184013 GB2184013 GB4

Säker och trygg båtförmedling

Galärbryggan har funnits sedan 1950-talet, och en vackrare miljö att sälja och förmedla båtar i Stockholm går troligen inte att hitta. Företaget drivs av Karl Wessel sedan 1999. Kalle har själv stor båt- och sjövana och har en hel del seglingsmeriter på sitt idrottsliga CV.

Galärbryggan Försäljning AB erbjuder förmedling av båtar, nybåtsförsäljning, vinterförvaring, charter/större hyrbåt, mäklar- och besiktningsuppdrag – även vid import samt export, och har ett eget servicevarv.


– Vi har förmedlat båtar sedan 50-talet, säger Kalle. Under högsäsong har vi alltid mellan 50-80 objekt liggandes vid Galärbryggan. Samtliga båtar är besiktigade och marknadsmässigt värderade.


Önskar du sälja din båt via Galärbryggan startar kontakten med att företaget upprättar en varudeklaration av båten med uppgifter om båtens nuvarande standard.


– Vi kollar båtens ursprung, skick och funktion, säger Kalle.


184013 GB3


Galärbryggan borgar för att båten inte är stulen genom att båten kollas i stöldregister hos polis och Larmtjänst. Företaget har ett eget gediget kundregister med återkommande kunder samt sköter annonsering av objekten i press eller olika säljforum på internet. Under tiden båten ligger vid företagets brygga tar de ansvar för skötsel av båten i form av bland annat förtöjning, kapell och tvätt. Visningarna sköts av företagets personal och som köpare kan du anlita Galärbryggans besiktningsman, få hjälp med bottenbesiktning, och finansiering samt försäkring. Vid köp får du även hjälp med båtplats inom Stockholmsområdet.


Vinterförvaring finns tillgängligt med egna lokaler och egen personal. Samarbete finns med auktoriserade varv och erfarna båtmekaniker.  


Galärbryggan är exklusiv återförsäljare av Delta Powerboats. En svensk satsning där Kalle är en av grundarna. Designen är svensk, stilren och stor vikt har lagts vid att skapa en båt som trots samma resurser vad gäller prestanda som motsvarande båtar, har lägre förbrukning och högre fart jämfört med konkurrenterna. Delta Powerboats skapades med en tanke av att ge marknaden en säker och snabb pendlingsbåt för kunder bosatta i skärgården. Delta har vuxit under 15 år och finns idag exporterade till världens alla hörn. Modellprogrammet spänner från 26-88 fot!


– Sälja båt, köpa båt, prata båt. Välkommen till Galärbryggan vid Djurgårdsbron, hälsar Kalle.

Läs mer...

2018-06-04 15:00

193002 HT5

Mat, möten och människor - i Ljungby

Artikel En trio syskon är Ljungbys mest uppskattade festfixare. Tillsammans driver de Hotel Terraza som lockar såväl affärsresenärer som turister, konferensgäster och de festglada.
193003 BM1

Din egen kropp – nyckeln till allt

Artikel Nu finns möjligheten att kasta nyckeln. Lås och stäng om dig med ditt eget fingeravtryck. Så enkelt, smart och säkert att till och med FBI, den amerikanska federala polismyndigheten, ser det som världens...

  Faktaruta

  __MG_9672

  Från förort till finrum

  Bröderna Güven driver stans bästa krogar

  Marre1_webb

  Mästerfrisören Marre

  Har aldrig en dålig dag

  Spår-bild

  Podcasten Spår

  Oskyldigt dömda måste kunna få upprättelse

  Arkiv