153089 Audere

Våga kräva din rätt

Audere betyder våga på latin och är ett passande namn på en advokatbyrå belägen på Kungsgatan i centrala Stockholm. Här arbetar advokaterna Jon Nyberg och Anders Sannervik som har specialiserat sig på försäkringsfrågor, bygg- och fastighetsjuridik samt tvister mellan parter vid fastighetsaffärer.

Vad betyder egentligen dolda fel och vilka rättigheter har man som köpare att få ersättning vid upptäckten av fuktskador under taknocken i det nyköpta drömhuset? Hur långt sträcker sig köparens undersökningsplikt? Vad bör en säljare känna till och upplysa om huset eller bostadsrätten som denne bjuder ut till försäljning? Det är exempel på några av de många frågor rörande fastighetsaffärer som man på Audere advokatbyrå ofta får svara på när oroliga köpare eller säljare tar kontakt med kontoret för en kostnadsfri inledande telefonrådgivning. 
– Drömscenariot för alla parter är ju att de råd vi ger vid det inledande samtalet leder till att det inte uppstår någon tvist överhuvudtaget, säger Jon Nyberg, grundare och delägare i byrån.
Det bästa rådet han kan ge framtida bostadsköpare är att ta undersökningsplikten på största allvar.
– Om alla som är i färd med att köpa en bostad ifrågasatte och kontrollerade objektet grundligare, så skulle vi inte ha jobb här på byrån, säger Jon med glimten i ögat.

Jon ger ett annat gott råd på vägen angående defekta varor och det är att skriftligen reklamera varan till försäljaren så fort som möjligt.
– Utan reklamation inom rimlig tid, från det att skadan upptäcktes, står man sig slätt vid tvist, understryker han.
Med sitt förflutna inom försäkringsbranschen och som lärare i försäkringsrätt är han rätt person att vända sig till vid försäkrings- och skadeståndsrättsliga frågor. En djungel för oss vanliga dödliga som ofta glömmer att läsa de finstilta formuleringarna i våra avtal med försäkringsbolagen. Vid en eventuell olycka har många av oss dessutom svårt för att tolka villkor och ersättningsnivåer. Advokaterna på Audere kan då hjälpa till med att tyda avtalen och förklara deras konkreta innebörd.

Entreprenad- och byggjuridik är ytterligare ett av byråns specialistområden, där man ofta reder ut tvister mellan byggföretag och beställare.  Tillsammans vill de två advokaterna dessutom att byrån ska växa sig ännu större.
– Vi hoppas hitta ytterligare två jurister plus en uppsatsskrivande student för att på så sätt både bredda vår kompetens och utöka vår kapacitet, avslutar Jon Nyberg.

Läs mer...

2015-04-20

EM_arbetsrattsexperten_01

Arbetsrättsexperten är Sveriges största Arbetsrättsbyrå!

Artikel Har du blivit felaktigt uppsagd eller behöver företaget hjälp med organisations- och personalfrågor? På kort tid har Arbetsrättsexperten knutit till sig ett 30-tal specialiserade medarbetare, med fokus...
EM_kom in cafe_01

Café med spännande smaker

Artikel Hos Kom in Café i Getinge kan gästerna smaka bakverk utöver det vanliga. Här kan de njuta av tårtor, kakor och bakelser som bakas från grunden med lokalproducerade råvaror och många naturliga smaker.
EM_peter-svensson_05

Fotar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_dennis-teknikmagasinet_04

Butikschef på Teknikmagasinet

Denis Manasiev Vukotic driver Teknikmagasinet mot nya framgångar!

Arkiv