205048_1205048_3205048_2

Viktigt att hålla koll på sina räkenskaper

Löpande bokföring och redovisning är viktiga saker för varje företagare att hålla koll på. Det finns många som erbjuder sina tjänster inom detta, vilket är tacksamt, inte minst för småföretagare. En av de som brinner för bokföring är Marta Melin, som driver MiMa Consulting.

Marta Melin är högskoleutbildad inom företagsekonomi och utbildad lönespecialist. Sedan åtta år tillbaka har hon ett eget bolag inom redovisning i Stockholm. Från lokaler i ett kontorshotell i Barkaby, sköter hon kontakterna med sina kunder. Mycket tack vare digitaliseringen i branschen, kan hon egentligen hjälpa företagare oavsett var de har sina verksamheter.


   – Jag har en kund med företag i Polen, och det är inga problem; tack vare den digitala utvecklingen kan man vara tillgänglig för alla i hela landet. Förr tillbringade jag 1-2 dagar i veckan ute hos kunder, men i dessa Coronatider, fungerar det lika bra från kontoret. 

Marta brinner verkligen för sitt jobb; hon är kommunikativ och älskar kundkontakter.


Känner stort ansvar

   – Jag känner ett stort behov av att hjälpa företagare med redovisningsfrågor och hjälper även till med uppstart av nya företag. Jag vill gärna att företagarna skall känna att jag har en lite mer personlig redovisningsbyrå. Jag jobbar också mycket med rådgivningshjälp till företagare; inte bara med löpande bokföring.     

   Marta påpekar att det är viktigt att finnas tillgänglig och hjälpa kunderna med de frågor de har kring sin ekonomi.     

   – Jag vill hjälpa företagen att växa. Handlar det om ett litet företag, kan man bli mottagen olika väl vid större redovisningsfirmor. Men för mig är alla små kunder lika viktiga som stora! De kanske börjar sin verksamhet i mycket liten skala men växer sedan undan för undan. Och jag vill hjälpa dem växa, en dag ökar deras omsättning, och det känns bra att ha varit med på resan med dem! Då växer ju även min firma, när det går bra för dem, menar Marta.


Hjälpt med bygg- och kollektivavtal

Även om MiMa Consulting har kunder av olika slag, har hon särskilt kontakt med många verksamma inom hantverksbranschen. Dessa har hon hjälpt mycket med frågor kring byggnadsavtal och kollektivavtal.

Corona-pandemin har inte nämnvärt påverkat Martas uppdrag.

   – Det verkar som om många människor är strävsamma och vill starta nya företag trots detta. Mellan juli och september var jag med och hjälpte 20 nya företag att starta upp! De kämpar med sina företagsidéer som de verkligen tror på, trots tiderna. Därför känner jag inte att vi har fått mindre att göra pga detta. Jag har ju många hantverkare som anlitar mig, och dessa har haft lika mycket, om inte mer, att göra inom byggsektorn i år.


"Viktigt att ha kontroll över företagets utgifter"

Som några tips till företagare påpekar Marta att det är jätteviktigt för företagsledaren att ha kontroll över företagets utgifter och fakturor och att förstå de rapporter man får från sin redovisningsbyrå. Lika viktigt är det att byrån tar sig tid att svara på alla frågor från kunden, även om de är enkla. 

   – Är man missnöjd, är det numera relativt enkelt att byta byrå, påpekar Marta Melin. 


Fotnot. MiMa Consulting hjälper företagen med tjänster inom bokslut, lönehantering, skatteplanering, deklarationer och nyföretagande. Systemet man använder är Björn Lunden redovisningsprogram. Sedan augusti är Erik Hellberg nyanställd vid företaget.


Läs mer...

2020-11-03 09:30

Maila oss
205044_11

Familjeföretaget med både leksaker och hus och hem

Artikel Det är som en upplevelse att komma in i lokalerna hos Leksakshuset i Karlskrona. Leksaker, färg, golv och tapet och husgeråd... Här finns något som passar alla, med en prägel av mycket hjärta och värme. ...
204025_1

Förstärkt familjehemsvård

Artikel När man som familjehem tar emot en ny individ är det viktigt att få rätt stöttning och hjälp. Startsteget AB jobbar med att matcha rätt hem till de barn och ungdomar som behöver en ny familj samtidigt...
  • MiMa Consulting
  • Tel: +46 (0)735-61 55 34
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv