194014 BBS2194014 BBS4194014 BBS1194014 BBS3

Det bästa för dig

Skönhetssalongen Beauty by Sofia vid Liljeholmstorget plockar fram ditt skönaste du med kosmetisk tatuering, rynkborttagning, lyft av ögonlock och trådning av ansikte.

Sofia Shirvani är makeup-artisten och ögonbrynsstylisten som driver och äger salong Beauty by Sofia. Salongen finns vid Liljeholmstorget och erbjuder tjänster för dig som önskar forma och färga dina ögonbryn med hjälp av microblading eller för dig som önskar ta bort oönskad hårväxt i ansiktet, samt behandlingar med plasma pen för dig som önskar lyfta ögonlock, bli av med kråksparkar, rynkor, dubbelhaka eller hudbristningar på exempelvis mage. 


Sofia är professionell PhiBrows-artist. En mycket erkänd leverantör av microblading, kosmetisk tatuering av ögonbryn. Hon är även utbildad hos IMC, International Makeup Center i Stockholm och licensierad att arbeta med Amie Med, en avancerad form av microneedling. 


      – Jag startade mitt första företag redan som 18-åring i Iran, berättar Sofia. Jag läste en ingenjörsutbildning inom design i Dubai och drev en stor butik i Dubai med inredning och design, kläder, accessoarer och blommor. 


Efter tre månader i Sverige hade hon kämpat sig till sitt SFI- (Svenska För Invandrare) certifikat, berättar hon stolt. Därefter blev det en utbildning till makeup-artist hos IMC. 


      – En väldigt bra utbildning, säger Sofia, där vi arbetade med märket Pure. Ett märke som håller mycket hög kvalitet och som jag fortsatt arbetar med. 


Efter att Sofia avslutat utbildningen med toppbetyg startade hon sin egen salong. Hon var singelmamma med eget ansvar för dottern, tränade yoga, mediterade och utbildade sig i ett nytt land med ett nytt språk. 


       – Jag kände mig stark i det jag gjorde. Känslan av att jag klarade allt. Jag läste böcker för att lära mig om Sverige, samhället, lagar och om förutsättningarna för att starta eget företag. 


Instagramkontot sofia_beauty_salong är det skyltfönster utåt som attraherar nya kunder. Här lägger Sofia upp bilder på genomförda behandlingar samt om det finns någon ledig tid i kalendern. Intresset för att snygga till ögonbrynen har ökat drastiskt de senaste åren tack vare bra tekniker för ett naturligt resultat. 


        – Ögonbrynen påverkar utseendet mycket, säger Sofia. Får personen rätt form och färg på sina ögonbryn kan man ändra uttrycket i ansiktet. Jag ser vilken anatomi kundens ansikte har och bestämmer vilken form som passar. Jag tatuerar även eyeliners samt erbjuder medicinsk kosmetisk tatuering som exempelvis att rekonstruera bröstvårtor efter cancerbehandling. 


Trådning är en tusenårig gammal teknik som också funnit sin plats på den svenska skönhetsmarknaden. Ett mycket effektivt sätt att bli av med små hårstrån i ansiktet.


         – Plasma pen eller plasma lift är ytterligare en tjänst jag erbjuder. Det är ett skonsamt sätt att lyfta ögonlock och på så vis öppna upp blicken. Det kan behövas en eller ett par behandlingar med cirka sex månaders mellanrum. 


Sofia förklarar att hon älskar sitt arbete och den största belöningen är nöjda och glada kunder. Hon ler varmt och säger:


        – Jag erbjuder bara det bästa för dig. Varmt välkommen att boka en tid hos Beauty by Sofia.  


Kontakta Sofia via instagramkontot Beauty_by_sofia, via mejl, Sofia.shirvani@hotmail.com eller ring 072 2410500.

Läs mer...

2019-08-07 11:45

201030 MC5

Kvalitativa behandlingar med kunskap och känsla

Artikel På Medisqin Clinic i Nyköping kan kunderna ta del av ett brett utbud av skönhetsbehandlingar i en härlig atmosfär. Bakom kliniken står läkaren Linn Tinnefjäll, som både har en gedigen utbildning och ett...
201024 PL1

För alla festliga tillfällen

Artikel Babyshower, kickoff eller nyårsfest, oavsett vilket tillfälle det än är går det att hitta massor av härliga festdetaljer på Partyland i Liljeholmen. Här kan man också få hjälp med personliga artiklar inför...
  • Beauty by Sofia
  • 072-2410500
  • Liljeholmstoget 38
   17761 Stockholm
  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  _Jimmy1

  Jimmy Schönning

  Njutbart hemma!

  _webb_BI1

  Caia cosmetics

  Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics. 

  Arkiv

  © 2019, Enterprise Magazine