205048_1205048_3205048_2

Viktigt att hålla koll på sina räkenskaper

Löpande bokföring och redovisning är viktiga saker för varje företagare att hålla koll på. Det finns många som erbjuder sina tjänster inom detta, vilket är tacksamt, inte minst för småföretagare. En av de som brinner för bokföring är Marta Melin, som driver MiMa Consulting.

Marta Melin är högskoleutbildad inom företagsekonomi och utbildad lönespecialist. Sedan åtta år tillbaka har hon ett eget bolag inom redovisning i Stockholm. Från lokaler i ett kontorshotell i Barkaby, sköter hon kontakterna med sina kunder. Mycket tack vare digitaliseringen i branschen, kan hon egentligen hjälpa företagare oavsett var de har sina verksamheter.


   – Jag har en kund med företag i Polen, och det är inga problem; tack vare den digitala utvecklingen kan man vara tillgänglig för alla i hela landet. Förr tillbringade jag 1-2 dagar i veckan ute hos kunder, men i dessa Coronatider, fungerar det lika bra från kontoret. 

Marta brinner verkligen för sitt jobb; hon är kommunikativ och älskar kundkontakter.


Känner stort ansvar

   – Jag känner ett stort behov av att hjälpa företagare med redovisningsfrågor och hjälper även till med uppstart av nya företag. Jag vill gärna att företagarna skall känna att jag har en lite mer personlig redovisningsbyrå. Jag jobbar också mycket med rådgivningshjälp till företagare; inte bara med löpande bokföring.     

   Marta påpekar att det är viktigt att finnas tillgänglig och hjälpa kunderna med de frågor de har kring sin ekonomi.     

   – Jag vill hjälpa företagen att växa. Handlar det om ett litet företag, kan man bli mottagen olika väl vid större redovisningsfirmor. Men för mig är alla små kunder lika viktiga som stora! De kanske börjar sin verksamhet i mycket liten skala men växer sedan undan för undan. Och jag vill hjälpa dem växa, en dag ökar deras omsättning, och det känns bra att ha varit med på resan med dem! Då växer ju även min firma, när det går bra för dem, menar Marta.


Hjälpt med bygg- och kollektivavtal

Även om MiMa Consulting har kunder av olika slag, har hon särskilt kontakt med många verksamma inom hantverksbranschen. Dessa har hon hjälpt mycket med frågor kring byggnadsavtal och kollektivavtal.

Corona-pandemin har inte nämnvärt påverkat Martas uppdrag.

   – Det verkar som om många människor är strävsamma och vill starta nya företag trots detta. Mellan juli och september var jag med och hjälpte 20 nya företag att starta upp! De kämpar med sina företagsidéer som de verkligen tror på, trots tiderna. Därför känner jag inte att vi har fått mindre att göra pga detta. Jag har ju många hantverkare som anlitar mig, och dessa har haft lika mycket, om inte mer, att göra inom byggsektorn i år.


"Viktigt att ha kontroll över företagets utgifter"

Som några tips till företagare påpekar Marta att det är jätteviktigt för företagsledaren att ha kontroll över företagets utgifter och fakturor och att förstå de rapporter man får från sin redovisningsbyrå. Lika viktigt är det att byrån tar sig tid att svara på alla frågor från kunden, även om de är enkla. 

   – Är man missnöjd, är det numera relativt enkelt att byta byrå, påpekar Marta Melin. 


Fotnot. MiMa Consulting hjälper företagen med tjänster inom bokslut, lönehantering, skatteplanering, deklarationer och nyföretagande. Systemet man använder är Björn Lunden redovisningsprogram. Sedan augusti är Erik Hellberg nyanställd vid företaget.


Läs mer...

2020-11-03

Maila oss
EM_Ljungby tva¨tteri_03

Tvätteri med bredd och service

Artikel Med hög kundservice och stor noggrannhet utför Ljungby Tvätteri Cleansam många olika slags tjänster åt privatpersoner och företag.
EM_Lexanders Gra¨v_04

Helhetslösningar för dina grävprojekt

Artikel Hos Lexanders Gräv AB kan kunderna få en trygg helhetslösning samtidigt som de också får ta del av tips och råd av en kunnig förare. Företaget som har lång erfarenhet anlitas för många olika grävprojekt,...
  • MiMa Consulting
  • Tel: +46 (0)735-61 55 34
_Skincity-pressbild

Eldsjälen bakom skönhetsimperiet

Professionell hudvård online

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv