172098 C3172098 C2172098 C1172098 C5

Här finns måleriprodukter i absolut världsklass

Caparol är ett internationellt färgföretag som utvecklar puts- och måleriprodukter av högsta kvalitet och har ett miljötänkt utöver det vanliga. Med ett fantastiskt läge på populära Solbackens handelsområde hittas sedan i juli 2016 Caparol Färg Skellefteå. Här samlas dessutom kvalitet, kunskap och god erfarenhet.

Caparols Färg är det enda alternativet för Skellefteåbor som vill köpa Caparols kvalitetsprodukter för egna projekt.


Butiksägarna Joakim Hällgren, Johan Lindblom och Henrik Nordin har alla som målare arbetat med produkter från Caparol i många år. Eftersom varumärket inte hade någon återförsäljare i Skellefteå öppnade de förra sommaren sin butik Caparol Färg på Solbacken.


– Vi är väldigt nöjda med Caparol och såg att det fanns en marknad här i stan. Då gäller det bara att våga satsa, säger Joakim.


172098 C7


Baserat på sin långa erfarenhet är Joakim försäkrad om att han erbjuder sina kunder de bästa måleriprodukter som finns på marknaden. Som delägare i måleriföretaget Nymålat AB har han i många år valt att arbeta med Caparol.


– Det är en spetsprodukt som står för kvalitet in i minsta detalj, försäkrar Joakim.


 Det märks tydligt att han är stolt över att få representera det världsledande företaget. Caparol går i bräschen för utvecklingen inom branschen och lanserar regelbundet nya produkter. En nyhet är marknadens första och hittills enda hundra procent förnyelsebara färg. Efterlängtad och sedan länge efterfrågad av både privatpersoner och yrkesverksamma.


– Miljökraven som ställs på nybyggnation är höga och Caparol kan med sin nya produkt tillfredsställa dessa, säger Joakim.


Ytterligare en nyhet är en akrylatfärg för utomhusbruk.  Joakim berättar att man genom att använda sig av den här produkten slipper grundmålningen och det räcker med endast två strykningar. Tidsvinsten är stor och gör att man slipper ägna hela semestern åt att måla huset.


Joakim vet vad som krävs för att man som privatperson ska lyckas med egna måleriprojekt.


– Man ska först och främst se till att de produkter man använder är av högsta kvalitet men det är också viktigt att man köper dem hos en expert som kan bistå med tips och råd. Allt detta finns naturligtvis samlat hos Caparol Färg.

Butiken har ett utmärkt och väl valt läge på Solbackens handelsområde beläget längs E4:an och endast tre kilometer norr om centrala Skellefteå. Solbacken är en mångfaldigt prisbelönt och mycket trivsam handelsplats. Här samsas 23 handlare om hela 35 000 kvadratmeter butiksyta som karaktäriseras av rymd och ljus. Parkeringsmöjligheterna är utmärkta.


– Det är bekvämt att både ta sig hit och att handla här, säger Joakim. 


172098 C6


Butiken är ljus, rymlig och luftigt. Utöver all traditionell måleriutrustning hittas här ett sortiment som verkar oändligt. Här finns allt för ytskikt, olika sorters färg, golv, kakel, klinker och tapeter. Man erbjuder även uthyrning av maskiner.


– Vi har slipmaskiner, färgsprutor och skylift, ja allt som behövs för att underlätta målningsprojektet, inflikar butikschef Hanna Hällgren.


Och fortsätter:


– Något som vi är ensamma om att erbjuda i Skellefteå. Rådgivning rörande golvbeläggningsalternativ som är anpassade för garage är en efterfrågad tjänst som vi gärna står till tjänst med.


För den som vill anlita hantverkare erbjuds kostnadsfri offert från Nymålat. Ett måleriföretag med lång erfarenhet och bred kompetens inom bland annat golvläggning, tapetsering, utomhus- inomhus och industrimålning samt fogfri golvläggning.. 


Butikens övergripande målsättning är att som experter på färg och ytskikt underlätta kundens arbete, skapa hållbara resultat och hjälpa kunden att hitta det mest ekonomiskt lönsamma alternativet för varje projekt. Att erbjuda en komplett butik för allt som rör ytskikt, helt enkelt.


Både Hanna och Joakim älskar sitt arbete.


– Det roligaste är nog mötet med människor och att få hjälpa till med rådgivning och färgval. Jag uppskattar att kunderna numera är pålästa och vet vad de vill ha. Det är också en trygghet att jag har både Caparol och Nymålat i ryggen. Uppbackningen är grundmurad och till nytta för både butikspersonal och kunder, säger Hanna.


172098 C4


Mottagandet av butiken har varit över förväntan och allt fler hittar fortfarande hit. Kanske inte så underligt med tanke på det utmärkta läget, den trevliga och kompetenta personalen samt det välfyllda produktsortimentet av absolut högsta kvalitet.


– Vår upplevelse är att våra kunder är glada över att vi finns och att produkterna håller väldigt hög klass, säger Joakim.


Både Joakim och Hanna är mer än nöjda med dagens verksamhet och har inga uttalade framtidsplaner eller visioner. För dem är det kunderna som styr utvecklingen.


 – Vi är måna om att tillfredsställa efterfrågan. Om människor vill ha ett större sortiment av till exempel klickgolv eller tapeter så fixar vi det, avslutar Joakim stolt.

Läs mer...

2017-04-18 12:45

173002 HP5

Hydropool satsar på spa i hemmet

Artikel Tidigare betraktades köket som hemmets riktiga hjärta, i dag är bilden något förändrad. Numera är det badrummet som är det rum som svenska familjer satsar mest på. Den som har möjlighet förlänger spa-platsen...
172026 HG0

Bra jord krävs för en lyckad odling

Artikel Att satsa på en högkvalitativ jord lämpad för just dina ändamål är en förutsättning för att du ska nå ett optimalt odlingsresultat. Anrika Hasselfors Gardens breda utbud av kvalitetsjord och andra tillbehör...

  Faktaruta

  • Måleri och färg i norr AB
  • E-post
  • Hemsida
  • Facebook
  • Adress:
   Nöppelbergsvägen 16
   Skellefteå 93176
  • Telefon: 0910-805 00
  Träning_puff_webb

  Kom i form – vid en sten

  Fem enkla övningar för en finare figur.

  DriveNow_puff

  Dela bil?

  Carsharing är ett växande alternativ till egen bil.

  DSC_7374_webb_puff

  Går mot strömmen

  All vinst till välgörenhet – Godels unika affärsmodell skapar många frågetecken. 

  Arkiv