201028 HJ3201028 HJ2201028 HJ1

Hälsa ur ett helhetsperspektiv

När det kommer till att ta tag i sin hälsa handlar det om att ha en långsiktig plan och ta små steg framåt men också att se på hälsan ur ett helhetsperspektiv. – Man behöver inte ändra allt på en gång, utan man kan ta det steg för steg och ändra lite i taget. Det gäller också att se alla aspekter av hälsa och att en positiv förändring kan leda till något annat, förklarar Julian de Groot på Hälsokompaniet i Jönköping.

Julian som både är utbildad PT och massageterapeut har stor erfarenhet av träning och kost. Han har också tävlat inom både Athletic fitness tränat allt från kampsport till löpning, simning och styrketräning. För snart ett år sedan startade han Hälsokompaniet, där han hjälper sina kunder att nå sina uppsatta mål.


      – Jag är otroligt intresserad av hälsa och jag håller på med det både på jobbet och fritiden.  Jag älskar dessutom att kunna hjälpa människor med deras hälsa.


Julian utför bland annat djupmassage, I.A.S.T.M och koppning på sina kunder. Ofta försöker han hitta kombinationer av behandlingarna för att uppnå bästa möjliga resultat. Innan han påbörjar en behandling försöker han alltid hitta orsaken till problemet för att kunna behandla på djupet och inte bara symptomen.


      – Det är viktigt att hitta en balans i livet där små saker dagligen kan göra stor skillnad. Många har idag stillasittande jobb och då kan det vara bra att försöka bryta av med att röra sig lite mer eller att få en bra massagebehandling. Det är också många som tycker att de inte har tid att träna mycket men att gå från ingenting till att träna lite under kortare stunder är mycket bättre än ingenting.


Han berättar att de mentala spärrarna ställer till det och är ett hinder för många.


      – Det gäller att ta hänsyn till de mentala spärrarna och komma över dem. Kan vi göra processen simpel för dem och motivera dem genom deras resultat, kan vi åstadkomma väldigt häftiga resultat i längden. För det mesta är det vad vi har i huvudet som styr vår vilja till träning.


Julian jobbar med hälsa ur ett helhetsperspektiv, där han ser att hans rådgivning och behandlingar kan leda till många positiva trender.


      – Att ge massage kan till exempel bidra till att kunden upplever mindre smärta efteråt, vilket leder till mer fysisk aktivitet, som i sin tur gör att de hittar orken och motivationen till att äta bättre.


När man ska leva hälsosammare och göra en förändring, berättar Julian att det handlar inte om att försöka förändra allt på en och samma gång.


      – Det blir lätt för övermäktigt när man ska försöka ändra allt på en gång och då faller man lätt tillbaka i gamla spår. Det är mycket bättre att göra små förändringar som ändå ger resultat och på så sätt ökar motivationen samtidigt som det inte alls är svårt att följa den nya livsstilen.


Till Hälsokompaniet kommer både privata- och företagskunder, som anammat friskvården inom företaget.


      – Jag ser hur glada och pigga de anställda ser ut på företag som verkligen tar friskvården på allvar. Det blir billigare för alla att betala friskvård istället för sjukskrivningar och det här är verkligen ett bra sätt att förebygga just detta.


Julian är alltid mån om sina kunder och har ett stort intresse av att hjälpa dem för att komma framåt och nå sina mål.


      – En bra och ärlig relation till kunderna är viktigt. Jag är verkligen intresserad av dem och det gör att vi får en fin relation, vilket de verkligen uppskattar.

Läs mer...

2020-02-21 15:30

Hemsida
203045_05

Reklambyrå med bred kompetens

Artikel Exakta Group har ett minst sagt brett utbud av tjänster inom kommunikation, som dessutom kan sammanfogas till helhetslösningar, vilket underlättar livet för företagare. Inom koncernen har man även utvecklat...
203048_01

Här bevaras byggnadskonsten

Artikel Att bevara den gamla byggnadsstilen är värdefullt i många hus och för de som vill renovera eller inreda i tidstypisk stil måste också hitta rätt produkter. Hos Nacka Byggnadsvård hittar man det allra...
  • Hälsokompaniet Jönköping
  • 072-315 44 23
  • Östra Storgatan 146, 554 51 Jönköping
naim 4

Superdesignern Naim Josefi

Skapar magi.

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Spår-bild

Podcasten Spår

Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

Arkiv

© 2020, Enterprise Magazine