Mannen bakom Kan Jang
Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och nya Adapt-serien.
Det är nya tider nu. Kaffekulturen har förändrats och kvarteret Östermalm har förändrats, säger Panos när vi slår oss ner på Nyko en solig torsdagsförmiddag. Han refererar till att de flesta kaffesugna numera tar sig till de stora kedjorna och inte ”cafét runt hörnet” för en fika. Han blickar ut genom fönstret och fortsätter:
– I dag ser vi en ökad vilja av att mötas på en bistro för ett glas vin eller en öl efter jobbet, oavsett dag på veckan. Det handlar inte om sena kvällar eller dagsfyllor, utan ett nytt sätt att umgås på. Det är en förändring jag sedan länge sett komma och därmed var det dags för oss att förnyas och möta marknaden.
Men, säger Panos och klargör att det ena inte utesluter det andra. Våra gäster få gärna komma förbi på en fika. Vi har vårt eget bageri och serverar självklart kaffe i baren när så önskas.
Grundidén för Nyko är okomplicerad: en modern New York-inspirerad bistro med härliga klassiker på menyn. Den vällagade maten är baserad på utvalda favoriter med en egenapplicerad touch. Det behöver inte vara svårare än så, säger Panos och menar att det inte handlar om att uppfinna hjulet.
– Vi har fyra olika menyer, alla med noga utvalda rätter för varje måltid. Vår ambition är att du i vår trivsamma och ombonade miljö ska vilja sitta länge - oavsett om du besöker oss för en tidig frukost, lunch, middag eller brunch på helgerna.
På Nyko ligger man dessutom steget före vad gäller bemötandet av stora sällskap. I brist på populära restauranger som tar emot sällskap på fler än 10 personer har Nyko ett enskilt rum att abonnera. Här rymmer mellan 15–35 personer och går redan nu att boka för hösten och vintern. Därtill erbjuds en specialmeny under hela december.
In och boka redan nu på www.nykokitchen.se eller ring 08-660 60 80.
Sponsrade artiklar
Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.