EM_twig consulting_01

Interimstjänster med fokus sunt ledarskap och mycket kunskap

Klas Leidebrant som driver konsultverksamheten Twig Consulting AB har både en lång erfarenhet av Business Controlling och ledarskap. Med en passion att ständigt utvecklas och en humanistisk syn på ledarskap hyr han ut sig till företag och hjälper dem i deras förändringsarbete.

Att ta in en extern interimskonsult har många fördelar. Inte nog med att de snabbt kan täcka upp en tjänst i väntan på att en ny ska anställas, så kan de också få in interimskonsulter som har spetskompetens och kan leda förändringsarbete inom företaget.


Klas Leidebrant som jobbar som interim Business Controller och ekonomichef har en lång erfarenhet bakom sig.

Han startade Twig Consulting för 2,5 år sedan men har dessförinnan varit anställd Controller i femton år, bland annat hos ett av Sverige största oljebolag men också inom IT och utbildning.


Tätt samarbete med sina kunder

Klas samarbetar med olika förmedlingar som ger honom uppdrag, samtidigt som han också knyter egna kundkontakter som genererar uppdrag.


Klas kunder består av företag inom olika branschen och han blir ofta tillfrågad när någon anställd slutat och de behöver täcka upp behovet under en period. Med sin expertis hjälper Klas sina kunder att skapa effektiva processer.


– Jag hjälper dem att ta smarta beslut som effektiviserar. Det kan handla om alltifrån att hur man sköter leverantörsfakturor på ett effektivt sätt eller förvärvsanalys. Inom det här yrket verkar man ofta som spindeln i nätet, säger Klas.


Klas för ett tätt samarbete med företaget och redan vid det första mötet är han noga med att ta reda på vad företaget vill ha ut av hans tid hos dem.


– Det gäller att redan från början ta reda på vart de befinner sig just nu och vart de vill komma

.

Klas fortsätter att berätta att rollen som interimkonsult handlar inte bara om att förvalta en roll, utan att han hela tiden måste hänga med i utvecklingen för att kunna föra ett förändringsarbete.


– Det händer så mycket på ekonomiavdelningen idag, då det ofta är nya system och robotiseringar som kommer och när företagen tar in kompetens vill de ofta passa på att få mer fart i processerna.


Ett sunt ledarskap 

Klas jobbar idag ensam i företaget men har ett nätverk av konsulter som han känner väl och jobbar nära.


– Vi utnyttjar varandras kunskaper och kompetenser. Jag försöker också bygga upp en liten grupp juniora konsulter som jag jobbat med tidigare. Av dem kan jag ta hjälp med lite enklare uppgifter samt hjälpa dem att bygga sin kompetens. Jag styr då uppdraget och är ansvarig gentemot kunden. 


Klas som både har erfarenhet och brinner för att leda ser att han i framtiden har en grupp med anställda på uppåt tio personer som han kan jobba nära.


– Jag är mycket intresserad av ledarskap och oavsett om jag är interimschef eller inte ute hos företaget vill jag alltid förmedla ett ledarskap.


Klas som varit med i branschen under flera år har många sunda värderingar om hur ett ledarskap ska se ut.


– Jag tycker att ett ledarskap ska vara modernt och empatiskt. Under hela mitt yrkesliv har jag sett ledarskap som innehåller för mycket prestige och för lite engagemang. Jag tror mer på att vara mjuk och ha kul tillsammans.


Klas som har mycket kunskap och erfarenhet brinner samtidigt för utveckling.


– Jag vill gärna profilera ett nytt och modernt ledarskap och komma bort från den gamla, tråkiga ekonomiavdelningen bakom stängda dörrar. Om vi har kul tillsammans tänker vi också friskt och gör bra ifrån oss, avslutar Klas.Läs mer...

2021-06-29

EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
Em_Gigs for her_02

Vägen till jämställdhet och inkludering går genom ett sunt ledarskap

Artikel Gigs for her AB hjälper företag att sätta sin plattform för jämställdhet och inkludering, Genom att ge företag stöd i organisationsutveckling och genom att göra jämställda och inkluderande rekryteringar...
  • TWIG CONSULTING AB
  • Tel | 0767-71 96 38
EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_andrea_brandstrom_01

Andréa Brändström

Vinnare av Hela Sverige Bakar 2017.

EM_hege-blaecker_08

Hege Bläcker

Bilfantast, influencer och en av Lidköpings mest framgångsrika företagare.

Arkiv