaker och hus och hem

Artikel Det är som en upplevelse att komma in i lokalerna hos Leksakshuset i Karlskrona. Leksaker, färg, golv och tapet och husgeråd... Här finns något som passar alla, med en prägel av mycket hjärta och värme. ...
  • BJ Värmemontage
  • Tel: 016-35 44 42
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Arkiv