192026_ny1
192026_ny2
192026_ny3
192026_ny4
192026_ny5
192026_ny1
192026_ny2
192026_ny3
192026_ny4
192026_ny5

Varmt, vänligt och avslappnat!

Bagarstugans Brasserie & Bistro satsar så det står härliga till. Lagom till våren i uppdaterad och tillsnyggad kostym. ”Ambitionen är att bli Norrköpings skönaste brasseri”, säger Dayanna Palleres.

       Lagom till våren står ett nyrenoverat Bagarstugans Brasseri & Bistro, Knäppingeborgsgatan 3 i Norrköping färdigt. Visionen är att skapa ett ställe som välkomnar alla. 

       – Nu får Bagarstugan en ny och uppfräschad kostym, ler Dayanna Palleres stort. Tillsammans med vår arkitekt har vi lagt många timmar på att höja mysfaktorn. Vi skapar en restaurang för alla generationer. Jag känner verkligen ”äntligen!”. Här ska du kunna sjunka ned i en fåtölj för att fika eller koppla av. Vi serverar frukost, lunch, affärsluncher, afterwork och middag för såväl ungdomar, singlar som par, familjer och stora sällskap. 

       Dayanna förklarar hur de känt att Norrköping har saknat ett liknande ställe. Kärleken till den mysiga staden är stor och de vill skapa ett likaledes mysigt ställe där människor ska trivas. En samlingsplats för att umgås, kanske stanna till i baren för att ta ett glas vin och något lättare att äta. 

       Bagarstugans Brasserie & Bistro satsar stort på menyn. Smakerna är moderna, med tydliga influenser från kontinenten. Alltifrån klassiska kötträtter till nya smaker och veganska alternativ. 

       – Vi utökar antalet veganska rätter. Vi vill erbjuda mer än bara sallad. Det här är en viktig del av vårt kök, att vi ska kunna bemöta efterfrågan då fler och fler väljer veganskt som livsstil. 

       Det finns många knep för att bli omtyckt och älskad av alla på jobbet. Ett är att ta med sig ugnsvarma kardemummabullar till morgonmötet. Dayanna skrattar: 

       – Våra degar är superviktiga för oss. Vi gör allt från grunden. Surdegskulturen är vår egen bebis, helt utan tillsatser eller jäst. Att baka bröd är en långsam och kärleksfull process, degen kalljäser och bröden bakas i stenugn. 

       Ekologiskt och lokalproducerat är ett att ledorden. Mjölet kommer från lokala Orga kvarn. Fisken från S:t Anna skärgård och köttet från Waldemarsviksområdet. Dryckerna köps in från lokala småskaliga producenter. 

       – Vi vill servera lite annorlunda drycker i stället för bara mineralvatten och läsk. Vi erbjuder must, cider och även alkoholfritt från lokala bryggerier. De kommer hit med sitt sortiment i ett par påsar för att visa vad de har, ler Dayanna. Vi köper in det som du som gäst kanske bara hittar här. 

       Planen är att utöka den redan genomarbetade menyn med street food: smårätter med asiatisk och europeisk touch för sällskap som vill umgås genom att äta och dela på stora fat med smårätter eller för den som önskar något lättare. 

        – Vår ambition är att bli stans skönaste brasseri, avrundar Dayanna. En plats att umgås som serverar rejäl, genuin mat, lagad på fina råvaror, till vettiga priser!

2019-04-10
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies