176085 BSK3176085 BSK2

Liten klinik med vassa tänder

Trots det lilla och familjära formatet är Blekinge Smådjurklink en klinik där möjligheterna att bedriva avancerad djursjukvård är stora. De fyra veterinärernas samlade erfarenheter är omfattande. Särskilt skickliga är man på tandvård och medicinska utredningar.

Efter tio års arbete som klinik- respektive chefsveterinär på djursjukhus ville Karin Råberg göra något nytt och därför startade hon år 2006 Blekinge Smådjursklinik i Nättraby. 


– Jag ville driva en verksamhet med lika hög vårdkvalitet som på djursjukhuset men i mindre och mer personligt format. 


I dag arbetar fyra veterinärer tillsammans med ett antal djursjukvårdare och djurvårdare på kliniken. Man har nyligen utökat från tre besöksrum till sex och kan därmed ta emot fler patienter. 


176085 BSK4


En del djurägare har uttryckt oro för att kliniken ska växa sig stor och opersonlig. Karin har förståelse för den oron men betonar att man värnar om det personliga bemötande som kännetecknar verksamheten. En vinst med att de blivit fler veterinärer är att de kan erbjuda större bredd i vården. 


– Tidigare har vi riktat oss mest mot hund och katt men våra nyanställda veterinärer bidrar med kompetens inom vården av bland annat kaniner, marsvin och fåglar, berättar Karin. 


Ytterligare en fördel för traktens djurägare är de utökade öppettider som en större personalstyrka möjliggör. Numera har de öppet till klockan 20:00 tre kvällar i veckan. 


På kliniken utförs en mängd olika sorters undersökningar, behandlingar och kirurgiska ingrepp.  


– Vi är väldigt bra på medicinska utredningar och har resurser i form av bl.a. röntgen, ultraljud och fiberendoskop, berättar Karin. 


De kirurgiska ingrepp som utförs på kliniken är sådana där man bedömer att djuret kan åka hem samma dag. Det gäller till exempel kastrationer, operation av livmoderinflammationer samt avlägsnande av tumörer med mera. 


176085 BSK1


– Det är ofta så att många hundar mår mycket bättre av att få komma hem i stället för att läggas in, säger Karin. 


I de fall då man bedömer att djuret behöver utökat omhändertagande remitterar man till djursjukhusen för specialistvård. Till Blekinge Smådjursklinik remitteras i sin tur hundar och katter i behov av avancerad tandvård. 


– Flera av oss är vidareutbildade inom tandvård och vi har den utrustning som krävs för att ta hand om det mesta när det gäller behandling av djurens tänder säger Karin. 


Tandproblem är vanliga och innebär ofta stort lidande för både katter och hundar.

– Borsta tänderna på era djur, uppmanar Karin vänligt men bestämt.

Läs mer...

2017-12-07 10:45

186008 KR1

Natur och djur – lugnar och läker

Artikel Vill du må bättre, orka mer, öka motivationen eller ta dig tillbaka in i arbetsliv och sociala sammanhang? Naturunderstödd rehabilitering är en aktiv rehabilitering i landsbygdsmiljö.
186024 DF1

”Tänk efter före – bli finare efter”

Artikel Skönhetsingreppen med Botox och Fillers ökar kraftigt. Diala Asso som driver Dialas Fillers vill att hennes kunder ska tänka till noga innan behandling. Både vad gäller resultat och kostnad.

  Faktaruta

  • Blekinge Smådjursklinik AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Handelsvägen 8
   373 30 Nättraby
  • Telefon: 0455 - 499 10
  Welcome Webb3

  Welcome App

  Digitaliserad integration

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  naim 4

  Superdeisgnern Naim Josefi

  Skapar magi.

  Arkiv