IMG_422520181005_11213320190910_112502DSC_0202 (2)

Etablerad legotillverkare på frammarsch

Ljungby CNC Teknik erbjuder sina kunder alltifrån enstyckestillverkning och prototyper till större serier och verktyg, allt av svarvade och frästa detaljer. Med lång erfarenhet som legotillverkare till industrin har de etablerat sig på marknaden. De är idag på frammarsch och jobbar för att effektivisera produktionen.

På Ljungby CNC Teknik verkar man som en underleverantör till den svenska industrin. Här bearbetar man olika material, alltifrån aluminium och stål till plast.


      – Vi har inga egna produkter, utan kunden kommer till oss med ett problem och då hjälper vi till att bearbeta en detalj. Man kan säga att vi är ett konsultföretag, där vår tjänst är bearbetning inom svarvning och fräsning, säger Andreas Karlsson som är vd på företaget.


Andreas har varit med ända sedan starten av företaget 1998. De var då fyra stycken delägare men sedan tre år tillbaka är Andreas ensam ägare. 


De arbetar med små och medelstora företag på den svenska marknaden. De flesta  har en egen produkt där Ljungby CNC Teknik kan påverka konstruktionen och ha ett tätt samarbete med konstruktören.


Företaget har idag 19 anställda och en maskinpark som består av fem svarvar och fyra fleroperationsmaskiner för fräsning.

Ljungby CNC Teknik har sitt upptagningsområde i hela Sverige, från Umeå i norr till Ystad i söder.


Andreas och hans anställda jobbar ständigt för att förbättras på olika plan, där digitaliseringen är en viktig del av framgångsreceptet.

Under de senaste åren har Andreas lagt mycket fokus på att öka lönsamheten i företaget, för att växa och utvecklas. Just nu jobbar man mycket med att hitta bättre körsätt, vilket i sin tur ger bättre kvalitet på produkterna. Just kvalitet är ett viktigt ledord för företaget.


      – Det är otroligt viktigt att leverera bra kvalitet och ha fina relationer till inköpare. Jag blir otroligt glad när det kommer en ny kund till oss på rekommendation från en tidigare kund.


En av företagets viktigaste investeringar just nu är automatisering av maskiner, för att effektivisera produktionen. Målet är att maskinerna ska gå så länge som möjligt obemannade.


Deras senaste investering resulterade i flera nya jobb och de har nyss beslutat att köpa in en till maskin för att utveckla produktionen ytterligare och därmed vara med och konkurrera om större jobb.


      – Vi står inför en spännande framtid nu när vi investerar och utvecklar företaget.


Företaget besitter en bred kompetens och erfarenhet som de kan stoltsera med. När företaget startades upp för 22 år sedan tog de på sig många olika slags jobb men idag har de valt att satsa på de kunder och uppdrag som är mest lönsamma för företaget.


      – Det här är en viktig del i utvecklingen. Det är en tuff bransch och lönsamheten är något man måste jobba hårt för. Vi låg på 0% i vinst när jag tog över och det var svårt att få lönsamhet i företaget men jag har satt upp ett långsiktigt mål på att nå 10% i vinst och på kort tid har vi nått halvvägs.


Under förra året ökade företaget sin omsättningen med 15%  och man hoppas på att fortsätta i samma bana.


      – Vi vill fortsätta växa men det är vinsten som är det viktiga. Vårt mål är att ligga i framkant både vad det gäller investeringar och helhetstänk, för att kunna ge det bästa erbjudandet till våra kunder, avslutar Andreas.


Läs mer...

2020-03-11

Hemsida
EM_blekinge-snickeri-kakel_01

Blekinge Snickeri & Kakel är specialister inom våtrum

Artikel Blekinge Snickeri & Kakel AB har en stor bredd och gedigen erfarenhet av branschen och dessutom har de specialistkompetens inom våtrum. Företaget genomsyras av många mjuka värden där nöjda kunder och ett...
EM_jh-fastigheter_01

Fastighetsägare i Norrbotten med många tjänster

Artikel Med ett stort kundfokus och många mjuka värden erbjuder JH Fastigheter i Harads ett brett utbud inom fastighetsuthyrning, städ- och tvättjänster. Här råder en hög kundservice, där ingenting är omöjligt....
  • Ljungby CNC Teknik
  • 0372-225 90
  • Fabriksgatan 25
    341 31 Ljungby
Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

__MG_9672

Från förort till finrum

Bröderna Güven driver stans bästa krogar

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine