205002_2205002_5205002_4205002_1

Certifierad bilverkstad

Oavsett bilmärke kan man på Kallernäs Bil & Maskin AB få service och reparationer av hög kvalitet till ett bra pris. De är dessutom certifierade av Godkänd Bilverkstad där de genomgått deras kontroller utan anmärkning. – Vi var först med att bli certifierade i Örebro län och är en av tretton i hela Sverige, säger Martin Fagerström.

Martin Fagerström äger och driver Kallernäs Bil och Maskin i Lindesberg.

Det som började som en idé hemma på hans tomt har idag växt och tagit en helt ny form.


Martin har alltid haft ett intresse för bilar och efter elva år som CNC-operatör ville han slå sig in på en annan bransch.

Martin och en vän till honom som var mekaniker började meka med bilar hemma hos Martin i en  loge som de gjort om till ett garage på 3x8 meter. På nätterna jobbade han som CNC-operatör och på dagarna mekade han i garaget.


När Martins barndomsvän som ägde ett byggföretag i Lindesberg byggde nya lokaler inne i stan, fick de en förfrågan om att flytta dit.


– Vi tänkte att vi chansar och flyttar in och ser vad det ger. Jag sa upp mig och började jobba med det här på heltid.

De flyttade in i den nya lokalen 2014 och sedan dess har de anställt en mekaniker varje år. Sedan förra året driver Martin verksamheten själv tillsammans med sina fem anställda.


Kallernäs är en auktoriserad fullservice verkstad,  vilket innebär att de tar emot alla bilmärken och utför både service och reparationer. De är även anslutna till BDS som är en fristående kedja.


– Vi är inte styrda av dem utan sköter oss själva, förutom att vi får support från dem och även hjälp med marknadsföring.

Verkstaden gör fackmannamässigt utförda jobb, vilket innebär att de följer originaltillverkarens anvisningar vid service eller reparationer via information som de får via BDS.


– Vi servar bilarna på samma sätt som andra märkesverkstäder  och får anvisningar om till exempel vad som ska bytas ut och när.


Verkstadens kunder består både av företagskunder och privatpersoner och Martin berättar att merparten av de företag som finns i Lindesberg är kund hos honom.


Verkstaden har korta ledtider och hög servicenivå, här gör de verkligen det lilla extra för kunden.


– Speciellt företagsbilar prioriterar vi högt, eftersom de ofta är beroende av sin bil. Kör de ihop sig jobbar vi kvar tills bilen är klar, här finns inte tiden sju till fyra, utan vi försöker ställa upp så mycket vi kan.

Bland kunderna finns också Lindesbergs kommun som anlitat verkstaden ända sedan 2015. Taxibolagen är en av deras kunderna, vilka också behöver ha sina bilar åtgärdade snabbt när det händer något.


– Vi har ibland gått in på helgerna för att laga deras bilar.


 I verkstaden har de också ett litet däckhotell där de förvarar däck som en service till kunderna.


– Vi har inte satsat på däck eller att förvara dem, utan det är bara som en extraservice till våra kunder.På verkstaden är de alltid noga med att ge bra service och att deras tjänster ska vara kvalitetsmässigt utförda. Om något fel uppstår och kunden inte är nöjd är de alltid snabba med att åtgärda det.


– Vårt mål är att inte ha några reklamationer alls men uppstår det något så prioriterar vi alltid det.


Förutom att de är godkända av Godkänd Bilverkstad är de också certifierade inom den nya miljölagen för AC som kommit, då den gamla gasen ansågs skadlig.


– Det är bara vi och ett par till i stan som är certifierade för det här.


Martin har höga krav på de anställda. Det är svårt att få tag i bra mekaniker men Martin tycker att han har haft tur.


– Vår verksamhet fungerar bra och det gör också att många duktiga mekaniker vill jobba här. Här är det ordning och reda och jag snålar inte med bra verktyg. Jag har hela tiden återinvesterat mycket i verksamheten, då jag ser det långsiktigt. Det tar tid att bygga upp en sådan här verksamhet och jag började ju i ett garage hemma på gården. 

Läs mer...

2020-10-22 14:00

EM_advokatfirman-wahlin-fredrika

Rätt jurist är oumbärlig för affären

Artikel Det är lätt gjort att förknippa en anrik advokatbyrå som funnits ända sedan 1964, med att vara traditionell, omodern och med höga trösklar. Affärsjuridiska advokatfirman Wåhlin är allt annat än det.
–...
EM_brottsbyran_hero

Nya tider behöver en ny sorts advokatbyrå. Möt Brottsbyrån!

Artikel Advokatbranschen beskrivs som en av våra mest konservativa branscher. Hierarkisk företagsstruktur, ojämställdhet och konkurrens tillhör vardagen för många unga jurister. Då specialiståklagaren Silvia Ingolfsdottir...
  • KALLERNÄS BIL & MASKIN AB
  • Tel: 0581-130 40
  • Adress: Bowlinggatan, 711 35 Lindesberg
  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  6

  Löwengrip

  Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  Arkiv

  © 2021, Enterprise Magazine