164022 NK

Kvalitativ IT lönar sig alltid

När Mattias Lindqvist och Jimmie Farkas gick ihop 2014 var målet att skapa en IT-konsultbyrå med fokus på infrastruktur och tekniska projektledaruppdrag. Resultatet blev Netkeep AB, som i dag erbjuder både konsulter och IT-tjänster.

– Allt som har med IT-miljön att göra tar vi hand om. Dock inte systemutveckling, men vem vet vad som händer i framtiden, säger Mattias lite underfundigt när vi träffar dem i förtagets lokaler på Roslagsgatan i centrala Stockholm.


Duon som båda har över 20 års erfarenhet av IT kompletterar varandra bra. Mattias, som är väldigt tekniskt kunnig och infrastrukturexpert, har lång erfarenhet av att driva företag. Tillsammans med Jimmie, som med teknisk bakgrund numera fokuserar på IT-management och projektledning, var företagets stabila grund given redan från början.


Netkeep består i dag av två delar. Dels en konsultdel som alltid söker fler erfarna och professionella IT-talanger och dels en tjänstdel som täcker drift, support, säkerhet, molntjänster och mycket annat inom IT. Netkeep har ett brett utbud av tjänster, till exempel är man den enda nordiska leverantör som har implementerat ett system med elektroniska signaturer för POS åt ett av Europas större uthyrningsföretag.


Att Netkeep är seriösa, pålitliga och skickliga är lätt att förstå, inte minst när Jimmie berättar att de ibland får städa upp efter branschkollegor.


– Dessa konsulter kanske tar en lägre timpeng än oss, men efter tio timmar utan att ha löst ett problem som vi löser på två timmar så hade det ändå blivit billigare för kunden om de valt oss vid ett första skede, säger han.


Som i de flesta fall får man vad man betalar för.


– Vi säljer inte något vi inte kan hålla och är väldigt precisa med vad kunderna behöver och försöker aldrig sälja på dem något annat, förtydligar Mattias.


Ytterligare en kvalitetsstämpel är att Netkeep fått ett rykte om sig att alltid kunna leverera hög kompetens och kvalitet.


– Numera jagar konsultmäklare oss i stället för tvärtom, berättar Jimmie.


Bara man håller sin strategi, ett personligt engagemang samt en jämn och hög kvalitet genom hela verksamheten kommer ett gott renommé av sig själv.


Netkeep har storföretag på sin kundlista men samarbetar även med mindre och mellanstora företag där de stöttar med allt från IT-strategi till teknisk support. De anlitas även av företag med höga krav på sekretess och säkerhet.


– De flesta företag kan dra nytta av våra tjänster. Kanske inser man inte alltid hur ett ineffektivt IT-system kan påverka vinster negativt, säger Mattias


En felfri och välfungerande IT-miljö skapar mindre frustration och ett effektivare arbete. Man sparar både tid och pengar, samtidigt som man utesluter onödiga stressmoment som i långa loppet skapar en hälsosammare arbetsmiljö.


– Vi gillar att vara lite som en städfirma som börjar med en grovstädning och sedan kan erbjuda ett effektivt löpande underhåll, förklarar Jimmie.


– Vi kan vara som ett företags virtuella IT-avdelning, den enda som behövs!

Läs mer...

2016-08-24

EM_Lexanders Gra¨v_04

Helhetslösningar för dina grävprojekt

Artikel Hos Lexanders Gräv AB kan kunderna få en trygg helhetslösning samtidigt som de också får ta del av tips och råd av en kunnig förare. Företaget som har lång erfarenhet anlitas för många olika grävprojekt,...
EM_Holmberg Bilverkstad_03

Ung mekaniker tar över bilverkstaden

Artikel Som ny ägare till Holmberg Bilverkstad står den unge entreprenören och bilintresserade Lukas Karlsson. Här hjälper han kunderna med alltifrån service till lagning på många olika bilmärken.
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

Holknekt_webb3

Per Holknekt

Från brädan till scenen

Arkiv