184073 NA1

Niana & Curando för optimal hälsoinsats

Ohälsan ökar och det drabbar inte bara individen utan också våra svenska företag och i förlängningen hela vårt svenska samhälle. Niana AB står på tå för att vara en aktör att räkna med inom svensk företagshälsa.

Genom sammanslagningen med koncernen Curando, ett nystartat företag inom företagshälsovård, har visionen stärkts för Niana AB, berättar vd Nils Jurquet de la Salle:


– Vi strävar efter att vara Sveriges modernaste företagshälsovård – med förebyggande hälsa i fokus!


Niana AB har erfarenhet av företagshälsovård sedan tidigt 90-tal. Nils Jurquet de la Salle utbildad kiropraktor skötte den delen av utbudet och hans dåvarande fru Anna Hansson arbetade som gruppträningsinstruktör. Uppdragen blev fler och fler. 1998 skrevs ett avtal med Ericsson och ”resten är historia”, som det heter. 


– Vi har idag ett stort nätverk av utbildade och licensierade träningsinstruktörer, hälsocoacher, hälsopedagoger och hälsoutvecklare, massörer, kiropraktorer, naprapater och coacher, säger Nils. Varje vecka genomför vi cirka 100 gruppträningspass och vi levererar över 15 000 behandlingar per år. 


184073 NA2


Friskvårdsaktiviteterna är avdragsgilla för arbetsgivaren under förutsättning att den vänder sig till samtliga anställda. 


En hälsocoach gör hälsoanalyser, sätter program och målsättning, gör uppföljningar, vägleder och inspirerar sina kunder till en hälsosammare livsstil. En hälsocoach som arbetar på individbasis har större chans att nå de personer i ett företag som oftast mest behöver det. De som behöver stöd att komma igång med en hälsosammare livsstil och de som ofta har en tendens att inte fullfölja hälsoarbetet. Till skillnad från ”generella” hälsoinsatser kan en individuell hälsocoaching anpassas utifrån respektive person och dess nuläge och på så vis säkra för ett bättre resultat. 


– Vi eftersträvar att skapa varaktiga förbättringar av livsstilsvanorna och den erfarenhet vi samlat på oss tyder på att en engagerad ledning ger ett bättre resultat av friskvårdssatsningen, menar Nils. Ett hållbart och långsiktigt fokus på satsningen backad av ledningen resulterar garanterat i ett starkare och konkurrenskraftigare företag. 


Sammanslagningen med Curando betyder att företaget nu kan stoltsera med ett komplett utbud av hälsotjänster. 


– Vi har tillgång till genomarbetade och funktionella digitala plattformar som ger chefer/ledare och HR koll på hur personalen mår, samt möjlighet att förebygga långtidssjukskrivningar. Curando samlar alla hälsoärenden på en och samma plats i hälsoportalen HealthPlace. Som medarbetare får du snabb vård och vägledning vid sjukdom, hjälp med sjuk- och friskanmälan och tillgång till verktyg som motiverar dig i din personliga hälsa


Niana startades för snart 25 år sedan med en önskan om att skapa svenska hälsosamma företag. Nils avslutar: 


– Med Curando och våra nya digitala verktyg går vi in i framtiden – med samma hälsosamma vision. 

Läs mer...

2018-09-10 15:30

201030 MC5

Kvalitativa behandlingar med kunskap och känsla

Artikel På Medisqin Clinic i Nyköping kan kunderna ta del av ett brett utbud av skönhetsbehandlingar i en härlig atmosfär. Bakom kliniken står läkaren Linn Tinnefjäll, som både har en gedigen utbildning och ett...
195023 VDS1

VD-stödet stöttar företagsledare

Artikel Genom konsulter med lång erfarenhet som ger ”praktiska råd som fungerar” hjälper VD-stödet små och medelstora företag att lyckas förbättra verksamheten. – Det är mycket givande och jag gillar att lösa...
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv