EA_villa_poolCTCFlexCTCINT3_bl_korgEcoAir_610-614M_left_6M

Värmepumpar – för en hållbarare värld

CTC som ingår i koncernen Enertech AB har en minst sagt lång erfarenhet och bred kunskap om branschen. De har sen 1923 tillverkat värmepannor men också värmepumpar som de nu satsar stort på. Detta för att bidra till ett fossilfritt och miljövänligt samhälle.

Enertech koncernen har flera varumärken där det största är CTC, som historiskt sett har tillverkat oljepannor men som under de senaste åren gradvis har bytts ut mot värmepumpar.


      – Det finns fortfarande olje/gas-pannor i Sverige, men vi har kommit väldigt långt på vägen mot fossilfri värme. Även flera andra europeiska länder ska göra sin resa mot en fossilfri uppvärmning av sina hem och den resan tänker vi på Enertech vara med på, säger Helene Richmond.


De länder som Enertech nu satsar stort på är de nordeuropeiska eftersom CTC:s kvalitetsprodukter lämpar sig bäst för dessa länder.


Helene som tidigare har arbetat på SKF och även haft styrelseuppdrag inom NIBE, blev för en tid sedan tillfrågad om att bli operativt ansvarig för Enertech koncernen och hon tillträdde för några månader sedan som vd för företaget.


CTC utvecklar och producerar sina produkter i Ljungby, med en kunnig och kompetent personalstyrka som uppgår till nästan 200 anställda. CTC har minst sagt lång erfarenhet med sina närmare hundra år på marknaden men lägger ändå stor vikt vid att hela tiden utvecklas.


      – Det är framförallt viktigt nu, då allt inom värmepumpar blir allt mer tekniskt och IT-baserat. Man måste vara mån om att ta produkten till nästa generation. Komplexiteten i värmepumparna är stor idag men trots det ska de vara användarvänliga och det är något vi lägger stor vikt vid när vi producerar våra produkter.


CTC har gjort sig känd på marknaden för sina luft/vattenvärmepumpar, där man tar in energi via uteluften och omvandlar den och sedan använder varmvattnet för att värma upp elementen och kranvattnet.


Företaget har också ett sortiment av bergvärmepumpar, där man istället hämtar energin från ett borrhål i grunden. Värmen kan också hämtas via slingor i en sjö eller under marken och samlingsnamnet för dessa metoder är därför berg- mark- och sjövärme.


Helene förklarar att när man som kund väljer en CTC-produkt får man en robust, pålitlig, lättanvänd produkt och dessutom support att tillgå.


      – Kvalitet och prestanda, moderna IT-lösningar, ansvar och support är bara några av anledningarna till att vi står oss så bra på marknaden, vilket är väldigt starka egenskaper.


 CTC har också ett unikt sätt att framställa ett drickbart legionellafritt  varmvatten som kan tappas direkt ur kranen.


      – Andra tillverkare har ofta en varmvattenberedare där vattnet står stilla och då får man inte alls samma fräschör i vattnet.


I och med CTC:s värmepumpar minskar användandet av fossila bränslen bidrar man också till ett miljövänligare samhälle.


      – Man vill leva som man lär och vi försöker ständigt att minska vår påverkan på miljön.


Företaget genomsyras av många mjuka värderingar och deras ledord är trygghet, kvalitet och värme.


      – Det är inte bara en slogan, utan det är verkligen något som vi står för. Vi är ett varmt företag där vi vill göra många saker rätt och det i sin tur leder till lönsamhet. Dessutom vill vi växa som företag

Läs mer...

2020-03-05 14:30

Folder | Sv/No
202051 01

Vilken känsla förmedlar ditt varumärke?

Artikel Vissa företagare verkar ha mer tur än andra. Företaget både utvecklas, når framgång och uppskattas av kunderna. Är det verkligen tur? Eller är det något som företagarna helt enkelt gör rätt? Zoë Devi,...
workplace-1245776_1920

Använd Office365 fullt ut och bli ett effektivare företag!

Artikel Många företag jobbar hårt med att digitalisera sin affärsverksamhet. Nya affärssystem, smarta lösningar för logistik eller en app för att förenkla kommunikation. Office365 är ett populärt sätt att få tillgång...
  • CTC
  • 0372-88 000
  • Näsvägen 8, 341 34 Ljungby
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine