204107_01

Hitta balansen i livet och bli trygg i dig själv

Med en lång yrkeskarriär och erfarenhet av olika chefsbefattningar vill Gunn-Henny Dahl hjälpa företag och organisationer i förändringsledning för att få tryggare chefer och välmående personal. – Det finns många plus att investera i en extern konsult. Chefer som är harmoniska får färre sjukskrivningar och det blir mindre omsättning på personalen. Jag hjälper dem med olika verktyg och metoder. Coachingen ger stöd i att ändra arbetssätt och beteende vilket bidrar till att ledare blir tryggare i sig själv och sitt ledarskap.

Med en imponerande meritlista och ett genuint intresse för andra människors utveckling och välbefinnande vill Gunn-Henny bidra till förändring, nya synsätt och öppna upp för mer livsglädje genom effektiva, lättsamma och beprövade metoder. Hon har lång erfarenhet av att ha jobbat inom olika chefsbefattningar inom både privat och offentlig sektor i Norden. Företaget BraNok startade hon för tre år sedan.


Hennes långa yrkeserfarenhet har gjort att hon insett vad som är viktigt för ledare och medarbetare att tänka på i deras yrkesliv och hennes företagsnamn BraNok talar sitt tydliga språk. Här hjälper hon ledare, individuellt eller i grupp att utvecklas och hitta en balans i livet, bli vän med sin tid och trygga i sitt ledarskap samt ge stöd i medarbetarutveckling. Kultur och struktur upplever hon att många företag och verksamheter behöver jobba med. Inom dessa områden har hon mycket att bidra med.

 – Jag har lång erfarenhet och själv gjort misstag som jag vill dela med mig av till andra, så de inte behöver slita så mycket på sig själv. Man ska inte överarbeta, åttio procent räcker. Man måste lära sig att ta hjälp av andra, gena lite, det är bra nog ändå. Det är så många som överarbetar och framför allt finns många unga karriärtjejer i den här kategorien.


Gunn-Henny jobbar både mot den offentliga och privata sektorn, men också mot privatpersoner som vill ha stöd inom egen utveckling. Inom organisationer eller företag jobbar hon oftast med ledningsgrupper kombinerat med coaching/mentorskap som stöd i egen utveckling.

 – För att uppnå de resultat de vill ha måste man jobba med ledarna, det är där nyckeln finns. Tydliggöra roller och ansvar och skapa förutsättning för delaktighet för medarbetare. Grunden i mitt arbete är alltid lika, oavsett hur paketen ser ut. Det handlar om att se människan och vara ett stöd i deras förändringsresa. Coaching är en målstyrd process, som stödjer personer att uppnå mål snabbare och effektivare.

 – Som coach jobbar jag inte med ett färdigt program utan utformar det tillsammans med den som önskar coaching.

Eftersom Gunn-Henny jobbar med förändring och det ofta krävs tid för att få till nya beteenden, så förutsätter det både tid, motivation och engagemang från deltagaren.

 – Genom coaching hjälper jag individer att utveckla styrka att möta motgångar i livet på ett smidigare sätt och skapa den framtid de vill leva.

Många möten sker via telefon och digitalt verktyg, något som deltagarna redan föredragit innan pandemin slog till och begränsade möten.


Gunn-Hennys uppdragsgivare består av företag och organisationer inom alla möjliga branscher, då hennes metoder och verktyg kan appliceras på alla. Gunn-Henny förklarar att hon som extern konsult kan gå in och utmana och tala om vad hon ser, kanske på ett lite annorlunda sätt än den som redan befinner sig i organisationen eller företaget men att det är viktigt att skapa en personlig kontakt till kunden.


Hennes långa erfarenhet från yrkeslivet och stora engagemang för människor och organisationer har under åren gett henne många nöjda kunder.

 – Jag får höra att jag har lätt för att se folk och är autentisk och äkta engagerade i människor.

Dessutom har jag lätt för att skapa en atmosfär med stora grupper så de blir trygga och öppnar sig, avslutar Gunn-Henny.


7 TIPS FÖR ATT FÅ BALANS I LIVET
Inget är viktigare än att du själv mår bra fysisk, psykisk och socialt och att du hinner uppleva livet. Våga prioritera dig själv!


1. Strunta inte i vardagsmotionen
2. Bestäm dig för realistiska personliga utvecklingsmål
3. Identifiera de roller du har i dag
4. Planera in dina roller och sätt av egen tid i din kalender
5. Våga be om hjälp
6. Var snäll mot dig själv. Utveckling tar tid
7. Hur du blir vän med din tid och trygg i dig själv:
• Sätt av tid för veckoplanering
• Ha luft i almanackan mellan de olika aktiviteterna så du inte tänjer för mycket på dig själv
• Överarbeta inte – 80% räcker
• Bestäm dig för hur tillgänglig du ska vara
• Undvik störande avbrott
• Sluta multitaska
• Följ upp hur veckan gick

Läs mer...

2020-10-08

Webbplats och tjänster
EM_Mjd Renovera04

Specialister på totalrenoveringar

Artikel Med stor kunskap och med kunden i fokus utför Renovera Byggservice i Uppsala renoveringsuppdrag åt försäkringsbolag och privatpersoner. Här utför de varje uppdrag med stor noggrannhet och kvalitet.
EM_Bygg & Akustikservice_01

Bred yrkeskompetens under ett och samma tak

Artikel Bygg & Akustikservice AB har en imponerande mix av anställda inom olika hantverksgrupper som besitter stor yrkeskompetens. Med lång erfarenhet och mycket kunskap erbjuder de sina kunder totalentreprenad...
  • BRANOK
  • Tel | 0703-73 79 67
EM_marcus-aujalay_02

Markus Aujalay

Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

_webb_BI1

CAIA Cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: CAIA Cosmetics.

Arkiv