157031 KS157031 KS0

Stora skolförändringar i Hägersten

På Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan i Hägersten blåser förändringens vindar. Här arbetar personalen just nu stenhårt med ett arbete inom normkritik samtidigt som Kämpetorpsskolan byggs om för att i framtiden även inhysa högstadium.

Det är mycket som är på gång på Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan. Den förstnämnda håller just nu på att renoveras för att framöver även kunna ta emot högstadieelever och inte bara elever från förskoleklass upp till årskurs sex som det sett ut tidigare. Under ombyggnaden har Kämpetorpsskolans elever flyttas till Solbergaskolan.

– Men trots förändringen har flytten inte inneburit några särskilda problem. En anledning till det är att grundskolechefen i Stockholm beviljade busskort till alla elever oavsett var man bodde, säger Birthe Ahl Källqvist, rektorn för de båda skolorna.

Men ombyggnationen är inte den enda förändringen som sker på skolorna, vilka även inrymmer två av Stockholms bästa grundsärskolor. Både Kämpetorpsskolan och Solbergaskolan sökte nämligen pengar för att kunna genomföra en satsning på normkritik och arbete med HBTQ-frågor. Och sedan en tid har de två skolorna kommit igång med sitt arbete. Tanken är att personalen i slutändan ska skriva en handbok som alla kan ta del utav.

– Målet är att vi får en större verktygslåda för personalen att kunna hantera olika frågor som kommer upp och inte vara så fastlåsta i vissa ärvda traditioner och sätt att förhålla sig på. Vi ska försöka bli lite mer öppna och tänka mer normkritiskt, säger Birthe Ahl Källqvist.

Hon har varit rektor på Kämpetorpsskolan sedan 2006 och har nyligen tillträtt rektorsposten på Solbergaskolan. Men med sin erfarenhet vet hon redan vad hon vill utveckla på den, för henne, nya skolan.

– Jag vill förbättra och utveckla samarbetet mellan skola och fritids. För händer det saker som vi borde känna till är det viktigt att det redan från början finns ett nära samarbete.

Läs mer...

2015-11-23

EM_Elkompaniet_01

Erfaren elfirma på frammarsch

Artikel Med stor kunskap och lång erfarenhet utför Elkompaniet olika slags installationer med hög kundservice och smidighet. Hos dem finns det alltid en vilja att hjälpa kunderna till den bästa lösningen.
EM_alium_01

Bokföring är ett hantverk!

Artikel Med löpande bokföring vet du vad i din verksamhet som är lönsamt och vad som inte är det. Ägare och styrelse kan vara trygga med att inte riskera att bli personligt betalningsansvariga om företaget har...
  EM_marcus-aujalay_02

  Markus Aujalay

  Sveriges tuffaste matjury är epitetet på juryn i Sveriges Mästerkock. Markus Aujalay är domaren som ger mästerkockarna mardrömmar.

  EM_mercedes.murat_04

  Mercedes Murat

  Konstnären som balanserar känslofylld konst med hårt fysiskt arbete.

  Holknekt_webb3

  Per Holknekt

  Från brädan till scenen

  Arkiv