133135.ankansKondis.1

En tårta för varje tillfälle

En Nalle Puh-tårta till tvåårskalaset eller en skapelse med företagets logga till firmafesten? För Annika Everfjärd är ingen beställning för svår. Med sitt nystartade Ankans Kondis omvandlar hon kundens idéer till graciösa bakverk.

Det började med att Annika Everfjärd ville överraska sin egen dotter med en Hello Kitty-tårta på hennes födelsedag. Efter att ha testat sig fram med gott resultat insåg hon hur roligt det var och började baka även till familjens och vänners högtidsdagar. Och det var efter påtryckningar från dem som hon startade sitt tårtföretag.
– Det var mina nära och kära som gjorde att jag vågade ta steget. Jag har alltid älskat att baka men aldrig varit särskilt pysslig av mig, det var först när jag insåg hur effektfullt det blev att kombinera det som jag fastnade ordentligt, säger Annika.

Hon har nu varit igång i ett halvår efter att först varit tvungen att skaffa en lämplig kökslokal samt bli godkänd av kommunens miljö- och hälsoavdelning för att få bedriva verksamheten. Nu går affärerna bättre än hon vågat hoppas på.
– Det är jätteroligt och jag hoppas att det fortsätter så här. Jag satsade även på att utbilda mig inom livsmedelshygien för att kunna känna att jag verkligen kan den biten. Nyligen gick jag kurser i modellering av figurer och blommor för att lära mig mer om själva hantverket, säger Annika som tycker att det allra roligaste är när tårtan är fylld och spacklad och det är dags att sätta igång med dekorationerna.
– Det är då jag ser resultatet och märker om det blir som jag har tänkt mig i huvudet eller efter skissen jag har gjort. Jag försöker alltid se till att hålla min nisch i att göra något humoristiskt inslag i alla mina tårtor, förklarar hon.

Men det är inte bara utseendet det handlar om. För att bli en duktig tårtbagare krävs stor noggrannhet och ett bra tålamod då en vanlig tårta kan ta flera timmar att göra beroende på storlek och utformning. Dessutom ska tårtan smaka gott.
– Det är väldigt viktigt att det är kvalitet på innehållet. Jag bakar alltid allting från grunden, både bottnar och fyllningar. Till exempel kokas vaniljkrämen med äkta vaniljstång och hallonmoussen görs på riktiga hallon.

Läs mer...

2013-06-12 16:30

203032_04

Snickarfirma med gedigen bredd

Artikel Med värdefulla och unika kunskaper har Karpenter vuxit till ett ovanligt brett företag inom byggbranschen. – Vi är nu ett företag som utför allt från vanligt snickeri med nybyggen och renoveringar till...
203031_01

Här blir kundernas idéer verklighet

Artikel Bjärnums Stålprodukter har inte bara en lång erfarenhet av branschen, de kan också utveckla och anpassa produkterna helt efter kundernas önskemål. - Vi konstruerar nya produkter åt våra kunder, som efter...
__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Peter_webb3

Peter Svenson

Fotograferar världens kändisar

Arkiv