153089 Audere

Våga kräva din rätt

Audere betyder våga på latin och är ett passande namn på en advokatbyrå belägen på Kungsgatan i centrala Stockholm. Här arbetar advokaterna Jon Nyberg och Anders Sannervik som har specialiserat sig på försäkringsfrågor, bygg- och fastighetsjuridik samt tvister mellan parter vid fastighetsaffärer.

Vad betyder egentligen dolda fel och vilka rättigheter har man som köpare att få ersättning vid upptäckten av fuktskador under taknocken i det nyköpta drömhuset? Hur långt sträcker sig köparens undersökningsplikt? Vad bör en säljare känna till och upplysa om huset eller bostadsrätten som denne bjuder ut till försäljning? Det är exempel på några av de många frågor rörande fastighetsaffärer som man på Audere advokatbyrå ofta får svara på när oroliga köpare eller säljare tar kontakt med kontoret för en kostnadsfri inledande telefonrådgivning. 
– Drömscenariot för alla parter är ju att de råd vi ger vid det inledande samtalet leder till att det inte uppstår någon tvist överhuvudtaget, säger Jon Nyberg, grundare och delägare i byrån.
Det bästa rådet han kan ge framtida bostadsköpare är att ta undersökningsplikten på största allvar.
– Om alla som är i färd med att köpa en bostad ifrågasatte och kontrollerade objektet grundligare, så skulle vi inte ha jobb här på byrån, säger Jon med glimten i ögat.

Jon ger ett annat gott råd på vägen angående defekta varor och det är att skriftligen reklamera varan till försäljaren så fort som möjligt.
– Utan reklamation inom rimlig tid, från det att skadan upptäcktes, står man sig slätt vid tvist, understryker han.
Med sitt förflutna inom försäkringsbranschen och som lärare i försäkringsrätt är han rätt person att vända sig till vid försäkrings- och skadeståndsrättsliga frågor. En djungel för oss vanliga dödliga som ofta glömmer att läsa de finstilta formuleringarna i våra avtal med försäkringsbolagen. Vid en eventuell olycka har många av oss dessutom svårt för att tolka villkor och ersättningsnivåer. Advokaterna på Audere kan då hjälpa till med att tyda avtalen och förklara deras konkreta innebörd.

Entreprenad- och byggjuridik är ytterligare ett av byråns specialistområden, där man ofta reder ut tvister mellan byggföretag och beställare.  Tillsammans vill de två advokaterna dessutom att byrån ska växa sig ännu större.
– Vi hoppas hitta ytterligare två jurister plus en uppsatsskrivande student för att på så sätt både bredda vår kompetens och utöka vår kapacitet, avslutar Jon Nyberg.

Läs mer...

2015-04-20 15:00

204041_01

Svetsverkstad med gamla anor

Artikel Med lång erfarenhet och flera certifieringar utför Osby Svetsverkstad AB såväl små som stora uppdrag till sina kunder. I lokalerna och på plats ute hos kund tillverkas allt inom balk- och stålkonstruktioner...
204030_01

Med hantverket i fokus

Artikel Daniel Svenssons Bygg AB, en snickarfirma med gedigen bredd, som har fokus på kvalitet och känsla. Under åren har företaget haft många nöjda kunder, vilket i sin tur har lett till ett gott rykte och fler...
6

Löwengrip

Från bloggare till influencer och superentreprenör. En 14 år lång resa som fostrat en kvinnlig entreprenör med en enormt stark förankran i samtid och samverkan. Nu med det nya varumärket Löwengrip.

_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

Cecilia5

Cecilias Hed Malmström

Sveriges första kvinna på sydpolen.

Arkiv