172016 BT0

Klassisk Söderpub i uppgraderad tappning

Hela 30 sorters öl, vällagad pubmeny och en gemytlig engelsk miljö. Den som söker det ultimata pubhänget på Södermalm gör rätt i att leta upp Brother Tuck på Götgatan. Med en ny ägare har detta klassiska ställe dessutom fått ett lyft både vad gäller lokaler och mat.

För den som kan sitt Södermalm är knappast Brother Tuck på Götgatan 85 någon nyhet. Den engelska puben slog upp dörrarna för första gången år 1991, men med Tommy Hellsten som ny ägare har den fått sig en rejäl upplyftning.


– Det är många gamla kunder som har kommit tillbaka, de känner igen sig fast de tycker att det har blivit mycket fräschare. Det var egentligen ganska enkelt fixat med en schysst städning och så har vi byggt om toaletterna, berättar han.


172016 BT


Den som har besökt Brother Tuck tidigare, vet att puben karaktäriseras av träutsmyckningar, sittbås med skinnklädsel och en lång rejäl träbar som möter dig direkt när du kliver in. Den genuina pubmiljön är naturligtvis densamma. Däremot har Tommy satsat på en ny meny.

– Jag har satsat på få men bra rätter. Lite pubmat och à la carte. Vi serverar både kött, fisk och vegetariskt – något alla pubar måste ha i dag, säger Tommy.


172016 BT1


Öppettiderna är från klockan 15–01 på vardagar och från 11–01 på helgerna. Klientelet är enligt Tommy utspritt på kvinnor och män i alla åldrar. Han tycker att det är härligt att ett tjejgäng i 25-årsåldern, som är ute efter en helkväll, har lika trevligt på puben som två damer i 60-årsåldern, som ses över en bit mat.


Kanske är det den gemytliga känslan som gör att alla trivs här. Helt klart är att livemusiken är en starkt bidragande faktor. På övervåningen kommer det att vara framträdande flera gånger i veckan med musiker och kanske någon standup-artist. Snart kommer dessutom nedervåningen att vara klar.

– Nu renoverar vi nederplanet så att vi kan ha lite dans och musik där, berättar Tommy.

2017-02-20
Dela artikel
banner image

Sponsrade artiklar

Artiklar publicerade på webbplatsen som inte är märkta redaktionellt är betalda samarbeten.

Den här webbplatsen använder cookiesför statistik och användarupplevelse.

Enterprise Magazine använder cookies för att förbättra din användarupplevelse, för att ge underlag till förbättring och vidareutveckling av hemsidan samt för att kunna rikta mer relevanta erbjudanden till dig.

Läs gärna vår personuppgiftspolicy. Om du samtycker till vår användning, välj Tillåt alla. Om du vill ändra ditt val i efterhand hittar du den möjligheten i botten på sidan.

Cookies